Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bjelovarskiklan

Marketing

SLOVENCI SU TRAŽILI OD MESIĆA DA ZAUSTAVI VATRU

Str. 19

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) X. dio

DR. JANEZ DRNOVŠEK TELEFONOM JE ZVAO
MESIĆA U BEOGRAD I GOVORIO MU:
„ČOVJEČE, TO ŠTO RADITE JE RAZBOJSTVO I KRVOPROLIĆE!“

130. Prvi čovjek Vrhovne komande JNA Stipe Mesić na sjednici Vrhovnog državnog vijeća 26. lipnja 1991., donosi odluku da se iz zagrebačke 5. vojne oblasti JNA po generalu Konradu Kolšeku upute tenkovske jedinice u pobunjenu Sloveniju, te da se uz primjenu sile i drugih metoda uvede red. I da se slomi svaki otpor, po svaku cijenu. Armija JNA je počela vojnim pučem okupaciju Slovenije, (27.lipnja 1991.godine). Dr. Janez Drnovšek je tražio od Mesića da zaustave on i Veljko Kadijević vojnu agresiju na Sloveniju.

131. Nakon samo nekoliko dana JNA je u Sloveniji poražena. A Mesićev kult smrti, tj. rat prebačen je u Hrvatsku. No, bio je to najgori „đelatski“ čin. Stradanja su na sve strane počela. Zavladao je tipičan kaos. Sad gledajući unatrag, savršeno je jasno kakav je plan bio skovan u Beogradu. U Jugoslavenskoj političkoj prijestolnici moći. Danas se lako mogu identificirati te osobe, ili bolje rečeno - njihova djela zavjere. O tome treba govoriti i raspravljati. Isto tako i osuditi počinjene zločine protiv čovjeka. Mesićeva uloga u destabilizaciji Hrvatske 1991. godine je bila velika. Stipe Mesić danas ima vlast nad Hrvatskom.

132. U lipnju 1991. godine desio se je u Hrvatskoj najveći ratni zločin i to od strane JNA. Tada je Stipe Mesić bio na vrhu vlasti SFRJ-a i Jugoslavenske narodne armije (JNA). Pitamo se: Koliko nas je tada Mesić „tiranski“ tlačio, za vrijeme zamračenja kuća i ulica, koliko nam je priredio zračnih uzbuna i silazaka u podrume, bunkere, i druga skloništa. JNA je izvršavala svoju borbenu zapovjest. Sad treba poredati sve kronološke događaje, koji počinju od Mesićevog mandata u Beogradu, i rušenja Hrvatske, i drugih Republika u sastavu Jugoslavije, do Mesićevog silaska s vlasti u Federaciji.

133. Mesić i generalski klub JNA, toliko su napravili štete, da i sami nemogu spoznati ni trunku općeg dobra, oni su postali anti-ljudi, odnosno zločinci. Narod je na kraju od straha, postao taoc zločinaca i njihovih ideja. Dana 9. veljače 2000. godine, Stipe Mesić je izabran, na predsjedničkim izborima za predsjednika Republike Hrvatske. To je bio najveći poraz u povijesti za hrvatski narod, koji toga nije ni sada svjestan. Još te 1991. godine on je vršio agresiju na Hrvatsku. Gdje je bio zaustavljen industrijski razvitak i gospodarski rast proizvodnje. Iz svega ovoga iznijetog, jasno je, koliko je unaprijed bila isplanirana zavjera protiv Hrvatske.

134. U ovome je (bio) sadržaj politike Stjepana Mesića, u namjernom uništavanju Hrvatske, u namjernom izgladnjavanju građana, do istrebljivanja i smrti. Za vrijeme Jugoslavije Stipe Mesić je bio gospodar Života i smrti. Pod njegovom vlašću odvijao se je najteži zločin i genocid, protiv svih vrsta i uzrasta ljudi: djece, žena, starih i mladih,...,itd. Koji nisu poginuli, mogli su poginuti, i platiti svojom glavom. Izgleda, da i toga su malo ljudi sad svjesni. Unatoč svim tim zločinima, i danas kuće i druga materijalna dobra stoje razrušena, i malo se toga obnavlja. O tome u medijima bitne informacije ne postoje. Ovo u Hrvatskoj nije dobilo medijsku pozornost. Tu vijest ne prenosi ni jedan hrvatski radio, niti jedna hrvatska televizijska postaja.

135. Sad je nužno poticati ovo istraživanje, rat to više ne ometa, jer završio je do 1996. godine, te sada, s obzirom se vidi cjelokupna istina, i objektivne činjenice. Medijski krajolik je toliko „šaren“, nikada nije bilo toliko televizijskih programa, a među ljudima je zavladala dosada. Političari vješto koriste novinare za smutnju, u kojoj nema odgovornosti, što se tiče njih. Razotkrivanje nepravde i neistine nikoga ne zanima, građani su toliko umorni od lažnih informacija. A nama sve to daje toliku snagu da o tome govorimo, pišemo, i svjedočimo. Da i drugi progledaju, i vide veliku zabludu na koju su sad slijepi.

Str. 20

136. Malima ljudima se za sitnice sudi, i za svašta ih se proganja, po sudovima, a velike zločince se pušta da slobodno šeću ulicama – čak su oni u modi. Kao da se „oni“ takmiče, tko će pobiti i odvući u smrt na zemlji što više ljudi, i na taj način biti - još veći frajer. Sve to nažalost Hrvatsku vodi u propast kriminala, gdje je još krvavija njena budućnost. Po čijem logosu ovdje se živi? Po čijem nalogu se sve ovo radi? Ispada da je narod bolestan. Vlada prava lakrdija u ime amnezije, ili u ime strašnog Stipe Mesića? Pod Jugoslavenskom zastavom JNA je ušla u srušeni Vukovar.

137. Da li će vas sutra vaša djeca i potomci proklinjati, zato što ste šutjeli, ili zato što niste ništa poduzeli, ili zato što niste niste čuli glas istine... Čak kada je Mesić sjedio u svom kabinetu kao član Federacije 25. siječnja 1991., nije ništa poduzeo - da se pobuni protiv naloga JNA, kojega je SFRJ izdao, da se ima uhititi Martin Špegelj (tadašnji) ministar obrane Republike Hrvatske. Špegelj je bio i Mesićev stranački kolega iz HDZ-a. Ujedno vrh SFRJ-a izdaje nalog - da se ima nasilno razoružati paravojne HDZ-ove postrojbe, i druge vojne formacije u Hrvatskoj. I nalog da se smijeni hrvatsko vodstvo. Vojska JNA bila je podignuta na borbenu gotovost. Govorili su: „Dosta nam je Tuđmanovog fašizma!“

138. Zar možemo sad dozvoliti da pod vodstvom Stipe Mesića, bude upitna naša budućnost, da ostane u Hrvatskoj takvo ropstvo, neimaština, i necjenjenost čovjeka i njegovog rada. Čudno je – i zato pitamo: Zašto su Hrvati prihvatili Mesićev ratni zločin i izdaju uperenu protiv Hrvatske? Sve tajne i obavještajne službe u Hrvatskoj su krive – što Mesić provodi totalno krivu politiku, s kojom je umrtvio sve vrijednosti u narodu. Takvog predsjednika nigdje nema, niti je moguć, osim jedino u Hrvatskoj. Gotovo sigurno se skriva njegova prošlost, i to je zato, što su novinari podmićeni, tj korumpirani.

139. Nijedan politički slobodan narod, nikad i nigdje nije izabrao za svog predsjednika, čovjeka, svog vlastitog „đelata“, krvnika, koji im je počinio veliko zlo. Koji je donosio Vrhovne odluke i s JNA napadao Hrvatsku. A na kraju opet Hrvatsku kao sudbinu drži u svojim rukama. Stipe Mesić je opasnost, da nas cijeli svijet zbog toga osudi i popljuje. I prekori takvu državu i narod. Mesić je treći predsjednik Republike HJrvatske. Prije njega bio je na vrlo kratko vrijeme (kao Tuđmanov zamjenika) dr. Vlatko Pavletić, predsjednik Sabora RH.

140. Jugoslavija je bila Mesićeva „obećana zemlja“, ona je njemu bila otac i majka. Valjda, zbog te prijašnje vjere naroda u JNA, isti mu je, izgleda oprostio grijehe – za takav kraj. Ovaj tekst posvećujemo istini, po kriteriju od kojeg jedino možemo krenuti kao oslonac, za daljni život u Hrvatskoj. Trebamo skinuti jahača apokalipse Stipu Mesića. To bi bilo normalno što prije učiniti. Trebamo razvlastiti ne samo Mesića, nego i sve političare, ratne profitere i zločince, koji dobro žive od ovoga potlačenog naroda. Treba ugasiti medije koji ih vole. Što je država i zakon ako su moćnici iznad toga? Stipe Mesić je 1991. godine rušio Hrvatsku, a danas kao njen predsjednik je i ne gradi. Dok je on sjedio u Beogradu, gorila je hrvatska morska obala, namjerno su paljene tisuće i tisuće hektara šuma. Mi jedini i dalje prikazujemo sad redosljed svih događaja – i čudimo se da je Stipe Mesić za vrijeme izbora imao meteorski uspon, i to prevarom lakovjernog hrvatskog naroda.

U Bjelovaru, 14. lipanj 2007.
VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA




Post je objavljen 15.06.2007. u 09:24 sati.