PREDSJEDNIK HRVATSKE STIPE MESIĆ JE RATNI ZLOČINAC

petak, 15.06.2007.

JE LI STIPE MESIĆ RATNI ZLOČINAC?


Str. 1

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) I. dio

JE LI STIPE MESIĆ „RATNI ZLOČINAC“?

1. Koji je kriv za rat na prostorima Jugoslavije, tj. kriv za, pogiblja mnogih ljudi i materijalna razaranja po Republikama SFRJ. I to za vrijeme (svoga) mandata kao predsjednik Predsjedništva SFRJ-a od 15. svibnja 1991. do 5. prosinca 1991. godine.

2. Postavljamo pitanje – Da li je Stipe Mesić odgovoran, i kriv, kao predsjednik Jugoslavije, i kao vrhovni komadant Jugoslavenske narodne armije (JNA). Koja je razarala i rušila grad Vukovar, te 18. studenog 1991. godine ga oslobodila od Hrvata, uz velike žrtve. A na Ovčari je tada poubijano 300 ranjenika i zarobljenika.

3. U to vrijeme u palači Federacije u Novom Beogradu sjedio je Stipe Mesić, dok kronologija „krvavih zbivanja“ se je dešavala u državi Jugoslaviji koju je on predstavljao. To pitanje će biti kamen spoticanja za sve vrijeme – za svakog Hrvata, i drugog čovjeka.

4. Mesić je mirno sjedio u Beogradskom parlamentu sa srpskim i jugoslavenskim vođama, gledao je kako Hrvatska gori u plamenu. Pitamo se: da li je tada Stipe Mesić bio „Hrvatski atentator“? Danas je narod umoran od laži (i lažnih političara) i novinarskih poruka. Mi tražimo istinu!

5. Ustavni predsjednik SFRJ Stipe Mesić je 30. lipnja 1991. donio odluku, kao vrhovni komandant JNA sa ministrom obrane Veljkom Kadijevićem da se obustave sve vojne i ratne operacije u Sloveniji i drugim mjestima Jugoslavije. Znači li to – da je ipak Mesić bio gospodar rata? Dok danas on govori: da je bio (tada) nemoćan, i da je agresor srpsko-četnička JNA za sve kriva. (Sve mnoge Mesićeve zapovjedi kronološki su zabilježene – da nemože biti upitno - da je on bio minorna osoba, koja se nije pitala o glavnim odlukama.)

6. S druge strane Mesić je znao često govoriti – kako dr. Tuđman nije tražio mirna rješenja, nego je agresivno na čelu HDZ-a tražio rat. Zato. I on je kriv za sve što se je „tada“ i „poslije“ događalo. Naravno. Dana 7. lipnja 1991., uslijedio je atentat na dr. Franju Tuđmana, koji je izveo vojni zrakoplov JNA, raketnim napadom na Banske dvore.

7. Zašto je Stipe Mesić igrao duplu igru? Dana 8. listopada 1991. godine donesen je zaključak u hrvatskom Saboru RH, o proglašenju JNA kao agresora i okupatora. Isto, da li je u početku Mesić bio agresor i okupator, koji je poslije prešao na hrvatsku stranu? Dana 27. lipnja 1991., počinje vojna intervencija u Sloveniji i Hrvatskoj, i planira se, po drugim svim prostorima Jugoslavije, vojna diktatura.

8. Bukti velikosrpski hegemonizam i programi nacionalnih Republičkih osamostaljenja, hrvatski Sabor raspisao je referendum za 19. svibanj 1991., isti dan, tada u Sloveniji oklopne jedinice JNA s tenkovima paradiraju ulicama Maribora, i bore se protiv TO.

9. Danas, kad Stipe Mesić se voli hvaliti: „Kako smo rušili Jugoslaviju“. Pitamo: Da li sve žrtve, ubijene i mrtve, pripadaju njemu kao i spaljeni i srušeni gradovi? Jer bio je na čelu JNA. Znamo da je u Haagu svjedočio protiv „zločinačke organizacije“ HDZ-a i „udruženog zločinačkog podhvata“, te optužio dr. Tuđmana za „ratni zločin“, i hrvatske generale - da su kršili (zakonske) međunarodne ratne konvencije, protiv prava i sloboda čovjeka. Iz Haaške optužnice: planirali, pripremali, špijunirali, poticali, proveli, formirali, organizirali, sudjelovali, pljačkali, oštetili, podržavali...

10. Može li Stipe Mesić danas biti glavni političar, a „građanski rat“ u Hrvatskoj ne prestaje, on uvijek tinja i to od završetka drugog svjetskog rata 1945. godine. Mesić je bio komunista i Antifašista, na svim funkcijama pedeset godina, iako je star 73 godine. Sudionik je NOB-a, države Jugoslavije koju je stvarao, pa je rušio. Mislimo, da bi lustracija i revizija Stipe Mesića, bila jako potrebna.

11. Mesić je (sad) šef „Hrvatskog pašaluka“, koji se samo vidi sa Pantovčaka. Evo jedne od „svih Mesićevih laži“: „Ja ću se boriti za svaku stopu i grudu hrvatske zemlje. Zaštitit ću zemlju i granice i teritorij Hrvatske.“ Očito i to je laž. U Istri su Jakovčić i Kajin (IDS) preko drugih veza u Saboru RH, prodali 35.000 četvornih metara zemljišta strancima – jedan metar kvadratni po 5 eura. Danas jedan kvadrat tog istog zemljišta vrijedi do 300 eura. Pitamo: Što još nije prodano strancima, i što još nije njihovo?

Str. 2

12. Od „Velike banovine“ Hrvatske - što je ostalo? Što je ostalo od „Velike Srbije“? Kosovo će postati Republika albanaca. Navodno ovih dana i Srbi rade na tome, gdje planiraju preko međunarodnih zajednica, tražiti svoje izgubljene autonomije, da se priznaju u Hrvatskoj i BiH koje će se zajedno povezati kao neovisne. Izdaja Hrvatske je očita.

13. Činjenica je da sad: Mesić, HDZ-e, SDP-e, i druge nazovimo ih „hrvatske stranke“, uništavaju Hrvatsku. Nikuda je ne vode, nego je vuku nadolje! Mesić i njemu slični uvukli su nas u „kaos“, gdje su oni gospodari svega. Sjetimo se, kada je Stipe Mesić bio glavna faca u Beogradu, 20. srpnja 1991. u Glini i Petrinji vodio je JNA rat protiv hrvatskih redarstvenika i branitelja. Danima su se čule eksplozije, pucnji, terorizam, požari i buktinje...

14. Kad Mesić pljuje po Jugoslaviji, on pljuje sam po sebi. Kad se ruga Srbiji i Srbima, ruga se sebi. Mesić je uvijek rekao: „Osim toga rat nam nije odgovarao“. Zatim brže bolje Mesić putuje u Beograd na razne sastanke i dogovore.

15. Od države Hrvatske kao suverene i nezavisne nije ostalo ništa, kao i stvaranja nacije i nacionalnih interesa. Oni koji se danas s time zaluđuju bolesni su, a u tome im pomaže i Kaptol. Postali smo kolonija, za razne profitere... A Hrvati su postali prva nacija koja je prodala (vlastitu) državu, svoju zemlju, za koju se je borila. Da li to nije zločin, prema svim poštenim građanima, koji ovdje žive i vole svoju Hrvatsku? Mi, i naša djeca, biti ćemo na ovim prostorima sluge i robovi, stranim bogatašima i moćnicima.

16. Čije su to bile priče – teroristi, srbi i JNA djeluju zajedno? Kome je Mesić sedam mjeseci iz Beograda zapovijedao? Za što se je JNA koristila? Njeno oružje: tenkovi, topovi, avioni, minobacači, kazetne bombe, bojni otrovi, špijunske službe KOS-a, itd. Kišama granata JNA je rušila Vukovar, Dubrovnik, i druge hrvatske gradove...

17. U Hrvatskoj Kostajnici tenk JNA 2. srpnja 1991., pregazio je automobil u kojemu su bili četiri hrvatska policajca. Za Mesića to nije ništa? Njega se to kao predsjednika ne tiče? Dana 28. 8. 1990., Sabor RH birao je Stipu Mesića za hrvatskog člana Predsjedništva SFRJ. Iako je 30. svibnja 1991., već tada usvojen prvi nacrt Ustava RH, po kojem Hrvatska se treba razdružiti iz zajednice i saveza Jugoslavije. Zašto se onda Mesića biralo za člana SFRJ-a, koji je poslije postao i legitimni Predsjednik SFRJ, odnosno predesjednik Jugoslavije i njenih naroda. (Vežući se, i pozivajući se na Ustav SFRJ-a donesen 1974. godine.)

18. Predsjedništvo SFRJ-a (za vrijeme Mesićevog mandata) imalo je 8 članova predsjedništva iz svih republika i dvaju autonomnih pokrajina, od kojih se svake godine birao jedan predsjednik SFRJ-a. Mesić je odgulio dobar dio svoga mandata. Dr. Borislav Jović je prije njega „oprao svoje ruke“, jer je dao ostavku, a na njegovu dužnost je došao Stipe Mesić. Pa neće valjda taj Jović – ti štetni Srbi - razarati Hrvatsku?

19. No, dana 27. lipnja 1991., počinje vojna intervencija JNA-a na Sloveniju i Hrvatsku. Uzmimo jedan primjer: Vrhovni komadant JNA Stipe Mesić sjedi u Beogradu, a u Bjelovaru 29. rujna 1991. godine napada se i ruši kasarna JNA, koja gori u plamenu, dok glavno rukovodstvo vojske je poubijano?

20. Stipe Mesić kao predsjednik Jugoslavije, i vrhovni komadant oružnih snaga JNA, pušta da Hrvatskom paradiraju tzv. četnici: „Šešeljevci“, „Martićevci“, „Arkanovci“, i druge sve paravojne vojne formacije, koje pljačkaju, kolju, i ubijaju, sve na što naiđu... Na kraju mislimo i zaključujemo - da je Stipe Mesić jako obmanio i prevario hrvatski narod i građane, zloupotrebio svoj položaj. On misli da su građani glupi – jer ga za ništa ne pitaju. Ratnu štetu koju je učinio JNA i Mesić kao vrhovni komandant JNA, ostavljamo vama da je Vi izračunate! Sve je moglo biti drugačije! Bez takve strahote.

OSTAVLJAMO VAMA GLAVNO PITANJE - DA I SAMI PROSUDITE: DA LI
JE STIPE MESIĆ – ISTO TAKO IZDAO HRVATSKU - I NJENE INTERESE?

U Bjelovaru, 24. svibanj 2007.
VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA






Str. 3

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) II. dio


DA LI „MNOGA KRV“ LEŽI NA PREDSJEDNIKU MESIĆU?


21. Svi sukobi i gužve koje su se zbile, tj. nastale u Jugoslaviji, većinom desile su se zbog Mesićevih gluposti, jer tada je on funkcionirao kao Predsjednik SFRJ-a, i glavna glava. Stipe Mesić je prikrivao u javnosti svu težinu krize u SFRJ-u. Isto tako, to on čini i danas na čelu Republike Hrvatske, kao njen predsjednik i vrhovni zapovjednik oružanih snaga HV-a.

22. Od 15. svibnja pa do 5. prosinca 1991. godine Stipe Mesić je bio Predsjednik predsjedništva SFRJ, on je ujedno bio i vrhovni komadant JNA. Pitamo: Tko je današnji predsjednik RH? Dana 7. srpnja 1991., nestalo je malo hrvatsko selo Ćelije nadomak Vukovara, odatle je sbrisano 200-tinjak stanovnika od strane srpskih i JNA jedinica.

23. Stravični prizori su se dešavali, no Mesić je to sve mirno gledao i pio kavu u glavnom Titovom kabinetu SFRJ-a u Srbiji. Nakon mnogih šokantnih snimki i scena na TV-e ekranu, građani su mogli vidjeti kako Jugoslavenska narodna armija gazi s tenkovima sve pred sobom.

24. Uzmimo naprimjer – ako je Jadranka Kosor (HDZ) za predsjedničke izbore potrošila oko 60 milijuna kuna, odakle novac i Mesiću za svoju izbornu kampanju, koji se kandidirao za predsjednika? Posjetimo da je Mesić 1996. i 1997. godine bio potpuni anonimus u politici, koji nije imao ni jednu funkciju, čak ni onu – predsjednika mjesne zajednice.

25. Mesić se je vratio u politiku zahvaljujući tome što se građani ne sjećaju i što ih je prevario. On je kao „svjedok pokajenik“ svjedočio u Haaškom sudu protiv hrvatskih generala, zatim ponovo je postao poznat u javnosti. Nitko ga nije nikada pitao o devastiranju Hrvatske i svih drugih Jugoslavenskih Republika. Pitamo: Je li Mesić „ratni zločinac“?

26. Da li Mesić je tada bio „glavni terorista“? Srozavanje ovoga društva je nastavljeno, lukavim metodama, političkim finim i perfidnim ubojstvima građana – bez posla i bez izvora za život. Mesiću su sastanci i putovanja, danas važniji od građana koje predstavlja. Treba ispraviti nepravdu prema Hrvatima. Ili su i dalje možda Mesićeve laži jače od cijele nacije?

27. Sada bi bilo važnije da imamo „bezgrešnog“ predsjednika države, koji bi se bavio rješenjima državnih problema – nego Mesić se i dalje bavi nevažnim stvarima. U međunarodnom odjeku, kada se sazna ovo o Mesiću i njegovim aferama, ovist će nadalje posljedice za ovaj narod.

28. Što je (danas) nacionalni interes za Hrvatsku? Mesić tvrdi da je u Haag poslao 666 Tuđmanovih transkripata i 8000 stranica dokumenata. Mesić nas u vijestima dnevnika 26. svibnja 2007., uvjerava da je Hrvatska sljedeća kao 28 članica Evropske unije. To sve izgleda kako će ubrzo „oni“ riješiti“ opću krizu u ovoj (izbrisanoj) državi. No tako će biti i lakše prodati ostatak tvrtki strancima.

29. Mislimo da Mesiću i njemu sličnima trebamo oduzeti vlast. Ovaj zahtjev mi smatramo opravdanim. Sjetimo se – dok je JNA motrila i držala Hrvate na oku, dana 21. svibna 1991., teroristi su nedaleko Josipdola minirali dalekovode, zbog čega je bio prekinut željeznički promet na relacija Zagreb – Split.


Str. 4


30. Da bi se sve ovo sakrilo, i sva Mesićeva odgovornost, u glavnim medijima svakodnevno se provlače nevažne „blic teme“. Izmišljaju se lažne „muti-vode“, po onoj staroj poslovici – zavadi - pa vladaj. Tako dana 25. svibnja 2007. godine u svim glavnim medijima, cijeli dan prikazivala se je vijest, i to naveliko, kako se proslavlja Titov rođendan u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, i kako njegovi sljedbenici mašu sa partizanskom petokrakom.

31. Stvaranja novih duhovnih i materijalnih vrijednosti – nema. Nema ni rješavanja hrvatske krize. Prešućuju se čak i činjenice o ratnim zbivanjima, o srušenim i popaljenim selima. Te detalje ne zanima baš ni jedan medij. Tako to doista sve dobro ilustrira koliko vrijedi ovdje život, sloboda građana, i ljudska prava. Vlatko Pavletić (HDZ) ističe, ili se tješi, i brani – da su zapadnu i istočnu Slavoniji opljačkali „barbari“, a ne vojska.

32. Izgleda da su za sve krivi nepoznati „barbari“? A ne vojna avijacija JNA koja je uništavala npr. televizijske odašiljače 2. srpnja 1991., u Sloveniji, gdje ja danas, poslije Milana Kučana, predsjednik Janez Drnovšek. Od tog bezakonja i kaosa sad neki dobro žive. Nemoguće je da se odričemo svog mora, kopna i teritorije, prodaju hoteli, banke, otoci,...itd. Za što nam trebaju predstavnici inozemnih poslova? I što oni predstavljaju?

33. Mesić kaže: „Riječ je o mutnim poslovima generala Vladimira Zagorca, koji je kupio kuću na Pantovčaku, te odakle njemu 17 milijuna njemačkih maraka vrijedni dragulji i zlato. Isto tako odakle Iviću Pašaliću 40 milijuna eura i drugih bogatstava“? To sve izgleda da se je ovdje vodio rat oko novca. I to je njihova međusobna borba.

34. Mesić otvara „Pandorinu kutiju“, ali tu njega nema, niti ima ikoga da iskreno progovori o njemu, i da ga upita – što je sve on radio? Smiješno je kada dr. Ivo Sanader (HDZ) je govorio u svojoj predizbornoj poruci, i kada je najavio, i obećao, obračun s kriminalom. Izjavio je da HDZ-e ima antikriminalni program protiv korupcije. Zanimljivo je, da je premijer hrvatske vlade dugo tvrdio kako u Hrvatskoj gotovo korupcije nema, i kako je to sigurna zemlja.

35. Predsjednik RH Stipe Mesić već je tradicionalno uz Blagdan sv. Vinka „zaštitnik vina“ u kutjevačkom vinogradu, gdje je posjetio vinograd poznatog vinara Ivana Enjingija u Venju, u kojem je pred novinarskim kamerama, na obroncima Krndije, vinogradskim škarama rezao vinovu lozu. Predsjednika države baš briga što narod nema od čega živjeti. Mesić i vlada dr. Ive Sanadera ponižavaju građane. Mesić je proveo ugodno poslijepodne na ručku s vinarom, i kao njegov gost, dao se oduška uz tamburaški sastav „Garavuša“ je i zapjevao...

36. Mesić nije samo predsjednik, on je gospodar i „života i smrti“, on je pomilovao „ratne zločince“ i Rome koji su pušteni iz zatvora. Hrvatskoj bi sasvim sigurno trebali prijevremeni izbori. Svi oni koji, dakle, se protive s različitim motivima ne žele da Hrvatska se vrati u stanje realnosti. Umjesto jasne poruke javnosti, svjedoci smo očitog zamagljivanja stanja i kako bi - mi sve zaboravili.

U Bjelovaru, 27. svibanj 2007.

VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA



Str. 5


OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) III. dio

MESIĆEVA PREDSJEDNIČKA AFERA „VRHOVNI KOMADANT“ ?


37. Pitamo: Kada će se pokrenuti istraga o svim događanjima koja su se desila u ratu, a bila su pod igerencijom Stipe Mesića od 15. svibnja do 5. prosinca 1991., kada je on rukovodio kao vrhovni komadant JNA, koja je u ratu rušila i pustošila Hrvatsku. Postupajući kaoJugoslavenski predsjednik, provodeći potpuno krivu politiku, kojom je naštetio mnogim građanima i narodima u (bivšoj) Jugoslaviji.

38. Mesić laže da je išao u Beograd s nadom da će se, izbjeći širenje mržnje i ratovanja. Treba staviti pod „povećalo“ Tuđmanov fašizam u Hrvata i Mesićevu potporu od 1989., pa do 1994. godine, kada je Mesić bio glavna osoba u članstvu HDZ-a.

39. Ratni zločin nikada ne zastarjeva. Kada će biti moguće podigniti optužnicu protiv predsjednika RH Stipe Mesića? Ni danas Mesić ne govori istinu, zato treba ga umiroviti, te istražiti i suditi... On je bio na predstolju „krvi“ i to 207 dana, gdje je bio izvršitelj i oficijalne srbijanske politike. Zna se da JNA nije bila na strani naroda, koji ju je plaćao, već je JNA bila na strani politike.

40. Mesić je na vlasti i u Beogradu i u Zagrebu. Tako nakon pada kasarne JNA 29. rujna 1991., u Bjelovaru, odakle su nestale velike količine oružja i opreme. Navodno to oružje je u „švercu“ prodano za razne teroriste, po svim stranama svijeta.

41. Bili smo svi žrtve Mesićevog „geta“, i danas smo opet žrtve. Zašto su im potrebni toliki socijalni problemi i slučajevi? Pa naravno da „oni“ s nama lakše upravljaju. To je hrvatska politika „ustaško-četnički“ sidrom uz posredovanje (bivših) komunista i antifašista, i šepajućeg svećeničkog klera. A o novinarima tim štetočinama da se i ne govori, sami lakrdijaši i grobari naroda.

42. Nitko za ništa ne odgovara. Šest milijuna dolara potrošeno je za brod na suhom. Da bi taj novi minolovac zaplovio, potrebno je bilo još oko 2,5 milijuna dolara. Iako je u njegovu gradnju potrošeno toliko novaca ratni brod HRM nije još zaplovio našim plavim Jadranom. Započeta gradnja je počela još u jesen 1994., kada jer MORH s Brodarskom industrijom potpisao ugovor o gradnji broda. Samo nekoliko godina unazad od gradnje tog broda, JNA i Jugoslavenska ratna mornarica (JRM), su 17. rujna 1991., blokirale sve hrvatske luke i zaustavile pomorski promet na Jadranu. Ratni brodovi s mora su 25. rujna 1991., gađali iz Lore grad Split. Isto tako jedinice JNA i Crne Gore napali su, dan prije 24. rujna 1991., s topovima grad Dubrovnik.

43. Danas predsjednik Mesić i predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader omogućavaju stranim državljanima sva ispunjenja i zahtjeve o povratu imovine i isplaćivanju naknada na štete. Onima kojima nije vraćena imovina u zamjenu isplaćena im je pristojna naknada. Radi se uglavnom o dobro situiranim strancima, tj. državljanima čak i Srbije. To Hrvatska čini ustupak, kako oni kažu, da bi se lakše ušlo u Evropsku uniju.

44. Naravno to je udar na, stare, bolesne, nezaposlene, nemoćne, i nezaštićene... No, sve tobožnje afere oko Slovensko – hrvatskih granica, samo s time da se odvuče pažnja građana, time se pokušava pokazati kako Mesić i Sanader tobože skrbe o suverenitetu granica Hrvatske. Oni žele dokazati putem medija, kako se vlast i politika bori za Hrvatsku. Dok s druge strane sve rasprodaju.


Str. 6


45. Vratimo se opet malo unazad, u vrijeme kada je Mesić gospodario sa vojnom silom JNA, odnosno bio njen „vrhovni komadant“, i glavni zapovjednik. Dana 11. rujna 1991., JNA je napao Hrvatsku. Predsjednik Jugoslavije Stipe Mesić naredio je jedinicama JNA da se u 48 sati povuku u kasarne. Ponovo snage JNA napadaju Hrvatsku, 18. rujna 1991., i srpski teroristi nastavljaju napad u svim djelovima ratnih zona u Hrvatskoj. Usprkos primiriju i potpisanim sporazumima o nenapadanju.

46. Unatoč svim zločinima – likvidacijama, barikadama, miniranjima kuća, ubojstvima, oružnim napadima, kolonama izbjeglica i prognanika, otmice osoba,..itd. Vrhovna politika Jugoslavije na čijem je čelu Stipe Mesić, ne čini ništa i ne poduzima određene mjere da uvede red, već pristrano se stavlja na stranu agresora.

47. Mora se spomenuti i ovaj podatak da je od 24. kolovoza 1990., pa do 19. listopada 1990. godine u Beogradu u predsjedništvu SFRJ-a kao član sjedio i zastupao Socijalističku Republiku Hrvatsku, odnosno mijenjao Stipu Mesića, u tom periodu prvi predsjednik Hrvatske dr. Franjo Tuđma. Većinom, to hrvatski narod i nezna.

48. Dr. Franjo Tuđman je optužio Ameriku kad je shvatio da ga je iskoristila i otrovala. Nakon „Tuđmanove Hrvatske“ ubrzo nastaje „smrt njegove tvorevine“ za koju su se branitelji na ratištima borili. Raste kriza u državi koja u praksi više ne postoji, skriva se inflacija, veliki inozemni dugovi, pretjerana birokracija – buji ko kvasac, gospodarstvo potpuno je nestalo... Nesposobnost politike, i izdaja, sve više stvara različita krizna stanja. Nezadovoljstvo raste.

49. Nije još jasno, što je to cijelo vrijeme radilo Vijeće UN-a i kako je osiguravalo građanima mir i njihova prava zagarantirana međunarodnom poveljom? Netreba puno tu dokazivati da je to bio „zločinački čin“ protiv sigurnosti stanovništva. Državna tajnica SAD-a Madeleine Albright - kaže da je dobro razumila Balkansku situaciju. Predsjednik Bill Clinton – kaže da je navijao za Hrvatsku. Dr. Peter Galbright – kaže da je navijao za Srbiju... Eto, i to je bila odgovorna svjetska politika? Koja je dolijevala masno ulje na vatru.

50. Ovo je danas dobra KAZNENA PRIJAVA protiv Stipe Mesića, koji je, prije izjavio za medije, u svibnju 2001., da u Splitu je pokušan državni udar, te s ciljem da se njega svrgne sa vlasti. Optužio je (tada) da se je „šarena skupina“ udružila, kako bi izazvala i naudila legitimnom državnom aparatu Hrvatske, i da se radi o smišljenom scenariju, iza kojega stoje točno određene političke snage. Mesić kaže između ostalog – da je dosta proliveno novinarske tinte na tu temu. Kad Mesić brine o tinti - nikada ne kaže - koliko je njegova vladavina nad Jugoslavijom prolila krvi. U vojarni incident koji se dogovdio, nije ni zrnce prašine prema tome, za ono za što je Mesić kriv.

U Bjelovaru, 28. svibanj 2007.

VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA









Str. 7

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) IV. dio

STIPE MESIĆ JE ZA NARODE JUGOSLAVIJE BIO PRAVA „POŠAST“,
DOK JE UŠAO U PALAČU FEDERACIJE


51. Dana 7. studenog 1991., započeo je summit NATO-a na dnevnom redu je Jugoslavija. A drugog dana 8. studenog 1991., Ekonomska zajednica (EZ) proglasila je nametanje sankcija Jugoslaviji, s obzirom da je to dogovoreno na konferenciji u Haagu, gdje treba se zaustaviti vojska JNA. Do kraja prosinca 1991. godine JNA mora povući sve svoje ratne trupe iz Hrvatske, tada i Mesić otilazi s mjesta Predsjednika SFRJ i vrhovnog komadanta JNA, slom se dešava zbog kršenja Mirovne konferencije te dolaska Vijeća sigurnosti UN-a i NATO-a. Tako je započeto povlačenje JNA u kasarne.

52. Činjenica je, da je JNA provodila miletantnu diktaturu. A Mesićev „zločin“ protiv naroda i čovječnosti je dosegnuo svoj „krvavi“ vrhunac. Da nije bilo međunarodnih institucija Mesić bi na čelu JNA, i dalje još rušio i pustošio sa jugoslavenskim generalima (Veljko Kadijević, Blagoje Adžić, Andrija Rašeta...). Nesporno je, da Stipe Mesić je zapovjedao vojnom diktaturom – da li je to bila Ustavna odluka SFRJ-a, čiji je tada član bio i Vladimir Šeks.

53. Zar nitko danas nije svjestan da vidi (ono) što je Stipe Mesić činio? To je zanimljivo – da JNA napada topovima Dubrovnik s kopna i mora, a na brodu „Slavija“ vozi se Predsjednik SFRJ Stipe Mesić i dr. Franjo Gregurić, predsjednik Ratne vlade za nacionalno jedinstvo i hrvatski premijer. Njih dvojica posjećuju Dubrovnik, a JNA obustavlja tada svoju paljbu. To sve liči na neki cirkus. Pitamo: Protiv koga je JNA provodila oružane napade? I zbog čega sad nitko ne želi vidjeti – što je radio Stipe Mesić?

54. Mirovne snage UN-a i njihovi predstavnici počeli su stizati 25. prosinca 1991., na prostore Jugoslavije, i počeli se razmještati. U hrvatskim medijima se prikazuje kako su hrvatski borci otjerali sa nekih ratišta JNA, ali prave razloge građani neznaju - da se je JNA morala povući u kasarne. Još samo prije nešto više od mjesec dana, točnije 22. listopada 1991., Jugoslavenska narodna armija (JNA), je razrušila sa srpskim paravojnim formacijama selo Đeletovce u blizini Vinkovaca. To selo je imalo oko 150 kuća i oko 500 stanovnika.

55. Američki predsjednik Georgije Bush i ruski predsjednik Mihael Gorbačov, raspravljaju na sammitu u Madridu 29. listopada 1991., o Jugoslavenskij krizi. Lord Carington, predsjedatelj Mirovne konferencije za Jugoslaviju, traži da se uvede red. Svi narodi u Jugoslaviji nalazili su se pod prijetnjom JNA koja je terorizirala i rušila po svim gradovima i selima... JNA je razarala; Vukovar, Dubrovnik, Zadar, Šibenik, Osijek, Lipik,.. itd. Za to je sve kriv Stipe Mesić.

56. Sramotno je, kako Stipe Mesić i dr. Ivo Sanader za Dan oružnih snaga 27. svibnja 2007., obilaze Dubrovnik, i prisjećaju se 31. listopada 1991. godine, kada je bio ratno razaran od snaga JNA. Kažemo: nije nama činio takva zla Slobodan Milošević, kakva je činio Stipe Mesić, a danas je on predsjednik Republike Hrvatske, i to sa dva mandata. Pitamo se: Da li je stvarno hrvatski narod poludio? Da se ničega ne sjeća?


Str. 8


57. Sve do danas, promiče se lažna propaganda, i prikriva se pravo stanje u Hrvatskoj. Uzmimo naprimjer slučaj Vukovar, gdje se stalno piše u medijima i objavljuje, tj. veliča – kako je to grad pobjednik i kako nikada nije pao. Da je to grad heroja, te stvara se mitsko mjesto o toj legendi... Tu se na takav način skriva sva odgovornost i pravo obličje - vrhovne političke stvarnosti. Ta je svijest (sada) nevidljiva. Danas su ratnici „hrvatski branitelji“ postali prvi socijalni problem ovog društva. A ima ih 500.000 registriranih, koji su se navodno borili za Hrvatsku.

58. Uskoro će biti, kako je prošlo, šesnaest godina od rušenja Vukovara, gdje je živjelo 44.639 stanovnika, a danas u tom gradu jedva živi par tisuća stanovnika. Mnogi se nisu vratili u Vukovar, koji dobrim dijelom još uvijk nije obnovljen. U agresiji na Vukovar ubijeno je 1700 hrvatskih branitelja i civila. Ratna šteta nije nikad procijenjena. Nestalih branitelja i civila vodi se još njih 456 osoba. Do sada je ekshumirano 938 žrtava. Još nije utvrđeno koliko je kuća i objekata u agresiji srušeno. Jedino se zna da je uništeno oko 70-tak spomenika kulture.

59. Operativni zapovjednik oružnih snaga JNA i napada na Vukovar bio je Veselin Šljivančanin, s njime su bili kapetan Miroslav Radić i Mile Mrkšić, svi skupa oni su vodili 50.000 dobro naoružanih vojnika. Ogromni novac je sakupljen za obnovu Vukovara, ali taj grad još nije obnovljen. Najviše se tu naslikavaju političari, i to prije izbora. Oni dolaze samo na godišnjicu paliti svijeće.

60. Vojni vrh JNA i Mesić, kao Predsjednik SFRJ, uvodili su najteže vojne sankcije „prijeki sud“ , razaranja po Jugoslaviji, a na takve odluke JNA u velikom dijelu utjecao je i sugerirao Slobodan Milošević, kao glavna osoba u srpskom parlamentu. U kolovozu 1991., sve više dolazi do sukoba između srpskih pobunjenika i hrvatskih redarstvenika i ZNG-a. Tako je 19. prosinca 1991., na dijelu hrvatskog teritorija – koji je bio pod nadzorom Srba i JNA, proglašena Republika Srpska Krajina (RSK). U tome svemu pripomogao im je najviše Stipe Mesić, koji je provodio potpuno krivu politiku, nama na štetu. Naravno, da nije bilo to tako, ne bi poslije bila potrebna akcija oslobođenja Krajine.

61. Je li Mesićevo šefovanje u Beogradu više stajalo Srbiju ili Hrvatsku? Očito je kako je predsjednik Stipe Mesić u vojnoj diktaturi i raspletu krize, učinio veliku „geopolitičku katastrofu“, zbog čega je poginulo puno ljudi. A „krvave pogreške“, platili smo svi zajedno, u milijunima dolara za nastale štete! Je li zakon za sve isti? Stipe Mesić bi trebao odgovarati, što se je poigrao milijunima ljudskih života. On danas nosi oko glave vijenac od lovorike. Te razmišlja, kako da promijeni i Hrvatski Ustav, pa da po novoj odredbi, postane po treći puta predsjednik Republike Hrvatske.


U Bjelovaru, 29. svibanj 2007.

VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA


Str. 9

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) V. dio

MESIĆEVI TENKOVI JNA GAZILI SU
I HRVATSKI NAROD – A O TOME SE ŠUTI ?

62. To je veliki problem pred kojime ova zemlja stoji. Stipe Mesić, predsjednik SFRJ i vrhovni komandant JNA upravljao je tuđim životima, i bio gospodar „krvavog rata“, koji danas slobodno nazivamo „Mesićeva klaonica“. U Beogradu još uvijek postoji službena dokumentacija, koja nije uništena, ona izravno svjedoči o Mesićevim ratnim zločinima.

63. Iako je Jugoslavija sve manje postojala, u gospodarskom i drugom obliku, nestajala je zbog moratorija. Četiri „AS-a“ Milošević, Tuđman, Mesić i Kadijević, htjeli su Jugoslaviju u početku spasiti. Ta YU Agenda, Jugoslavensko predsjedništvo, bilo je uvjereno, tj. vjerovalo je, da će JNA formirati kao vojna sila „novu Jugoslaviju“, i da će ona biti proglašena braniteljem naroda SFRJ-a. Vrh JNA je započeo vojnu diktaturu putem autoriteta i oružja.

64. Danas s Mesića treba skinuti tu oznaku tajnosti, i to u periodu od 15. svibnja 1991., pa do 8. prosinca 1991., kada službeno Stipi Mesiću, jugoslavenskom predsjedniku prestaje obavljanje dužnosti. Tog istog dana hrvatska Vlada i predstavnik JNA general Andrija Rašeta potpisuje povlačenje JNA iz Hrvatske u prisutnosti Ekonomske zajednice (EZ).

65. Ako se je Mesić već stavio kao glavni sudac svim jugoslavenskim narodima, zašto onda to realno i nije bio? Nego kao glavni čovjek iz kabineta Federacije, sa Bulevara Lenjina donosi sulude odluke, da tenkovi napadaju Vukovar i druge dijelove diljem Hrvatske. Nekada smo bili Mesićeve žrtve, a danas nam je on šef.

66. Pitamo: Kakav je to karakter rata bio? Koji je iza sebe ostavio mnoge ogromne probleme. Stipe Mesić i sam mora priznati, da je jako griješio, i da je počinio „veliki zločin“, te danas je i jedan od glavnih kandidata da sjedne na optuženičku klupu za „ratne zločine“, na području bivše Jugoslavije.

67. Nemože se poreći tvrdnja da JNA nije počinila „ratne zločine“, te državu Jugoslaviju uvela u „zemlju pokolja“, a to potvrđuju i snimljene scene „balkanske mrtvačnice“. Glavni čovjek toga, danas vodi ovu državu Republiku Hrvatsku, lukavo i smišljeno zavladao je Pantovčakom, Banskim dvorima i najvišim nivoima institucija RH.

68. Krvožedni Mesić je uništio i upropastio milijune ljudi, i mlade generacije, koje će morati otplaćivati ratnu štetu, odnosno dug JNA. Kako to naplatiti od Stipe Mesića? Šefu, megalomanskog neviđenog masakra i pretpostavljenom ondašnjem pomahnitalom majoru Veselinu Šljivančaninu.

69. Je li Mesićev „ratni zločin“ bio pod zaštitom SAD-a ili SSSR-a? Sasvim sigurno u tom ratu radilo se je o genocidu i etničkom čišćenju stanovništva RH od strane tzv. „Jugoslavenske narodne armije“, na čijem čelu je bio Mesić. Dokle će hrvatski narod trpjeti takvog čovjeka na čelu države?


Str. 10


70. Za pad Vukovara krivi su Mesić i Tuđman. No, učinjen je zločin nad zločinom. Mesić je znao reći: Tito je ratni zločinac! Mesić je isto pod simbolom „crvene petokrake“ počinio kao vrhovni komandant JNA ratne zločine, i ogromna rušenja privatne i državne imovine, itd.

71. Sve žrtve Stipe Mesića, mogu protiv njega podići kaznenu prijavu u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Istraga o tome što se događalo, o paljevini na tisuće hrvatskih kuća i ubojstava civila, uopće nije vođena. Iako su prizori stravični i pokazuju nečiju odgovornost.

72. Krajnja okupacija JNA započinje 29. listopada 1991., kada se počinje provoditi naredba o evakuaciji 26 sela zapadnog dijela općine Požega, koju je dan prije toga donio Krizni štab. Vojnom ratnom tehnikom napadnuta su sela i mještani. Na kraju ta rušenja i paljenja kuća pripisalo se Hrvatskoj vojsci.

73. Poslije zločinačkog poduhvata JNA, evoluirala je „mafija“, koja se je uvukla u sve pore vlasti, gotovo u sve visoke funkcije, u odcjepljenim Republikama, pa i pokrajinama. Danas, kada se ritualno uništavaju narodi, od strane „krvavih i nečistih ruku“, valja napomenuti da se tu ne smije ostati ravnodušnim.

74. Mesić je po struci pravnik, i očito je mogao znati, da krši sve kompletne zakone ponajprije o ljudskim pravima i građanskim slobodama, a onda zakone o zaštiti imovine, prirode, kulture i mora ... itd.

75. Ove glavne stvari, ostale su u sjeni skrivene godinama. Hrvatski narod ne smije ostati taoc, naravno, i nositi hipoteku tuđeg zločina. Nanesena je velika šteta hrvatskoj zemlji, jer predsjednik Hrvatske je pod navodnicima ratni zločinac, koji ima dva mandata na najvišem vrhu hrvatske vlasti.

76. Stipe Mesić je bio pretpostavljeni ministru obrane Veljku Kadijeviću, koji je s druge strane iznosio i razrađivao svoj plan JNA za nasilno rušenje vlasti u Hrvatskoj i Sloveniji. Mesić je tu točno sudjelovao u „krivičnom djelu veleizdaje“ Hrvatske.

77. Istinu o Mesiću, javnost mora saznati. I o ministru obrane Kadijeviću, koji je često putovao na sastanke u Rusiju i od maršala Jazovima, tražio njegovu potporu u izvođenju državnog udara. To će otvoriti pravi put da JNA provede svoj naum.

78. U Beogradu je on već simpatični „Stipe“ jer hrvatski Sabor je razriješio dr. Stipu Šuvaru kao člana SFRJ, a na njegovo mjesto izabrao je Stjepana Mesića – koji je u Srbiji prekršten u (simpatičnog) „Stipu“ Mesića. Tako počinje karijera Mesića u Federaciji, on će biti taj koji se neće ustručavati i libiti da zapovijeda - ako treba – da se i puca po ljudima tj. po narodima.

U Bjelovaru, 30. svibanj 2007.

VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA








Str. 11

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) VI. dio

VOJNI UDAR JNA PROTIV HRVATSKE - IZVRŠIO JE
PREDSJEDNIK SFRJ-a STIPE MESIĆ !

79. Uvijek kada nastupi period od 15. svibnja, pa do 8. prosinca, neka se Hrvati sjete 1991. godine, i Stipe Mesića kada je on u tom vremenu bio Predsjednik SFRJ-a i Vrhovni komandant oružanih snaga JNA. No, tu se krije njegova uloga, kada je Jugoslavenska narodna vojska (JNA), rušila i palila po Hrvatskoj, i kada je iza sebe ostavila mnoge masovne grobnice. Neka se Hrvati sjete što su proživljavali. Okrutni Vrhovni komandant nije štedio - ni gradove, ni ljude.. Oni koji su nekim čudom preživjeli i ostali zdravi, sigurno se pitaju kako su preživjeli teror Jugoslavenske vojske.


80. Sada je to pravi skandal u ovoj zemlji, i veliki problem, jer na čelu države imamo čovjeka koji je bio glavni akter ratnih zločina nad Hrvatima. Što treba poduzeti da se odgovorne strukture u Hrvatskoj suoče i zapitaju te počmu istraživati sva nezapamćena zla. Kada se istina utvrdi, cijeli svijet će se čuditi i zgražati, kako Mesić je radio zlo Hrvatskoj, a danas je njezin predsjednik. Jugoslavija je nestala, ali Mesićeve zablude su ostale, čak ih i mi nosimo – jer nas predstavlja.

81. Stipe Mesić je znao, dok je sjedio u Beogradu o srpsko-crnogorskoj zavjeri protiv Hrvatske, i poticanja i huškanja Srba u Hrvatskoj na pobunu. Federalni predsjednik je očigledno ispunjavao sve njihove naloge. On je bio i glavni „generator“ između Beograda i Zagreba, kojeg je podržao i James Beker, njega, i Antu Markovića, kao najznačajnije čimbenike Jugoslavenske politike.

82. Mesić i Marković i generali JNA imali su temeljne podatke o broju i rasporedu srpskog i drugog stanovništva u Hrvatskoj, do početka planiranog i izvršenog rata, odnosno uvođenja Mesićeve vojne diktature. Od ukupnog broja stanovništva u Hrvatskoj bili su Srbi 531.502, (poslije popisa stanovništva), i na održanom referendumu, izjasnili su se kao Jugosloveni 379.057 građana. Te statistike, dobro će doći za pojavu pobunjeničkih lidera, gdje trebaju najviše i najžešće djelovati. Ante Marković, kao predsjednik Vlade SFRJ, on je osnovao Pokret za Jugoslaviju. Srpski vođa Jovan Rašković je osnovo Srpsku demokratsku stranku. Itd.

83. Iako je Predsjedništvo SFRJ-a doneslo odluku 15. ožujka 1991., o utvrđivanju izvanrednog stanja u Jugoslaviji, i razoružavanju nelegalnih paravojnih formacija, dva mjeseca kasnije – izabran je Stipe Mesić za novog Predsjednika SFRJ i Vrhovnog komadanta JNA. Upravo Mesić ostavlja prostor , kao glavni šef, za djelovanje pobunjenih Srba i Crnogoraca...

84. Mislimo da će Hrvatima sada biti do kraja jasno – tko je predsjednik Hrvatske, i tko je uzročnik glavne krize i bezakonja na štetu Hrvatske. Da pojasnimo: Kada je Beograd i JNA započeo voditi rat protiv Hrvatske, Mesić je sjeo na najvišu funkciju i dužnost na čelo militantne sile. Mesić je trebao Hrvatima otežati osamostaljenje, ili bolje rečeno pravo na ocjepljenje Republike Hrvatske.

85. Predsjednik SFRJ-a Stipe Mesić imao je sve ovlasti nad svim izvršnim tijelima u Jugoslaviji. Imao je potporu članova predsjedništva; Slovenije, BiH-a, Makedonije, i potporu prijatelja Ante Markovića, premijera SFRJ-a, koji mu je pomagao. Nije džabe Marković dobio nadimak „krvavi Ante“. Bio je to Mesićev „zločinački podhvat“ protiv Hrvatske. Dubrovnik je trebao biti žrtvovan, isto kao i Vukovar. Treba se danas upitati: Što je bio cilj vojnih operacija?


Str. 12


86. Činjenica je, da je Mesićeva uprava, donijela građanima vrlo teške posljedice. Mesić je Jugoslaviju pokušao održati oružnom silom. Kako to danas zvuči; „Mesić neprijatelj“, i „Mesić domoljub“? Mesić je bio projugoslavenski oirjentiran, a s druge strane bio je tobožnji Hrvat – Ustaša. Mentalitet tog diktatora se ne mijenja. Dobro je on gledao u Srbiji, kako se mobiliziraju Srbi i Crnogorci protiv Hrvatske, i što oružje JNA kada se upotrebi – što će ostati od naroda.

87. Mesić je pripado jednoj propaloj i imaginiranoj politici. Zbog toga je dosta ljudi poginulo, ostalo invalidi, ili se razboljelo,..., i nastale velike materijalne štete. Plan je napravljen prije i osmišljen. Ovo je sad opasnost s čime se Hrvatska suočava. Moramo naglasiti da je Stipe Mesić bio ravnodušan i spokojan kada JNA razara Vukovar, Dubrovnik, i druge gradove.

88. Velika je veleizdaja prema Hrvatima. Mesić laže da je tražio političko rješenje. Njegov projekt bio je „zločinački poguban“ i pogrešan za mnoge narode, ne samo Hrvate, nego sve u (bivšoj) Jugoslaviji. Na vrhu piramide, moći upravljanja (Predsjednik, CKJ, JNA,), bio je Stipe Mesić. Mesić je znao za tu laž – da će iz Dubrovnika „hrvatski pobunjenici“ napasti specijalnim raketama Crnu Goru, i glavni grad Titograd. To je bio samo razlog, da JNA sa 30.000 vojnika napadne Dubrovnik, i da ga razara. Dubrovnik je branilo oko 1200 hrvatskih dobrovoljaca, a ne kako je oficir JNA Milan Zec rekao, da u Dubrovniku ima hrvatskih vojnika između 7000 i 8000.

89. Grad Dubrovnik je najjače započet da se ga ruši 1. listopada 1991. godine u 11:05 sati. Nitko danas nezna i ne odgovara zbog čega je bila pokrenuta takva masovna operacija protiv Dubrovnika? U kojoj su sudjelovali avioni, jugoslavenska ratna mornarica, tenkovi, topovi, rakete, itd. Danas je nužno poticati politička istraživanja, i rasvjetljavanja neistine, kako bi krivci zauvijek bili kažnjeni. Medije ovaj problem mora zanimati, oni su ti, koji javnosti daju svjetlo razuma.

90. Javni sud se mora pokrenuti i dati se na to odgovor: Je li Stipe Mesić “ratni zločinac“? Nema nitko pravo štititi ratne zločine, i prešučivati ih. Pitamo: Kada ćemo dobiti povjerenstvo za istraživanje i hvatanje politikih zločinaca? Još danas Stipe Mesić na čelu Hrvatske je pod zaštitom ratnog zločina?! Masovna groblja su ostala iza njega, on je prevario hrvatski narod, on je prevario i Carlu de Ponte, on je prevario cijeli svijet? Ta stara Jugo-ljuštura, i „novi“ predsjednik (s dva mandata) u Hrvatskoj. Ovo je stoljeće hrvatske zablude i promašenog carstva. I na kraju pitanje: Zar je toliki ratni zločin zagonetka? Ima li koga da to zanima?


U Bjelovaru, 01. lipanj 2007.

VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA










Str. 13

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) VII. dio


TVORNICA ZLOČINA BILA JE U GENERAL-ŠTABU U BEOGRADU,
A NJOME SU ZAPOVJEDALI MESIĆ I KADIJEVIĆ


91. Za vrijeme svoje vlasti, na čelu SFRJ-a Stipe Mesić nikada nije rekao – ne ubijajte, ne palite, ne rušite,.., no izgleda, da mu to (baš) nije bila neka briga u srcu. Trebalo je tih ratnih godina potrošiti ogromne količine i rezerve oružja iz vojnog skladišta JNA. Tada, nitko pak među nama, hrvatskim građanima nije znao otkud Mesiću i generalima JNA to pravo na primjenjivanju sile, i pravo na ubijanje naroda.

92. U Jugoslaviji se već početkom 1989. godine vidjelo da u Hrvatskoj srpsko stanovništvo (pobunjeno od njihovih vođa) pristaje uz politiku Slobodana Miloševića i JNA u Beogradu. Baš čudno da u vrhu vlasti SFRJ-a su Hrvati – Stipe Mesić, član i Predsjednik SFRJ-a i Vrhovni komadant JNA, Veljko Kadijević, general JNA i ministar obrane Jugoslavije, i Ante Marković, premijer vlade SFRJ-a (Saveznog izvršnog viječa.)

93. Ti Hrvati, pod navodnicima, bili su glavni uvoznici terora i straha iz Srbije. Mesić je tada znao govoriti i naglašavati u medijima – nisam ja u Beogradu advokat Hrvatske! Iza tih riječi se kriju neke važne stvari od sudbonosnog značenja za Hrvatsku. Ono što će hrvati propatiti zbog takve izdajničke politike vidiće se tek poslije.

94. Hrvatska je daleko mogla proći bezbolnije u procesu svoga osamostaljivanja. Zbog takvih (poturice) Hrvata, mnogi su Hrvati poginuli bespotrebno, te je kraj toga učinjena golema materijalna šteta. Pitamo: Kako je sve mijenjao svoju biografiju današnji predsjednik Republike Hrvatske Mesić i svoje ime od; Stevan, Stevo, Stjepan, Stipe,.., i koji je u Beogradu – kako kaže pričao o ljubavi i suradnji, među narodima i ljudima, i mirnom rješenju krize. Dok je on to govorio, gorio je Vukovar, Dubrovnik, i drugi hrvatski gradovi, koje je rušila i palila Jugo-vojska JNA.

95. Poslije 1928. godine, i ubojstva Radića u Beogradskoj skupštini, hrvatske političke snage zaklele su se i poručile: „Nikad više u Beograd!“ Ovaj mali izlet u prošlost samo je jedna od ilustracija kako je Stipe Mesić i drugi „Hrvati“ su stavili se u službu agresora. Dana 17. svibnja 2007., je preminuo Ante Marković. Za Veljkom Kadijevićem ovih se dana traga, on se nalazi na potjernici MUP-a Republike Hrvatske. Raspisana je i međunarodna tjeralica za Kadijevićem, a sumnja se da je pobjegao u SAD ili Rusiju. A Stipe Mesić je još uvijek predsjednik RH, i to sa dva mandata.

96. Zbog Mesićeve prikrivene dvostruke politike, mnogi su građani platili svojom glavom. Zato njegovu krivnju treba utvrditi sad, a ne kad Mesić umre. Trebalo bi što prije oformiti ekspertnu grupu koja bi istražila i razmotrila sve zločine Stipe Mesića, koji su učinjeni na svim prostorima Jugoslavije. I danas hrvatski narod plaća to svoje uvjerenje po kazamentima Beograda i prikrivene bivše UDB-e. Mesić kao predsjednik SFRJ-a i Vrhovni komadant JNA, odgovoran je za sve ratne zločine protiv čovječnosti.

97. Stipe Mesić je danas taj ratni zločinac pod demokratskom zaštitom naroda i odbjeglog generala JNA Veljka Kadijevića. Hrvati još uvijek žive pod sjenkom Stipe Mesića, kojega je ustoličila UDBA, KOS i druge obavještajne jugoslavenske službe. U Prištini na Kosovu je 1. lipnja 1991., pokopano 97 žrtava žrtava srbijanskog i vojnog terora. Ako je Mesić znao da Amerika traži stvaranje novih država na prostorima Jugoslavije, zašto je onda išao krvariti ruke s JNA te pokušao spašavanje Jugoslavije.?


Str. 14


98. Na taj način Stipe Mesić je sebe kriminalizirao, tj. postao je tvorac zla i rata među narodima. Mislimo da se rat protiv Hrvatske mogao izbjeći. Ali bilo je to vrijeme kada JNA (kao pete sila u Evropi) vjeruje da može i mora očuvati teritorijalnu cjelovitost Jugoslavije, pa i po cijenu žestokih vojnih udara. Danas Mesić neće priznati da je iz Beograda krvario svoje ruke protiv Hrvatske. Nastoji se tako prikriti vojne upade na teritorije civilnih građana, i prešutiti masakre i ubojstva nevinih građana. Pitamo: Tko je zbog toga bio izveden pred vojni sud? Sad ispada da se radi o nepogrešivosti Jugoslavenske narodne armije (JNA), odnosno njenog Vrhovnog komadanta Stipe Mesića.

99. Kronika Mesićeve pucnjave po Hrvatskoj lako se danas može ustanoviti. Mesiću nije to bilo dovoljno što narod je izašao goloruk na tenkove, s djecom, i sa starim nemoćnim ljudima... Predsjednik Republike Hrvatske danas laže kad kaže: da uzaludno je naređivao vojsci JNA da se povuče. Poslije napada na Sloveniju 27. lipnja 1991., zašto Mesić nije odstupio i ogradio se od činjenja zločina, nego je i dalje nastavio biti na vlasti i na čelu Jugoslavije. Mesić je puno kriv i za rat i za sve nedaće što su snašle Hrvatsku.

100. Dana 23. svibnja 1991., Radovan Karadžić (SDS – BiH) javno je optužio SAD i predsjednika Georgea Busha za mješanje u unutarnje stvari druge zemlje, te između ostalog je rekao – da mu nije jasno zašto Amerika postavlja Stipu Mesića za predsjednika Predsjedništva SFRJ-a, a nije to bio njegov red u predsjedništvu.

101. Mesić je zapovjedio i odobrio mnoge ratne zločine, a danas je on Anđeoski čisti lik, i nije još svrstan među najteže i najveće zločince. Ili kako će Amerika suditi Mesića kad ga je postavila? Podrešku očuvanju Jugoslavije došla je od državnog tajnika SAD-a Jamesa Bakera (18. lipnja 1991.). Na mitingu na Kosovu Vojislav Šešelj je kazao – kako odbacuje Jugoslaviju kao umjetnu tvorevinu, a da Slovenci će se uskoro odcjepiti.

102. Amerika je radila smutnju u cijeloj politici i igrala duplu igru. Ona je podržala stvaranje novih država i demokracije ne samo u Jugoslaviji nego i u SSSR-u. Ambasador SAD-a Warren Zimmermman posjetio je predsjednika SFRJ-a Stipu Mesića u Beogradu, te je istog dana odputovao u Hrvatsku u radni posjet i sastao se sa dr. Franjom Tuđmanom, i predsjednikom Sabora Žarkom Domljanom.

103. Mislimo da je bilo opravdano napisati o masovnim nasiljima i velikim ratnim katastrofama, koje su okrutno i nesumljivo genocidno uništile mnoge narode na prostorima Jugoslavije. Politički sistem ostavio je iza sebe mnoge nekažnjene ratne zločine, o kojima je većinom vladala šutnja sve ove godine. Mi ovdje namjeravamo prikazati kako su ostale mnoge masovne grobnice, za koje je kriv Stipe Mesić, koji je provodio agresiju i protiv Hrvatske. Kako se je Stipe Mesić mogao vratiti u domovinu Hrvatsku, nakon toga što nije uspio učvrstiti svoju vlast u Beogradu i vrhu JNA, i nikome danas on ne podnesti svoje račune? Veliki ratni zločin se je desio pa šta?

U Bjelovaru, 6. lipanj 2007.

VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA






Str. 15

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) VIII. dio


BITI ĆE TO VELIKA SRAMOTA ZA HRVATSKU
KAD SE OTKRIJE TKO JE U STVARI NJEN PREDSJEDNIK ?

104. Dok je JNA razarala kuće, mostove, prometnice, i utjecala na ekonomske i gospodarske odnose u Hrvatskoj, vršile su se pljačke društvene radničke imovine u poduzećima. Stipe Mesić je u Beogradu 29. svibnja 1991., razgovaro sa predstavnicima EZ-e i tom prilikom je rekao: „Potpuno samo otvoreni Europi, jer smo za zajednicu kakvu uspostavlja Europa.

105. No, to je i pitanje kako je trebala izgledati Mesićeva „nova“ Jugoslavija. Koju je Mesić branio i po cijenu krvi, i ratnih zločina. Danas su većinom glavni Mesićevi genereli JNA u Haagu. Za Veljkom Kadijevićem se još uvijek traga. Oni su optuženi za ratne zločine. Ne smije se zaboraviti da je Stipe Mesić bio Vrhovni komadant JNA, koji je zapovjedao.

106. Evo još jedne od Mesićevih laži – najprije to kažemo da je narod povjerovao lukavom Mesiću, koji je stalno isticao da je bivši politički zatvorenik Jugoslavenskog totalitarnog sistema. U to je povjerovala i emigracija, kako je on žrtva i disident. Mesić kaže – da je bio robijaš u Staroj Gradiški u Socijalističkoj Jugoslaviji. Pitamo: Kako je onda postao predsjednik SFRJ-a i vrhovni komadant JNA 15. svibnja 1991. godine. Koja je to onda bila Jugoslavija?

107. To je dokaz da je Stipe Mesić prevarant kojeg je instalirala UDB-a i KOS, da bi ponovo prevarili narod. Taj prevarant uz pomoć tih bivših špijuna dobro se kreće po političkoj sceni. Nova igra na „šahovskoj ploči“, dala mu je vlast i moć, da bude predsjednik Republike Hrvatske. Eto mi hrvatski građani imali smo sve istaknute vođe, lidere, političare, državnike,..., ratne zločince; (Tito, Pavelić, Tuđman, Manolić, Mesić), itd. A Hrvatsku u biti nismo nikad imali.

108. Hrvati danas nemaju domovinu – ona je prodana stranim imperijskim silama. Jer ti vođe zarazili su narod sa potpuno pogrešnom politikom, koja je dovela do uništenja Hrvate. Kada bi kojim slučajem netko u Republici Hrvatskoj, analizirao karakter njenih građana, no vidjelo bi se da tu masovno pribivaju ljudi ispranog mozga, ravnodušni i pasivni... Njihov je duh ubijen. Reformirani komunisti potkupili su i Rimo-katoličku Crkvu. Iz proračuna svake godine uplaćuje na njen žiro-račun 250 milijuna Kuna. Dok s druge strane dijeli novac političkim strankama, koja glumi oporbu. To je u biti njihovo glasačko tijelo na Izborima.

109. Mito i korupcija, i „Cigićeva“ politika uništila je sve. Masovno su obitelji propale, i nemaju budućnost. Mi kažemo da Osama bin Laden je „mačiji kašalj“ prema Stipi Mesiću, koji je počinitelj masovnih zločina na prostorima bivše Jugoslavije. Tu izlaze i mnoga pitanja: Što je radilo vijeće sigurnosti UN-a i što su radile sve službe u zaštiti ljudskih prava?

110. Hrvatska vlada nacionalnog jedinstava - koje je bio predsjednik dr. Franjo Gregurić, nikada nije osudila ili prozvala Stipu Mesića, za razaranje i agresiju po Hrvatskoj. Vlada nacionalnog spasa sastala se je 24. 9. 1991., ni u jednoj točki svoje sjednice nije uvrstila to pitanje. Što JNA avionima i tenkovima razara hrvatske gradove? To je najveći povijesni događaj nakon II. Svjetskog rata.

111. Danas je Hrvatska postala zemlja nominacije, gdje su šefovi krvnici i ubojice koji vode glavnu riječ. Ti ratni zločini postaju zagonetke – koje nemaju kazne. To je nevjerojatno koliko su hrvatski građani lakovjerni i ništa ne vide. Da se malo našalimo – zato predlažemo IN MEMORIJAL „Čuvar Jugoslavije“ (15. svibanj – 8. prosinac 1991.) Stipe Mesić.


Str. 16


112. Ovo pismo tj. tekst nosi jednu veliku poruku o političkim zbivanjima u Hrvatskoj, i na prostorima bivše Jugoslavije. Čitaoci ovih redaka, trebali bi imati na umu svu odgovornost Stipe Mesića, tog krivokletnika, prema budućim generacijama i velikim političkim idejama. Ovo je promašeno Carstvo stoljeća hrvatske zablude. Republika Hrvatska, danas je već dužna inozemnim gospodarima 76 milijardi dolara – to je službena brojka.

113. Stvarnost nas (sada) uči da ovo društvo ima svoje zakonitosti – koje su pravda ili nepravda. Ali ovo drugo nas ne vodi nikuda. Amerika je izazvala građanski rat u Jugoslaviji, a Mesić je samo njihov sluga i izvršilac. Taj zakleti „Antifašista“. Mi danas želimo upozoriti na mnoge probleme i posljedice političkih zabluda i izdaja.

114. Mesićeva “država na lancu“, je glavni sad problem, i opasnost za ovaj narod. On i dalje sve vješto vara. Sjetimo se, kad je Mesić bio predsjednik Sabora RH, i kad je Manolić bio, predsjednik Županijskog doma RH, oni su uputili zajedničko pismo (4. svibnja 1994.) kongresu SAD-a. Požalili su se da u Hrvatskoj nije moguće ostvariti demokraciju. U ovom trenu upitajmo se, što su do sad Mesić i Manolić činili – i oni pričaju o demokraciji. Za vrijeme II. svjetskog rata Manolić je kao glavni šef OZN-e dao je poubijati mnoge hrvate u Bjelovaru i okolici.

115. Oni u tom pismu traže od Washingtona da počme uvoditi mjere, tj. sankcije protiv Hrvatske i Tuđmanovog „zločinačkog sistema“. Isto tako u pismu izvještavaju kongres SAD-a da su istupili iz HDZ-a, i da su osnovali novu stranku – Hrvatske nezavisne demokrate (HND). Između ostalog kažu da je HND druga u državi oporbena stranka po veličini. HDZ-e opisuju kao stranku, koja samo osniva svoje razne Zaklade, diže spomenike Tuđmanu, a ne vidi, da je Tuđman povjesno prljava osoba od krvi, antisemit, rasista, fašista, i genocidna osoba, koja je učinila etnička čišćenja,.., te pljačke naroda u pretvorbi i privatizaciji... Povijesne činjenice ne mogu se promijeniti – Franjo Tuđman je bio bivši general JNA.

116. Mesić je zaboravio svoje „krvave čiske“, i koga je JNA istrebljivala? On je u beogradskoj Skupštini držao zdravicu sa Slobodanom Miloševićem, kucali su se sa čašama i šampanjcom. Narod je proživljavao teške trenutke svoga života, dok su se diktatori gostili. Mesić je postigao svoje ciljeve – on je posilje, postao predsjednik Republike Hrvatske, zemlje koju je pustošio, i njene građane ubijao. Lako je Stipi Mesiću s monopolom govoriti, Hrvatska je i danas pod njegovim terorom, lišena svakog javnog mišljenja te pretvorena u režim u kojem njegova tiranija nikome ne podnosi račun.

117. Mesić je zanjekao svoje vojne akcije JNA, u kojima je provodio, najprije, kao tajnik HDZ-a „huškački rat“, onda je ostvari oružnu agresiju, bombardirao otvorene gradove, i tenkovima rušio naselja i sela. Kuda smo se mi to građani pomakli od tzv. Domovinskog rata, kojega su, oni tako nazvali. Te činjenice govore same o sebi. Hrvatski građani na vama sad leži odgovornost. I krajnje je vrijeme da se svi zapitate – tko Vas vodi?

118. Mi Hrvati, doživili smo najtežu nesreću, koja je, najgore pogodila jedan narod. Nikad nije u povijesti takvo što zabilježeno. Našu zemlju predstavlja čovjek koji je u najokorelijem režimu rušio - Hrvatsku, krvavim nasiljima, a zatim je postao njen predsjednik. Ovo je prava sramota i skandal za hrvatski narod.

U Bjelovaru, 07. lipanj 2007.
VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA





Str. 17

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) IX. dio

MESIĆU BI TREBALO SUDITI ZA RATNE ZLOČINE
KOJE JE POČINIO PROTIV HRVATSKE !

119. Činjenica je da su 12. lipnja 1991., u Splitu, u villi „Dalmacija“, razgovarali predsjednik RH Franjo Tuđman i presjednik Srbije Slobodan Milošević, i dok su oni pregovarali, JNA je rušila hrvatske gradove. Nepobitna je istina da su se Tuđman i Milošević već sastajali u nekoliko navrata, u Karađorđevu, i u Ženevi 17. 07. 1993., gdje su potpisali zajednički sporazum između Hrvatske i Srbije.

120. Poslije na Haaškom sudu Stipe Mesić je izjavio kako je Tuđman sa Miloševićem u tih 49. puta koliko su se sastali – dijelili Bosnu i Hercegovinu. Stipe Mesić kaže: Da sigurno Tuđman i Milošević kada su se sastajali nisu samo zajedno pili kavu. No to se nigdje ne govori, tj. spominje kako je Stipe Mesić kao Vrhovni komadant JNA rušio i pustošio Hrvatsku i druge republike koje su bile u sastavu Jugoslavije.

121. Evo i dokaza – s kojima potkrepljujemo tu istinu. Dana 25. svibnja 1990., Hrvatska je postala suverena i samostalna država. Ustavom RH skinula je Socijalistička obilježja. S tim datumom zaviorila se i nova hrvatska zastava. Usvojen je taj dan u Saboru amandman da se izradi, odnosno doradi novi republički Ustav. Hrvatska se je rastala ideološki s Jugoslavijom i njenim simbolima. Ona je svečano proglašena.

122. No, dana 19. svibnja 1991., na održanom referendumu građana u Hrvatskoj, većina njih se je odlučila za samostalnu i suverenu državu Hrvatsku. A dana 8. listopada 1991., u zaključku Sabora RH, s tim datumom nastupa rezolucija koja definitivno stupa na snagu – da RH više ne priznaje niti jedan akt bivše SFRJ. Isto tako dana 30. svibnja 1990. – 30. svibnja 1991. godine Hrvatska slavi Dan hrvatske državnosti, odnosno jednu godinu svoga postojanja kao neovisna. Na području Republike Hrvatske važe samo njeni zakoni koje je donesao Sabor RH. Pitamo: Što je tada i poslije u Beogradu radio Stipe Mesić? Mesić kao Predsjednik SFRJ-a i Vrhovni komadant JNA – čiji je on to bio čovjek? Kada Ustav SFRJ-a više u Hrvatskoj nije vrijedio. Koga je Stipe Mesić u Beogradu predstavljao?

123. Predsjedništvo i predsjednik SFRJ-a Stipe Mesić nastavljaju i dalje raditi i funkcionirati kao savezni organ, i uspostavljati tobože red „vojnim pučem“ po republikama. Sloveniju i Hrvatsku JNA želi vratiti nazad. Savezna tijela ne mogu više zakonski djelovati na teritoriju Republike Hrvatske, ali zato može djelovati vojnom silom JNA. Mesić je dao granatirati i napadati hrvatske gradove kao što su: Vukovar, Dubrovnik, Split, Osijek,..., napad iz Beograda su vodili Mesić i generali JNA, protiv Hrvatske. Poznate su činjenice da je Hrvatska 28. svibnja 1991., izvršila smotru ZNG-a na stadionu NK „Zagreb“, i tom prilikom je predsjednik Tuđman proglasio utemeljenje hrvatske vojske. S kojom to vojskom Mesić dalje upravlja?


Str. 18


124. Baš nas zanim tko danas Mesića poziva na odgovornost? Hrvatski demokratski narod ispada da je lud. Ovo je pravi užas. Koliko hrvatski političari uopće ovo znaju? Zašto to hrvatski novinari ne istražuju? Što rade sve državne službe? Dogodio se je veliki zločin – Kadijević je pobjegao, a njegov šef Mesić je u Zagrebu. Eto, poslije počinjenih zločina protiv Hrvatske, on je još Hrvatski predsjednik s dva mandata. Mesić voli suverenu i samostalnu Hrvatsku.

125. Nakon poraza JNA, Mesić je postao hrvatski rodoljub, taj razgoličeni kruho-dušebrižnik. Tko Mesića drži na vlasti u Hrvatskoj – a počinio je zločine? Prolio je more krvi. Mi hrvatski građani sramimo se što imamo takvog predsjednika. Trebamo li, izgleda izvršiti demesićevizaciju? Ima li u tom golemom zločinu – volje i argumenata i dokaza da se poglavar sudski procesuira? Ovo je dnevnik o „velikom krvniku“ Mesiću, koji Hrvatsku je pustošio, a sada je predstavlja. To je poražavajući čin za sve Hrvate. Predsjednik RH nema više ni mrvicu morala, a ipak je na vrhu države. Smijat će nam se cijeli svijet, kad ljudi to sve shvate.

126. U tom vremenu kada je Mesić bio na čelu Jugoslavene vlasti – što je sve razrušeno, zapaljeno i koliko je poubijano ljudi. I kolika je cjelokupna materijalna šteta nanesena Hrvatskoj? Moramo konstatirati da u sjedištu vojne moći u Beogradu, Mesić je nametnuo svoju volju Hrvatskoj. Nitko nikad nije popisao svu štetu što je nanesla JNA i Mesić Hrvatskoj.

127. Stipe Mesić u ime legitimiteta SFRJ-a kormilario je ratnim zločinima po bivšoj Jugoslaviji. Od 19. kolovoza 1991. JNA je raketirala i bombardirala Osijek, a 13. kolovoza 1991. JNA je otvorila minobacačku vatru na Beli Manastir, Županju, i druge Hrvatske gradove. Danas se tu nama laže – prebacuje se odgovornost na Srbijanskog vođu Slobodana Miloševića, koji je i pokazao da ga Hrvatska ne zanima. Dok su 4. i 5. kolovoza 1995. godine vojno-redarstvene snage Hrvatske akcijom „Oluja“ oslobađale svoju teritoriju SAO - Krajinu Knin. Pobunjenim Srbima Milošević nije poslao nikakvu pomoć.

128. Stipe Mesić sa najbjednijim metodama sramote i pretvaranja – poslije je postao predsjednik RH. Nečuveni su postupci Stipe Mesića koji je krivac za rat u Hrvatskoj. Danas su neki generali JNA u Haagu, a njihov Vrhovni komandant je slobodan. U JNA je desetljećima toliko ulagano u modernu opremu i naoružanje koje je na kraju upotrebljeno i protiv Hrvatske.

129. To nije bio način mirnog rješavanja krize. Srpsko-crnogorska vlast bila je potpomognuta od Vrhovnog komandanta Mesića, koji je potpisao dokumente za mobilizaciju, tj. dignuti su rezervisti u Srbiji i Crnoj Gori, jedinice užičkog i titogradskog korpusa JNA, da idu rušiti Hrvatsku. „Crnogorska vojska“ i dobrovoljci, dirigirani od general pukovnika Jevrema Cokića, člana štaba Vrhovne komande, i Veljka Kadijevića provodili su plan i akciju. Znači, postoje datumi odnosno cijela kronologija događanja, otkada je Mesić bio na vlasti u Federalnom kabinetu Jugoslavije.

U Bjelovaru, 10. lipanj 2007.
VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA




15.06.2007. u 09:27 • 5 KomentaraPrint#

SLOVENCI SU TRAŽILI OD MESIĆA DA ZAUSTAVI VATRU

Str. 19

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) X. dio

DR. JANEZ DRNOVŠEK TELEFONOM JE ZVAO
MESIĆA U BEOGRAD I GOVORIO MU:
„ČOVJEČE, TO ŠTO RADITE JE RAZBOJSTVO I KRVOPROLIĆE!“

130. Prvi čovjek Vrhovne komande JNA Stipe Mesić na sjednici Vrhovnog državnog vijeća 26. lipnja 1991., donosi odluku da se iz zagrebačke 5. vojne oblasti JNA po generalu Konradu Kolšeku upute tenkovske jedinice u pobunjenu Sloveniju, te da se uz primjenu sile i drugih metoda uvede red. I da se slomi svaki otpor, po svaku cijenu. Armija JNA je počela vojnim pučem okupaciju Slovenije, (27.lipnja 1991.godine). Dr. Janez Drnovšek je tražio od Mesića da zaustave on i Veljko Kadijević vojnu agresiju na Sloveniju.

131. Nakon samo nekoliko dana JNA je u Sloveniji poražena. A Mesićev kult smrti, tj. rat prebačen je u Hrvatsku. No, bio je to najgori „đelatski“ čin. Stradanja su na sve strane počela. Zavladao je tipičan kaos. Sad gledajući unatrag, savršeno je jasno kakav je plan bio skovan u Beogradu. U Jugoslavenskoj političkoj prijestolnici moći. Danas se lako mogu identificirati te osobe, ili bolje rečeno - njihova djela zavjere. O tome treba govoriti i raspravljati. Isto tako i osuditi počinjene zločine protiv čovjeka. Mesićeva uloga u destabilizaciji Hrvatske 1991. godine je bila velika. Stipe Mesić danas ima vlast nad Hrvatskom.

132. U lipnju 1991. godine desio se je u Hrvatskoj najveći ratni zločin i to od strane JNA. Tada je Stipe Mesić bio na vrhu vlasti SFRJ-a i Jugoslavenske narodne armije (JNA). Pitamo se: Koliko nas je tada Mesić „tiranski“ tlačio, za vrijeme zamračenja kuća i ulica, koliko nam je priredio zračnih uzbuna i silazaka u podrume, bunkere, i druga skloništa. JNA je izvršavala svoju borbenu zapovjest. Sad treba poredati sve kronološke događaje, koji počinju od Mesićevog mandata u Beogradu, i rušenja Hrvatske, i drugih Republika u sastavu Jugoslavije, do Mesićevog silaska s vlasti u Federaciji.

133. Mesić i generalski klub JNA, toliko su napravili štete, da i sami nemogu spoznati ni trunku općeg dobra, oni su postali anti-ljudi, odnosno zločinci. Narod je na kraju od straha, postao taoc zločinaca i njihovih ideja. Dana 9. veljače 2000. godine, Stipe Mesić je izabran, na predsjedničkim izborima za predsjednika Republike Hrvatske. To je bio najveći poraz u povijesti za hrvatski narod, koji toga nije ni sada svjestan. Još te 1991. godine on je vršio agresiju na Hrvatsku. Gdje je bio zaustavljen industrijski razvitak i gospodarski rast proizvodnje. Iz svega ovoga iznijetog, jasno je, koliko je unaprijed bila isplanirana zavjera protiv Hrvatske.

134. U ovome je (bio) sadržaj politike Stjepana Mesića, u namjernom uništavanju Hrvatske, u namjernom izgladnjavanju građana, do istrebljivanja i smrti. Za vrijeme Jugoslavije Stipe Mesić je bio gospodar Života i smrti. Pod njegovom vlašću odvijao se je najteži zločin i genocid, protiv svih vrsta i uzrasta ljudi: djece, žena, starih i mladih,...,itd. Koji nisu poginuli, mogli su poginuti, i platiti svojom glavom. Izgleda, da i toga su malo ljudi sad svjesni. Unatoč svim tim zločinima, i danas kuće i druga materijalna dobra stoje razrušena, i malo se toga obnavlja. O tome u medijima bitne informacije ne postoje. Ovo u Hrvatskoj nije dobilo medijsku pozornost. Tu vijest ne prenosi ni jedan hrvatski radio, niti jedna hrvatska televizijska postaja.

135. Sad je nužno poticati ovo istraživanje, rat to više ne ometa, jer završio je do 1996. godine, te sada, s obzirom se vidi cjelokupna istina, i objektivne činjenice. Medijski krajolik je toliko „šaren“, nikada nije bilo toliko televizijskih programa, a među ljudima je zavladala dosada. Političari vješto koriste novinare za smutnju, u kojoj nema odgovornosti, što se tiče njih. Razotkrivanje nepravde i neistine nikoga ne zanima, građani su toliko umorni od lažnih informacija. A nama sve to daje toliku snagu da o tome govorimo, pišemo, i svjedočimo. Da i drugi progledaju, i vide veliku zabludu na koju su sad slijepi.

Str. 20

136. Malima ljudima se za sitnice sudi, i za svašta ih se proganja, po sudovima, a velike zločince se pušta da slobodno šeću ulicama – čak su oni u modi. Kao da se „oni“ takmiče, tko će pobiti i odvući u smrt na zemlji što više ljudi, i na taj način biti - još veći frajer. Sve to nažalost Hrvatsku vodi u propast kriminala, gdje je još krvavija njena budućnost. Po čijem logosu ovdje se živi? Po čijem nalogu se sve ovo radi? Ispada da je narod bolestan. Vlada prava lakrdija u ime amnezije, ili u ime strašnog Stipe Mesića? Pod Jugoslavenskom zastavom JNA je ušla u srušeni Vukovar.

137. Da li će vas sutra vaša djeca i potomci proklinjati, zato što ste šutjeli, ili zato što niste ništa poduzeli, ili zato što niste niste čuli glas istine... Čak kada je Mesić sjedio u svom kabinetu kao član Federacije 25. siječnja 1991., nije ništa poduzeo - da se pobuni protiv naloga JNA, kojega je SFRJ izdao, da se ima uhititi Martin Špegelj (tadašnji) ministar obrane Republike Hrvatske. Špegelj je bio i Mesićev stranački kolega iz HDZ-a. Ujedno vrh SFRJ-a izdaje nalog - da se ima nasilno razoružati paravojne HDZ-ove postrojbe, i druge vojne formacije u Hrvatskoj. I nalog da se smijeni hrvatsko vodstvo. Vojska JNA bila je podignuta na borbenu gotovost. Govorili su: „Dosta nam je Tuđmanovog fašizma!“

138. Zar možemo sad dozvoliti da pod vodstvom Stipe Mesića, bude upitna naša budućnost, da ostane u Hrvatskoj takvo ropstvo, neimaština, i necjenjenost čovjeka i njegovog rada. Čudno je – i zato pitamo: Zašto su Hrvati prihvatili Mesićev ratni zločin i izdaju uperenu protiv Hrvatske? Sve tajne i obavještajne službe u Hrvatskoj su krive – što Mesić provodi totalno krivu politiku, s kojom je umrtvio sve vrijednosti u narodu. Takvog predsjednika nigdje nema, niti je moguć, osim jedino u Hrvatskoj. Gotovo sigurno se skriva njegova prošlost, i to je zato, što su novinari podmićeni, tj korumpirani.

139. Nijedan politički slobodan narod, nikad i nigdje nije izabrao za svog predsjednika, čovjeka, svog vlastitog „đelata“, krvnika, koji im je počinio veliko zlo. Koji je donosio Vrhovne odluke i s JNA napadao Hrvatsku. A na kraju opet Hrvatsku kao sudbinu drži u svojim rukama. Stipe Mesić je opasnost, da nas cijeli svijet zbog toga osudi i popljuje. I prekori takvu državu i narod. Mesić je treći predsjednik Republike HJrvatske. Prije njega bio je na vrlo kratko vrijeme (kao Tuđmanov zamjenika) dr. Vlatko Pavletić, predsjednik Sabora RH.

140. Jugoslavija je bila Mesićeva „obećana zemlja“, ona je njemu bila otac i majka. Valjda, zbog te prijašnje vjere naroda u JNA, isti mu je, izgleda oprostio grijehe – za takav kraj. Ovaj tekst posvećujemo istini, po kriteriju od kojeg jedino možemo krenuti kao oslonac, za daljni život u Hrvatskoj. Trebamo skinuti jahača apokalipse Stipu Mesića. To bi bilo normalno što prije učiniti. Trebamo razvlastiti ne samo Mesića, nego i sve političare, ratne profitere i zločince, koji dobro žive od ovoga potlačenog naroda. Treba ugasiti medije koji ih vole. Što je država i zakon ako su moćnici iznad toga? Stipe Mesić je 1991. godine rušio Hrvatsku, a danas kao njen predsjednik je i ne gradi. Dok je on sjedio u Beogradu, gorila je hrvatska morska obala, namjerno su paljene tisuće i tisuće hektara šuma. Mi jedini i dalje prikazujemo sad redosljed svih događaja – i čudimo se da je Stipe Mesić za vrijeme izbora imao meteorski uspon, i to prevarom lakovjernog hrvatskog naroda.

U Bjelovaru, 14. lipanj 2007.
VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA


15.06.2007. u 09:24 • 126 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  lipanj, 2007  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Lipanj 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Stipe Mesić je bio predsjednik SFRJ-a i Vrhovni komadant JNA, koji je u svom mandatu rušio i pustošio Hrvatsku. Na kraju je najhrvatina Mesić "ratni zločinac" - jer narod poludio?