NARAVNO DA MOŽE BOLJE :-)

subota , 25.10.2014.

[povijest, povijest, povijest]

branitelji su povijest kao i Bandić, a ono što im je zajedničko je potreba za socijaliziranjem (koja nije adekvatno odrađena) braniteljima danas, a Bandiću - sutra.
I jedno i drugo ne može se realizirati odmah, ali može vrlo skoro.

Uvijek ta budućnost?
Da!
Ali budućnost uvijek postane postane sadašnjost, (a bavimo se njome tek kad postane povijest).

Samodopadno nezahvalno ću parafrazirazi sam sebe:
"NEUPOTREBLJIVA SADAŠNJOST JE PLOD PROŠLOSTI NEKORIŠTENE ZA BUDUĆNOST!"

Elementarna ljudska potreba je potreba za planiranjem, tj izvjesnom sutrašnjosti. Zato idemo u škole i ulažemo u sebe i svoju djecu, ne bi li imali bolji posao i ispunjeniji i sigurniji život, te minimalizirali ovisnost o faktoru sreće/veze/i ostalog bez veze.

S te strane vidljiva je putanja koju svi djelimo; mi na fejsu, ovi branitelji koji se smrzavaju logorovanjem ispred ministarstva, pa i Bandić koji se privikava na nove životne standarde kreveta na kat.

Ujedno, jedino što nam je svima zajedničko je budućnost!
I ona se može početi kreirati i "organizirati" već danas, ključ je dakako strategija uz adekvatne alate koji tu budućnost čine izvijesnom i predvidivom.
I to je moguće i potpuno provedivo.
Mogu prihvatiti vašu skepsu u to, jer od "petoljetke" na ovamo niste vidjeli nikakav strategijski koncept, a kamo li neki koji bi bio potpuno razvidan i upravljiv k tome, ja sam s druge strane imao sreće sudjelovati u takvima i svjedočiti da rade.
Ali ne mogu prihvati stav većine koji kaže da je to nemoguće!
U ostalom, koliko znam 85% se deklariralo kao vjernici, dakle u raj vjerujemo, a ne vjerujemo da može biti bolje na/u zemlji! Selektivno neko vjerovanje sretan

Ne aktam vas ni za kakvu opciju ili stranku, i da hoču, nemam potrebnu logistiku za to. Već samo želim dati drugo (možda pravo) svjetlo većine nesreća u ovoj zemlji, pa tako i ove braniteljske. Jer bez obzira što su institucije učinile mnogo za branitelje - nisu učinile - ADEKVATNO!
U takvoj situaciji malo toga pametnoga možemo učiniti, za početak možda početi smireno razgovarati.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.