Jesen je došla u naš grad, a mi smo otišli u kroasan q.

ponedjeljak , 30.09.2013.



Mnogo puta sam govorio o razlici brenda i imidža, u smislu slike koja se želi poslati i slike koja je preuzeta. Lex Pex, ćirilica gate, i sve akrobacije kojima vlada ove zemlje nastoji u samonasladi impresionirati samu sebe u stvari čini štetu o kojoj jedino Romano Bolković se usudi na krijesti vala svoje visprenosti i oštrom peru zdrave logike surfati iznad posvemašnje bonace tihe građanske većine te bušiti balone spinova koje poput kakvog gazirajućeg pića ispuštaju gejziri vlade i njima upregnutih medija. Neću o navedenim temama jer to Romano i onako čini bolje od mene.

Međutim postoji još nešto, a to je po meni gore od svega što se čini - a to je ono što se ne čini, a postoji i raste. Zove se imidž. Naša vjerodostojnost kao zemlje koja je bila dugo stigmatizirana pa onda malo ne, pa opet da kao inicijator sukoba na ovim područjima, kao koketa s neofašističkim idejama, kao nepouzdan partner u isporuci heroja a ne zločinaca - i još svakojakih impresija po kojima je Europa, a i svijet gradio sliku o nama. Danas kada (postajem pionir) ulazimo u tu EU i konačno imamo šansu govoriti o svoj uljuđenosti i civilizacijskoj i pro europskoj orijentiranosti, te otkloniti sve sjene nepravedno / nesretno / nespretno stečenih stigmi - mi pokazujemo da su možda bili u pravu. Da su primili podstanara bez higijenskih navika, bučnog, svadljivog i manipulativnog fiškala, koji će možda uredno plaćati režije, ali će zato smanjiti tržišnu cijenu stanova u kvartu.

To je šteta koja se neće samo tako sanirati - jer je personalna - jer je dio imidža koji će svatko od nas poput supermenove majice koja se nazire ispod košulje otkrivati tko smo i bitno otežavati svaku relaciju koju bi u tom svijetu trebali i osobno uspostaviti.

Uvijek smo se divili srpskoj diplomaciji i prodornosti lobiranja, na stranu sad obavještajnih i kontra im službi, sad kada imamo šansu postaviti tender - mi se kuglamo sami.

Ova vlada je vatrogasna vlada i razumijem da ne vidi dalje od požara koji gasi, ali ne razumijem zašto ga gasi benzinom i kako pri tome sama ne izgori.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.