Komentari

bjelovarskiklan.blog.hr

Dodaj komentar (126)

Marketing


  • Arhangel

    A koji filmovi tebe krpaju čovječe!?

    avatar

    16.06.2007. (19:27)    -   -   -   -  

  • ANTE

    Arhagel ti si ulizica i smeće Ive Sanadera HDZ-a. Što se ti šugo imaš javljati !
    Jebo te UDB-aš Stjepan Mesić taj bandit.

    avatar

    16.11.2007. (11:33)    -   -   -   -  

  • Ivo Jebeni Sanader

    Sva ova napisana sranja su usmjerena na krivu adresu. Treba ih uputiti HDZ-u, čiji je član bio i Mesić i koji sve što je radio u predratnim, ratnim i poratnim vremenima, radio je po nalogu "gospodara rata" Tudjmana, koji je također bio komunist, antifašist, Titov general itd. Ujedno je bio i iskompleksirana osoba koja je bila vođena ogromnim osobnim egom; koji je svoj narod smatrao "stokom sitnih zubi"; koji je u trgovini s Miloševićem prodao Vukovar, Bosansku Posavinu itd; koji je dozvolio tajkunima da pokradu hrvatsku imovinu; (Zagorac je njegov general); koji je vodio zemlju autokratski; započeo rasprodaju Hrvatske; omogućio provođenje svog plana o 500 bogatih pojedinaca, dok su svi drugi sirotinja. Hrvatski narod zaboravlja pokliče "hrvatska lisnica u hrvatskom džepu"- jest u hrvatskom ako samo Zagreb smatramo Hrvatskom; "hrvatska puška o hrvatskom ramenu" - u službi NATO-a (čitaj Amerike); "svoji na svome" - rasprodali su sve što vrijedi strancima, uskoro Hrvati neće moći ni na svoje more, jer će biti u njemačkom, talijanskom i inom vlasništvu.
    Sve što je HDZ napravio trebalo bi povijesno i pravno nanovo evaluirati i pretpostavljam da bi neovisne stručne analize zaključile da je svim tim djelovanjima prevaren hrvatski narod i da nositeljima te politike treba biti suđeno za veleizdaju hrvatskog naroda.
    Većinu sabornika iz prošlog mandata bi trebalo poslati na Goli otok da iskupe i iskaju svoje grijehe.
    Ja osobno sam dragovoljac '91 i bio sam na ratištima po Slavoniji i Bosni i znam da smo u puno navrata bili topovsko meso, potrebno zagrebačkom vodstvu za stjecanje boljih pozicija u trgovanju i pregovorima o teritorijima i za potrebe međunarodnog priznanja. Na kraju su i dragovoljci i ostali branitelji izjednačeni s "borcima" sa fronte Banski dvori a grad Zagreb je postao "Grad Heroj" poput Vukovara!!!
    Ma odjebite HDZ-ovci i istomišljenici u brlog zaborava gdje vam je i mjesto, prestanite sisati krv hrvatskom narodu i silovati ovu zemlju.

    avatar

    29.11.2007. (15:18)    -   -   -   -  

  • ante

    POZIVAMO ODGOVORNE RUKOVODITELJE U POLICIJ DA UVEDU RED

    PRIOPĆENJE
    ZA
    (MEDIJE I JAVNOST)

    U BJELOVARSKOJ POLICIJI VLADA BEZAKONJE
    TRAŽIMO OSTAVKO NAČELNICE MARIJE GALIĆ

    I danas bi morali imati to na umu da je nužna promjena u vrhu policije u Bjelovaru. Zbog toga što građani se susreću s brojnim problemima, no oni se ne rješavaju. Prvenstveno mislimo na policijska podmetanja, tj. zloupotrebe ovlasti i položaja. Korupcija je uzela maha unazad nekoliko godina. Lako ćemo se složiti sa time da tu vladaju podobni, a ne sposobni ljudi. Nije li to (ne)sloboda i (ne)tolerancija za sve poštene i normalne građane.

    No, bitna je promjena u Bjelovarskoj policiji u kojoj vlada bezakonje. Očito je to posljedica ne odgovornosti unutar jedne tako važne djelatnosti. Policijska uprava Bjelovar nije riješila mnoga kriminalna i kažnjiva djela, koja su ostala nepoznata. Mislimo na probleme opasne naravi, odnosno na razbojništva, krađe i terorizam. Podmetanja požara u kućama i drugim objektima. I na nasilničko ponašanje policajaca prema građanima.

    Smatramo da je načelnica Marija Galić odgovorna osoba za ono što rade njeni ljudi. Sve češće u zadnje vrijeme se događa da građani izražavaju svoje nezadovoljstvo i sumnju u rad policije. U bjelovarskoj policiji je nedisciplina, neki policajci za vrijeme radnog vremena sjede u kafićima i konzumiraju alkohol. Činjenica je da iz policije je do sada otpušteno puno ljudi i to je jadan nečasni pokazatelj.

    Tabu je tema – kada određeni policajci pišu učestalo lažne prijave, a tamo gdje trebaju to ne rade. Takvi policajci ne snose nikakvu odgovornost, nego njihovi šefovi ih još promiču na viši položaj i bolja mjesta. Igra u policiji se nastavlja usprkos brojnim upozorenjima građana. Odgovornost se sankcionira samo zamjenom radnih mjesta. A zašto je to tako - nama građanima ne odgovaraju iz MUP-a u Zagrebu. Mjeseci i godine trebaju proći da se nešto pomakne malo unaprijed.

    Pitamo: Kako smo mi građani zaštićeni od policije i kako oni štite javni red i mir ?

    U Bjelovaru, 14.02.2008.

    PREDSJEDNIK UDRUGE „ŠTIT“
    Branko Stojković

    CROATIA / BJELOVAR
    www.stit-bjelovar.hr
    brankostojkovic1@yahoo.com
    Telefon: 095/814-82-90


    ----------------------------------------------------------

    HDZ-ovska POLICIJA KROJI NARODU GAĆE !

    avatar

    27.02.2008. (12:29)    -   -   -   -  

  • franjo

    BRAVO !!!!

    BRANKO STOJKOVIĆU !!!!!

    STIPE MESIĆ JE RAZBOJNIK ZA HRVATE !!!!

    HRVATI SU BOLESNA NACIJA KADA NE SLUŠAJU ISTINU !!!!!

    avatar

    05.03.2008. (09:39)    -   -   -   -  

  • ŽARKO

    KRVNIK HRVATA A NJIHOV PREDSJEDNIK ? BOLESTAN NAROD !

    avatar

    20.03.2008. (10:33)    -   -   -   -  

  • gale

    NAJČI BALKANSKI ZLOČINAC STJEPAN MESIĆ..

    avatar

    02.04.2008. (10:08)    -   -   -   -  

  • ante

    ZAUSTAVIMO MESIĆEVU DEVASTACIJU HRVATSKE

    OTVORENO PISMO
    (HRVATSKOM NARODU) XX. dio

    230. Mesić je još kao jugoslavenski predsjednik naredio 2. listopada 1991. godine da; "Ukoliko rukovodstvo Hrvatske ne prihvati ultimatum komande oružnih snaga Jugoslavije -biti ću prisiljen kao Vrhovni komandant JNA i Prdedsjednik SFRJ-a da danas naredim opći napad na Hrvatsku. Armija će morati udariti frontalno, svim snagama, u munjevitom naletu prodrijeti i u Zagreb." Tu Mesićevu izjavu emitirala je britanska TV mreža "Sky News" i drugi program Radio-Beograda.

    231. Pokret "ŠTIT" iz Bjelovara hrvatskim građanima daje APEL: Zaustavimo Mesićevo devastiranje Hrvatske koje je još počelo 1991. godine i traje do sada. Za vrijeme rata največa razaranja dogodila su se na područjima Dubrovnika i Vukovara, od strane Armijskuh transportera i tenkova. Bilo je nekoliko bacanja avionskih kazetnih bombi. I minobacačkih napada... Da podsjetimo se - taj mladac (Mesić), koji je gotovo od punoljetastva imao rezervisano mjesto u centralnim komitetima "boljševističkih kartografija" KPJ-a, sada je Mesić glavni vodeći kadar Republike Hrvatske, tj. on je njezin legtimni predsjednik, iako je Hrvatsku žestojo rušio...

    232. Jugoslavenska je mornarica 3. listopada 1991. godine uvela opću blokadu hrvatskih luka. Hrvatskim brodovima bilo je zabranjeno isplovljavanje. Aedromi su bili zatvoreni, željeznički i cestovni promet prekinut. A gradske svirene za uzbunu neprekidno su zavijale po Hrvatskim gradovima - davajući znakove na opasnost. Građani su sjedeli u zamračenim prostorijama, podrumima ili skloništima. Sva zla te 1991. godine nam je priredio Stipe Mesić, a danas je on "naš predsjednik". Hrvatski narod i sada (opet) ništa ne vidi, kako Mesić več osam godina za svog mandata - kao Predsjednik Hrvatske devastira državu koju predstavlja.

    233. Po nićemu Mesić nije zaslužio da bude predsjednika Hrvatske. On je sjednio u Beogradu kada svi smo prolazili ratne strahote, Mesić je kao "glavna faca", održavao sjednice, bio ojačan generalima; Kadijevićem, Adžićem, Mladićem, Karadžićem, Brovetom,.., i drugima. Oni su učinili ono što je Mesić od njih zahtjevao. Te isto su učinili ono za čime su žudjeli godinama - obranom braneči Jugoslavensku tvorevinu, koja je stečena u drugom svjetskom ratu komunističkom revolucijom i NOB-u. Na ovakav način Hrvatske više nema. Mi živiimo iza (lažne) etikete. To je propast.

    234. Vice Vukojević donedavno je bio sudac Ustavnog suda objavio je informacije (17.05.2008) do kojih je došao, smatra da predsjednik Mesić u sukobu interesa. Tako objašnjava Zvonimir Hodak, odvjetnik Vice Vukojevića, činjenicu da je njegov klijent sada podnio kaznenu prijavu protiv – Stjepana Mesića, predsjednika RH. Hodak je u ime Vukojevića prošlog tjedna, Podnesao kaznenu prijasvu Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. U njoj se Stipu Mesića (predsjednik Sabora '93.) i Vladimira Sokolića, bivšeg generalnog konzula u Műnchenu (1993.) sumnjiči za kaznena djela “zloporabe položaja i ovlaštenja”.

    235. Oni su, piše u prijavi, “zajednički i prema prethodnom dogovoru, u lipnju i srpnju '93. podignuli s računa MVP u Generalnom konzulatu RH u Műnchenu iznos od 120.609, 73 DEM te od tog iznosa predali Mirku Ljubičiću (Švepsu) 11.000 DEM, Branislavu Mihaljeviću 9200 DEM, Radi Knezu 8800 DEM te Mihaljeviću i Knezu dodatnih 700 DEM, neistinito prikazujući u službenoj dokumentaciji da će navedeni novac upotrijebiti za kupnju opreme za Hrvatsku vojsku”. Dokumenti dalje pokazuju da je bila riječ o nabavi nekoliko osobnih automobila (mercedesa), a koje “nisu registrirali na HV, odnosno Ministarstvo obrane RH...” Navodi se da su to “okrivljenici” počinili bez znanja i odobrenja tadašnjeg MVP dr. Mate Granića i ministra obrane Gojka Šuška, zbog čega je Sokolić bio razriješen dužnosti generalnog konzula”. Vukojević predlaže za svjedoke Matu Granića i Luku Bebića (tadašnji predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost).

    236. U kaznenoj prijavi Vukojević navodi da je Stipe Mesić od Sokolića u srpnju 1993. “od Tomislava Senečića iz Konzulata preuzeo novčana sredstva u iznosu od 5500 DEM namijenjena za humanitarne svrhe (za ratnu siročad)”. Tvrdi da je taj novac Mesić “protupravno prisvojio”. Za svjedoke predlaže tadašnjeg voditelja 7. uprave MVP-a, ali i Juru Radića, te Ivića Pašalića (tada predstojnik Ureda i savjetnik predsjednika Tuđmana). Navodi Vukojević da je o razgovoru od 14. prosinca 1993. te izvještavanju Tuđmana sastavljen transkript, te da je, nakon izbora za predsjednika RH 2000., Mesić tražio da se navodi iz transkripta zaniječu, ako budu izneseni u javnosti. Vukojević predlaže Smiljka Sokola kao svjedoka. Mislimo da je ovo dovoljno jasno tko predvodi našu državu Hrvatsku, koja je spala na Mesićeve margine. Činiti ovakva ratna i kriminalna djela, a za njeh ne odgovarati - sramota je cijelog hrvatskog naroda. Koji izgleda da je jako bolestan duhovno - kada ništa ne vidi što "lažni" predsjednik Hrvatske rad

    avatar

    20.05.2008. (18:27)    -   -   -   -  

  • ARNAUT

    MESIĆA TRBA U ZATVOR NA DOŽIVOTNU ROBIJU !!

    avatar

    18.06.2008. (10:44)    -   -   -   -  

  • HrVat

    Mesić je stari UDBA-ški prdonja. Bolesnik koji jebe glupe hrvate u mozak.

    avatar

    09.07.2008. (11:39)    -   -   -   -  

  • Cura iz grada..svima znana..

    BUDALA CIGANJSKA

    avatar

    13.07.2008. (23:24)    -   -   -   -  

  • antikomunista

    OD ŠEFA PARTIJE DO ŠEFA HRVATSKOG SABORA
    Kaže Luka Bebić da se ne srami svog članstva u KPJ-a. Apsurdno je da taj sin palog partizanskog borca sad je predsjednik SaboraRH. On je nakada zagovarao socijalistički poredak, a danas je preivatni poduzetnik – vlasnik plantaža maslina i mandarina. Luka Bebić (HDZ) sad je zaljubljen u Hrvatsku. Te govori da je razočaran socijalističkim sustavom – a taj sustav mu je sve pružio. Partija ga je školovala i od nje je dobro živio. No, isti ti članovi KPJ-a koji danas imaju drugi naziv, jer sad se zovu HDZ-e. Kći Asija Bebić visoko kotira u HDZ-u. Vladimir Šeks je kum od Luke bebića, njih dvojica su vladari Sabora. Ista partija ima drugu prčiju. Ona je ponovo na grbači hrvatskog naroda. Dobar dio proračuna troši se na njihovu stranku HDZ. A zaštita građana je kao socijala obješena „mačku na rep“. Otome se ne govori kako ljudi žive.
    Lopovi u preprodaji naših propalih poduzeća zaradili su milijune kuna. A nikome oni porez nisu platili. Ovih dana prozvani Milan Bandić (SDP) ponovo je bio na udaru medija, da je pronevjerio novac. Zanimljivo je, da svaki puta kad ga novinari upitaju gdje je novac – on odgovara tko zna po koji put: „Neka institucije pravne države rade svoj posao:“ Kako nije sram te institucije da šute kad im Bandić spoćitava – da ništa ne rade. Očogledno je da svi zajedno oni kradu novac od naroda. Nikome za ništa ne odgovaraju. Što sad rade političari koje su (tobože) izabrali građani, tj. birači birali. Danas jedni te isti komunisti sole nam i ispiraju mozak. Svi oni koji su pomogli njima i Stjepanu Mesiću da dođu na vlast, učinili su veliku štetu Hrvatima. Komunisti su izveli odgovarajući manevar, odnosno prevrat u svoju korist. Ja osobno znam, ili bolje rečeno kada Sanadera čujem kako muca ispred TV-e kamera, ja znam da je ovo kraj za svakog Hrvata. Političari u Hrvatskoj kradu novac od države, otvaraju svoje vlastite trgovine, restorane i druge razne firme. Isti ne plaćaju porez i svoje poslove vode gotovinom. Kazneno ne odgovaraju, jer je sve u njihovim rukama.
    Branku Stojkoviću zabranjuje se javni rad i nastupi u medijima. Samo zato što on razotkriva tko je Hrvatskoj nanesao veliku štetu. I tko su glavni akteri urote protiv hrvatskog naroda. On govori kako gotovo nema sumnje – da su se komunistički nasljednici (m i njihova djeca) vratili se na političku scenu, te Hrvatsku pretvorili u opasnost. U našem društvu vlada letargija, nije čudo zašto se večina ljudi ne bore protiv sve slabije kupovne moći i onih kojih su ih puno puta prevarili.
    Vođa pokreta ŠTIT
    Branko Stojković
    CROATIA / BJELOVAR
    Mob/tel: 095/814-82-90
    brankostojkovic152@yahoo.com

    avatar

    02.09.2008. (10:04)    -   -   -   -  

  • klan sa sajmišta

    Kaže Mesić i Sanader govore kako su Slovenci bezobrazni, jer štete nam da uđemo ubrzo u EU, što oni baljezgaju - sam se izgovaraju da je netko drugi kriv a ne oni...

    avatar

    09.09.2008. (00:59)    -   -   -   -  

  • Y.X.

    ZLOČIN S PEČATOM PETOKRAKE

    Nikada do kraja nije objavljeno, odnosno rasvjetljeno istraživanje ratnih zločina što su ih počinili u II. svjetskom ratu partizani - pokret komunista. Tako je to nastavljena farsa i iza tobožnjeg "Domovinskog rata", gdje su se svi bivši komunisti opet jako dobro smjestili. Zgrabili su još bolje pozicije i zajašili narodu na šiju. Uzmimo naprimjer da u Bjelovaru, najokoreliji komunisti : Miroslav Čačija, Stjepan Grula, Veljko Vrhovnik, Mirko Čorba, Zlatko Barila,.., i.t.d. Ti bivši komunisti KP-a sada su vodeći ljudi našega grada. Isti ponovo troše ogroman novac od građana na podizanje komunističkih kipova i bisti. (Edi Murtiću, Željku Sabolu, Vojinu Bakiću...)

    No, postavljaju nove spomen ploče, polažu vijence i bukete cvijeća... Građani okrenuli su od svega glavu, od problema koji ih "šibaju". A šutnja prema nepravdi postala je očita. Zapamtite vi mladeži da vam nema života i budućnosti dok ne očistimo zemlju od krvnika. Lustracijski zakon je rješenje.
    I zapamtite da takav život vama ne vredi niti prebijenog novčića, ako budete čutke podnosili jaram istih izdajnika našeg naroda.

    Narode moram vam reči da ste vođeni slijepim bezumljem i to od perfidnik bivših komunista i prevarantskih demona. Osuđujem ponovo partizansku i komunističku represiju i zločine nad Hrvatima. Opet veličanje TiTa i komunizma i olinjalog starog poretka - vodi vas u propast. Nesporna je činjenica da je organiziranje bivših drugova i angažiranje, vaša kardinalna kreška. Eto što vam je donesla lažna demokracija.

    Opet oni isti nama pišu povijest. U Bjelovaru je bila prenovirana knjiga : "Voliš li Hrvatsku?" To su komunističke floskule, iza kojih se oni kriju. Podlo je to pitanje bivših socijalista, koji gledaju još veću socijalnu bijedu. Kakvo je trenutačno stanje svijesti i razmišljanja ljudi vidi se - oni opet u Hrvatskoj obnašaju dužnosničke funkcije, od najveće razine, pa do onih naknižih lokalnih. Najbolje pokazuje primjer iz Bjelovara, u što se troši novac, dok ni jedne tvornice nema ili otvorenog radnog mijesta... To sve nema veze sa razumom i pravdom!
    U Bjelovaru, 03.11.2008.

    NEZAVISNI KANDIDAT
    Branko Stojković - ŠTIT

    TEL: 095/814-82-90

    avatar

    03.11.2008. (13:45)    -   -   -   -  

  • ANDREJ

    HRVATSKA JE U EKONOMSKOM I POLITIČKOM RATU SA SLOVENIJOM
    U Jutarnjem listu os 19.12.2008., na stranici 2 i 3, predsjednik Stjepan Mesić dao je izjavu: „Hrvatska u cijelosti može biti zadovoljna postignutim u 2008. godini.“ Gledajući slovensku televiziju, tog istog dana, no ali u ranim jutarnji satima i to oko 06 ujutro – slovenski novinari su izvjestili javnost – da slovenski parlament je dokasno zasjedao, i da je donesao glavnu odluku da – SLOVENIJA BLOKIRA HRVATSKU u Bruxellesu i njen ulazak u EU.
    MESIĆ JE ODAVNO U SUKOBU INTERESA
    U našičkoj cementari od NEXE GRUPE spaljeno je oko 800 kilograma opojnih droga 17.12.2008., u 12 sati, koja je zapljenjena od policije. Radi se o drogi iz više od 40 tisuća predmeta, a koja je oduzeta u razdoblju od 1992.-2003. godine iz pretežno manjih zapljena. Spaljeno je više od 640 kg marihuane i hašiša, oko 60 kg heroina, oko 10 kg kokaina, oko 22 kg amfetamina. Uništavanju je nazočila i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ravnatelj policije Vladimir Faber, predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Dubravko Klarić, te direktor Našicecementa Zoran Bartolović. To je več drugo spaljivanje droge ove godine u našičkoj cementari, koje je vlasnik Mesić. Zanimljivo je, da je 2000. godine za vrijeme predsjedničkih izbora je Mesić vrijeđao Kosorku da je (ona) „Suzana“ i da iskaće čak i iz konzerve…“ Sada uz medijsku „pompu“ i uz osmijeh Jadranka Kosor prva ubacije „navodno“ drogu u užarenu peć.
    SANADER ČLANSTVO U EU KUPUJE TEORIJAMA - ŠTO HUŠKA I LAŽE HRVATE
    Mesić i Sanader hoće potporu od hrvatskuh građana za svoju promašenu i aljkavu politiku, za mnoge promašene afere i slućajeve… Oni foliraki se kako su drugi krivi, a ne oni, koji nevode nikakvu brigu da naša država ide naprijed. Danas (20.12.2008.) slovenski sportaši su otkazali gostovanje u Hrvatskoj, a mediji su kazali da i naši građani nejdu toplice „Čatež.“ Itd. Pitam se: Hoće li slovenska manjina u Hrvatskoj podnjeti kaznenu prijavu, sukladno Ustavu Republike Hrvatske protic Stjepana Mesića i Ive Sanadera, zbog ugrožavanja osobne sigurnosti Slovenaca i kršenja građanskih prava i ljudskih sloboda? Parole su osvanule: „Ne kupujte slovenske proizvode“, na internetu i medijima kruže takvi tekstovi u kojima se širi mržnja protiv Slovenaca. Naša aktualna politika na čelu sa Mesićem i Sanaderom vrlo teško optužuje državu Sloveniju, da je ona kriva…
    BACANJE CIPELA NA POLITIČARE U 21. STOLJEĆU JE SIMBOL GENOCIDA, TJ. SMRTI
    Kako bi bilo gađajte „Stipu“ i „Ivu“, da li se netko to usudi? Mesića bi brojne cipele zatrpale i to one od (svih uzrasta), od mrtvaca iz 1991. godine, kada je on, kao Vrhovni komandant JNA, rušio, palio i žario… A da ne govori se o opeki, odnosno o ciglama, ili nekim drugim predmetima… Žalosno je, da opet je ovakva politika, okrenula je najivne hrvate - na drugu naciju, dok za drugo nitko nije ovdje ništa kriv. Dokle tako? Mesić je opet nekoga pomilovao, ovaj put, Mesić je pomilovao Jakšu Mrčela (28), umijesto 6 mjeseci zatvora, dobio je uvijetnu kaznu. Eto, dovoljno je imati dobru vezu kod Mesića i da te on skine sa zatvorske liste…
    U Bjelovaru, 20.12.2008.
    BRANKO STOJKOVIĆ – ŠTIT
    brankostojkovic152@yahoo.com
    Mob/tel: 095/814-82-90
    http://istinazanarod.blog.hr

    avatar

    20.12.2008. (18:59)    -   -   -   -  

  • normalni

    ZAŠTO MESIĆ TOLIKO PLJUJE PO SLOVENCIMA?

    avatar

    19.01.2009. (14:45)    -   -   -   -  

  • carki

    TITO je bio doušnik NKVD-a

    Dana 05. veljače 1935. godine Josip Broz je prvi put došao u Moskvu i počeo surađivati s ruskom špijunskom organizacijom NKVD. On je bio vezan uz Staljinovi politiku, iako u početku je bio posve nepoznat. Broz je postao „druker“. Izrađivao je izvješća, tj. pisao je karakteristike za drugove i pristaše komunizma, koje je predavao u „Ljubljanku“ gdje je bio centar sovjetske tajne policije GPU/NKVD u Moskvi, u Ulici Ljubljanka 2 i istodobno zloglasni zatvor. Broz se je uspio povezati i sa „podzemljem“ odjela Kominterne i svim drugim uhodama. Puno ljudi je zbog njega otišlo u smrt, da bi u Moskvi uspio, izdavao je ljude. Danas Moskovski arhivi otkrivaju sve što je (onda) Josip Broz Tito u to vrijeme radio. Skrivao se je pod pseudonimom „Valter“. Sve tajne o Brozu skrivene su godinama, dok u fundusu i zbirki od dva milijuna i sto tisuća dokumenata u arhivima nisu otvoreni. U uvezima faksimila nađeni su i podaci o Titu i to vjerodostojni. Nikada se javno o tome do sada nije govorilo.

    Poslije su Broza predložili šefovi NKVD-a da bude generalni sekretar SK KPJ, i od tada je postao uvažen i poštovan na našim prostorima. Isplatilo mu se skupljati informacije, bio je poput „usisivača“, toj instituciji on je bio dragocjeno potreban, kao terenski čovjek… S njima je u Moskvi bilo oko 300-tinjak jugoslavenskih komunista koji su bili u bijegu od jugoslavenske policije. Tito je proveo šest godina u jugoslavenskim zatvorima. U Moskvi se Broz smjestio u zloglasnom hotelu „Lux“ za inozemne funkcionera, koji je vrvio Staljinovim tajnim agentima i podanicima. U ono vrijeme u Rusiji su mnogi ljudi hapšeni, oni koji nisu likvidirani bili su poslani u zatvore od kojih su najgori bili u Sibiru. Broz je znao dobro lagati, odnosno bio je vješt spletkar. Navodno je zbog Broza platio glavom i Andrija Hebrang, kojeg je Josip Broz Tito prokazao kao „dvostrukog“ špijuna i igrača. Današnji suvremeni povjesničari otkrivaju svu prljavštinu koju je nosio drug Tito. Čija vladavina poslije u SFRJ-u se je zasnivala na prijevarama i zastrašivanju građanstva, tu svu školu izučio je u „crvenoj krvavoj“ Rusiji. Tito je u tom vremenu isklesao svoju ličnost. Formirao se je u diktatora i autokratu. Kao doživotni vođa u socijalističkoj i komunističkoj Jugoslaviji, po kratkom obrascu makivao je sve svoje protivnike.

    No, u Moskvi i sam Broz je bio izložen takvim prijetnjama i opasnostima, da je jednom ozbiljno zaglavio. Trebala je nad njime biti izvršena smrtna kazna, te šefovi NKVD-a su ga spasili. Dokazi protiv Broza su bili denuncijanizirani. On se je riješio konkurenata, koji su bili opasni, a na kraju je dokazao svoju vjernost NKVD-u. Za studij „Titove tajanstvene godine u Moskvi 1935.. – 1940.“ upotrebljeno je 96 dokumenata. Josip Broz u Moskvi imao je nevjenčanu ženu, koja se zvala Pelagija Belousova i sina Žarka. Pelagija je 1938.., uhićena i osuđena na deset godina rada u kazneno-popravnom logoru. Radi nedostatka dokaza je dvije godine kasnije bila puštena, a 1948., nakon izbijanja Titova spora i razlaza sa Staljinom, ona je opet osuđena na deset godina zatvora. Nakon što je Staljin umro Pelagija je rehabilitirana i živjela je do ožujka 1967. godine. Eto, Tito je za svoju „kožu“ sve izdao i zloupotrijebio, pa čak i svoje bližnje. Tito od „koža“ dobio je nadimak „Joža“ i nadimak „Valter“, koji brani Sarajevo odnosno Jugoslaviju, koja bila je prćija Velike Britanije i SAD-a, tj. stvoren je treći nesvrstani blok. Tito je nastavio i dalje biti tuđi špijun i čovjek.

    U Bjelovaru, 12. 02. 2009.

    BRANKO STOJKOVIĆ

    avatar

    12.02.2009. (16:35)    -   -   -   -  

  • carki

    SANADER I HDZ-e SMISLILI SU PAKLENI PLAN KAKO KROZ "TRULI MIROVINSKI STUP" UZETI OD 1.200.000 UMIROVLJENIKA NOVAC

    Vlast je nesposobna stvoriti novac, tj. pokrenuti proizvodnju i izvoz. Jedino što
    ona radi je otimati od naroda i zaduživati ga na sve strane. Premijer Ivo Sanader (HDZ) je priznao da 2. mirovinski stup je promašen slućaj. No, u
    emisiji TV-a "Otvoreno" na HRT-u prvog programa (12.02.2009.) ministar
    financija Ivan Šuker je kazao da: iako se je 2. stup pokazao da nije dobar
    on neće biti uklonjen. Danima Vlada RH, ne može riješiti ovaj problem, koji je temelj mirovinskog sustava, to je očito da "truli stupovi popuštaaju". Neki brane da 2. stup nije promašaj. U Večernjem listu od 13.02.2009., na stranici 2 i 3 piše: Drugi stup nije promašaj, on je osobna imovina članova koji će uz nužno povećati stope doprinosa i biti jedini siguran temelj primjene mirovine u budućnosti reakcija je bila Udruge mirovinskih fondova na Vladine otvorene rasprave o 2. mirovinskom stupu i mogućnosti osiguranika i njigove imovine pod okriljem države. Između ostalog je kazao i Andreas Horvai voditelj Udruge Svjetske banke u Zagrebu – da Vlada se treba suzdržati od naglih promjena. Pitam: Tko u tome svemu laže?

    Tko obmanjuje građane sa takvom "kurtizanskom" politikom? Samo da podsjetim da 1991. godine u HZZO-u je bilo 400.000 umirovjenika, a od onda do danas je narasla brojka od 1.200.000 umirovljenika. Ima li se o čemu više govoriti. Hrvatska ima oko 4,5 milijuna stanovnika, koja ima visoku stopu nezaposlenosti. Kako riješiti na ovakav način ovaj problem, isto tako od nepovoljnih izračuna, tj. crnih statistika. Znamo svi da je HZZO do temelja opljačkan i osiromašen svih ovih prošlih godina. U medijima slušamo i gledamo na TV-u kako licimjeri licitiraju sa demagoškim izjavama, koje su vrlo štetne za ovo iovako bijedno društvo. Javljaju se razni stručnjaci, kao na primjer Danijel Nestić koji kaže: Ne slažem se s ocjenama da je 2. stup promašaj. Eto sve to slušajući i gladajući – neki žive u neznanju, neki lažu, a neki koji govore istinu tima se ne vjeruje. Očito je da neuki narod nije lišet takvih svakodnevnih rasprava, koje mediji nameću, ali zana se zašto, jer sva ta obmana očito ljudima odgovar.

    Valjda i masi to odgovara i paše - kad šute kao zaliveni "smrdljivom pljuvačkom" i bespotrebnom nuždom urina i fekalija... Sramotno je, da građani sad trebaju izdvajati novac za svoju mirovinu, koju možda neće nikada vidjeti, odnosno uživati. Ova grešnička vlast kada siđe dolje, i kada dođe druga – oni će kazati građanima koji su izdvajali svoj novac – pa što vi hoćete, nismo mi vama ništa obećali. Pitajte one što su bili prije nas. Tako će se ubuduće ostvarivati prava građana,.., koji sad neznaju za što izdvajaju novac. Pošto je prošla i tko zna koja sijednica Ekonomskog vijeća što ju je vlada oformila, mi se nismo maknuli sa mrtve nule i ništa se novo nije desilo. Za neke je kriza velika prilika, a za neke je kriza propast. Gledam dok ministar hrvatskog gospodarstva Damir Polančec o vrlo bitnim pitanjima šuti, odnosno od razvoja gosspodarstva nema ni "G". Ovih dana mnogi radnici su izgubili svoje radno mjesto, navodno po nekoj statistici treba ove godine ostati bez posla 50.000 ljudi u Hrvatskoj. Članovi Vlade se uvijek smješkaju na sastancima koda
    sve najbolje štima. To je ruganje građanima – koje prestavljaju, ali očito građani mirno sve to gledaju.
    Ispada kao da se oni trude da situacija bude još gora, a ne da pospješuju život građana. Predsjednik Stjepan Mesić umjesto da odgovori kao šef države, na taj način da uvede red, rad i odgovornosr,..,
    on se zabavlja i ruga: "Dajemo traktor onome tko u dućanu nađe hrvatski češnja." Dok Mesić tjera "šegu" i uveseljava siromašni puk,
    građani kraj povišice kućnih režija, dobivaju račune za grijanje i to 100
    posto.
    Aktualni političari stalno poručuju građanima da nam je potrebna štednja, ili bolje rečeno da trebamo zategnuti svoje kaišove. Stvarno
    u tome svemu j..e lud zbunjenoga. Kakav je ovo narod? Tvrde kičme,
    kojemu ništa ne smeta. Mi smo u recesiji, a oni kažu da donose nam nove mjere antirecesijske i nove reforme... Tkoj je sve to s..nje napravio?
    Kao što sam rekao: Oni hoće da sve propadne i još više – a što onda
    vi za njih glasate? Jeste li bedasti? Svako veće na TV-u gledamo iste ljude, koji se nude kao sol zemlji, nude se kao alternativa, oni i dalje nude rješenja i daju putokaze,.., a u biti su vas oni opljačkali, prevarili,
    i gurnuli u propast... Koji je sve to apsurd? Hrvatski narod je bolestan od "političke histerije", koja je stvorila politiku ništavila. Sve je teža ekonomska i gospodarska situacija, a političari prave viceve i komotno se ponašaju za samo hvaljujući vama. Oni su postali Bogom dani jer sami su sebe izabrali. A vi glasajte opet za njih na izborima, pa dalje stenjite i kukajte...

    U Bjelovaru, 13.02.2009.
    BRANKO STOJK

    avatar

    13.02.2009. (13:31)    -   -   -   -  

  • ČOVJEK

    KUDA NAS VODI MESIĆEV HEDONIZAM ?

    Očito je da na narodu naslade i slatki život od predsjednika Mesića nne kerist, te njegovi brojni vicevi koje je on nama ispričao za svog (drugog) skoro desetogodišnjeg mandata. Ne postoji ni jedan predsjednik države na svijetu, niti je ikada postojao do sada, koji je ovakav hedonizam posjedovao u svom karakteru. Tako i kurtizanstvo koje samo šteti hrvatskom narodu. Ovo su besramna vremena. Mesić umjesto da nama građanima objasni i kaže kako ćemo preživjeti bez plaće i radnih mjesta, on se lagodno i komotno smješka i ponaša. Uveseljava lakovjerene budale i poltrone... Koje također predstavlja. To je naša gola istina i stvarnost. Stjepan Mesić je inovator za stvaranje viceva. On uveseljava puk vicevima i britkim dosjetkama... Nekadašnji vaterpolist Miroslav Poljak za novinu Večernji list je izjaavio: "Polovicu Mesićevih viceva smislio sam ja. Jer živim u vedrini i optimizu." Taj nekadašnji sportaš danas se bori u svojoj 65-toj godini sa opakombolešću - dijabetisom, te ostao je bez nogu. Nakon 17 operacija se i dalje šali: "Nemam hlaće, a kamali kaiš da ih zategnem." Eto kuda su vicevi čovjeka doveli. Mesićeva strategija je podla koju slijede njegovi podanici, ona nas je dovela do toga - da sami sebi se rugamo. Gdje je tu odgovornost i ozbiljnost? Mislim da je najbolji lijek protiv Mesićeve depresije - koju on širi, je razvoj osobnog samopoštovanja. Onaj tko cijeni i poštuje sebe, sigurno nebi dopustiti, da nasjeda takvim zabludama, i sigurno bi Mesića razvlastio. Nebi mu dozvolio da zloupotrebljava časnu funkciju - očito kojoj nije dorastao. Mesić kao glavna glava Hrvatske, ponaša se kao lakrdijaš... A o njegovom grijehu da se i ne govori. Predsjednik Mesić i Vlada Ive Sanadera, tobože donesla je sada "deset novih mjera". Jedna se od njih smanjenje "fol" plaća u državnom sektoru. Messić jer nakon mnogo kritika pozvao da se i njemu smanji plaća. Da li će to biti učinjeno, to će sigurno vidjetti oni s "drvrnim očima" pinokijevci, likovi iz Messićevih viceva. Tobože država sad kad je voda došla do grla, poćela je štedjeti na javnim poduzećima u njihovom vlasništvu. U jednom razgovoru Mesića sa novinarkom HRT-a (18.02.2009.), novinarka je predsjednika Mesića upitala na Pantovčaku - što je on u devet godina napravio za Hrvatsku? Mesić lukavo odgovara novinarki: "Dosta sam napravio za Hrvatsku!". Novinarka upita Mesića - recite nam konkretno što je to učinjeno? Znamo da ste putovali po stranim zemljama i sretali se sa raznim predsjednicima i vođama tih zemalja. Ono što je učinjeno, čime se je Mesić mogao pohvaliti, nije moglo staati ni u 5 minita Mesićevog odgovora. No,nema ni otvorenih novih poduzeća, nema ni proizvodne, niti novih radnih mjesta... Nema ničega što bi moglo promijeniti lošu socijalnu sliku našeg društva, odnosno ljudi koji sve teže i gore žive... Uvih dana prehrambeni proizvodi, tj. životne namjernice u dućaanima su poskupjele gotovo 100 posto.. Očito je da Mesićevi brojni vicevi nas Hrvate su doveli u "čorsokak", iz kojega sad neznamo van. Mesić i dalje je domišljat u svojim prevarama i općaravanju s trona. Predvodnik nas vara i vodi "lažnim putevima" kojima Hrvatski narod sad ide kroz "korov i trnje", neznao kuda idemo zbog slijepih licemjera.

    U Bjelovaru, 27.02.2009.
    BRANKO STOJKOVIĆ

    avatar

    27.02.2009. (12:55)    -   -   -   -  

  • HR ČOVJEK

    STARA UDB-a, KOS-ovci I KOMUNISTI HRVATSKI SU NAROD UTOPILI U GRIJEHU, GLADI I NEIMAŠTINI...
    Hrvatska je bankrotirala, jer je na vlasti Stjepan Mesić i HDZ-e. Mi se nismo dalje maknuli od komunističke uprave, te i dalje je Hrvatska u rukama istih, pod kojima vlada podanički i robovlasnički mentalitet i duh. Zato je u Hrvatskoj zabranjeno „verbalno streljivo“, koje se zove (navodno) kleveta i mržnja... Oni su donesli te zakone da bi sebe zažtite. U Hrvatskoj je potreban novi parlament, vlada i predsjednik Republike Hrvatske.
    Pošto Hrvati nisu htjeli lustrirati komuniste, dogodilo se to, da su komunisti lustrirali Hrvate. Riješili su ih se na sve mile načine, da nemaju nikakav utjecaj. Valjda će se jednom otkriti zašto je predsjdnik Mesić bio toliko milostiv prema ubojicama, dilerima droge, kriminalcima i lopovima,.., koje je pomilovao. Očito je da su Hrvati jako zaboravan narod, jer sve to ne vide.
    Naime, jesmo li mi za pravdu ili želimo da i dalje se kaljamo u njihovom komunističkom glibu i kaljuži. Sve je to tako – zato što u Hrvatskoj su mediji korumpirani. Uzmimo naprimjer kako je (bivši) direktor tjednika „Nacional“ pružao predsjedniku Mesiću vruće usluge u svom tabloidu. Upravo tih dana kada je Mesić svjedočio u Haagu protiv Hrvatske i njenih generala, iz kućne radionice izašao je film: „Oluja nad Krajnom“, film koji je prikazan na hrvatskoj televiziji, navodno po sugestiji i preporuci Stjepana Mesića.
    Film je imao za cilj kompromitirati hrvatsku vojski i njene generale. U emisiji HRT-a „Latinica“, puštani su dijelovi toga filma i o kojem se je raspravljalo. Predsjednik Mesić se je u svoja dva mandata totalno afirmirao u antifašistu, koji je postao glavni zagovornik novog „saveza“ sa Srbijom, odnosno on se zalaže za neku novi Jugoslavensku regiju. U svojoj uroti Mesić je okrivio za rat od 1991. – 1995. godine hrvatski politički vrh.
    Svako veće gledamo glupe političke rasprave, koje su bez rezultata. Večinom gledamo i slušamao jedne te ljude u TV-e emisijama, iza kojih ostaju jalova rješenje i rezultati. Dana 28. Veljače 2009., u vijestima HRT-a novinari su kazali da prosjećna plača u Hrvatskoj prošle godine je iznosila 5.178,00 kuna i zato da obvezna TV-e predplata od 1. Ožujka 2009., poskupjiva sa 73 kune na 78 kuna. Hrvatska radio televizija vrši nasilje dan građanima, pod raznim prisilama oni ljude terete i od njih istjeruje dug.
    Na prošlim izborima etničko povjerenstvo HRT-a je zabranilo emitiranje mog bonusa kao Nezavisnog kandidata. HRT-e se vrlo neozbiljno ponaša i neodgovorno. Nikada mi vijeće HRT-a nije ni usmeno ni pismeno obrazložila, zašto su zabranili taj dio moje izborne kampanje, na koji sam imao pravo. A u glavnom da građani godišnje platčaju za TV-e pretplatu 936,00 kuna. Što je jedan solidni kredit u nekoj banci. Građani moraju plačati poreuz na TV-e i radio prijemnike. Ko što sam rekao – to je sve nasilje.

    U Bjelovaru, 01.03.2009.
    BRANKO STOJKOVIĆ

    avatar

    04.03.2009. (10:27)    -   -   -   -  

  • antivan

    MESIĆEVE GRIJEHE NEMOŽE OPRATI NI SVA VODA SAVE I DRAVE

    Zašto nam se to sve događa? Oni koji su ratovali za Hrvatsku, danas u zatvoru su, a oni koji su radili protiv Hrvatske sad s njom upravljaju. Mesićeva je cjelokupna poruka hrvatskom narodu: korupcija i "magnum crimen" to nisam ja. Predsjednik Republike Hrvatske prisiljen je na takav naćin provoditi totalnu taktiku manipulacije, jer je bio Predsjednik predsjedništva SFR-jugoslavije i Vrhovni komandant JNA, čiju štetu nitko ne spominje niti tko plaća. Mesić pokušava uvjeriti publiku da je problem negdje drugdje, a to mu sada i polazi za rukom. Jer narod je slijep. Fenomen je, što je to kolektivna psihologija ljudi, koja pogoduje demagozima i takvoj politici: zatucanost naroda, ravnodušnost, licemjernost, neznanje i neprosvjetljenost...
    Isti likovi u vlasti godinama nam pričaju iste priče. Oni od bivših komunista ponovo su se "ufurali" i postali Bogom dani, tj. nezamjenjivi. Ne, nisu oživljeni demoni hrvatske prošlosti, nego oni su tu uvijek i bili. Zato što ih nikada nitko nije maknuo ili bolje rečeno smjenuo. A za svoje grijehe nkada oni nisu odgovaarali, a kamoli bili osuđeni. Hrvatska danas kao država nema nikakav smisao, jer ona je privatna nećija prćija. Dok god Hrvatska bude takva kao država – koja bude plačala privatnim osobama zanajam prostora, zgrada, ili nekih drugih usluga i potrepština, to nije niti pravna niti ustavna država. Činjenica je, da je to sukob interesa i priviligirani biznis i kriminal. Kako se onda može biti da smo svi isti pred zakonom?
    Motivacija u pozadini Mesićevih igara analitički je zanimljiva. Oni koji nisu pravedni, niti imalo časni ljudi, čija je prošlost krvavo prljava – sad su oni pravedni i veliki su domoljubi, koji su antikorupcijski nastrojeni ? Mesić je svjedoći u Haagu protiv hrvatskih generala, koji tamo su u zatvoru. Ovih dana dvojici hrvatskih generala Norcu i Zagorcu, koji nalaze se u zatvoru u vlastitoj zemlji, Mesić oduzima sva odlikovanja stečena u Domovinskom ratu. Stjepan Mesić se je 3. ožujka 2009., u hrvatskim medijima javno izrugao i našalio na račun Vladimira Zagorca – da je: "Mali ugojeni miš". A odvjetnik od Zagorca, Zvonimir Hodak je odgovorio Mesiću da ima oko sebe "ugojene UDB-aše" te da je bio donesen Lustracijski zakon, oni nebi nikada mogli onašati svoje javne funkcije i upravljati s narodom. Sjediti na takvim mjestima kojima očito nisu po ničemu dorasli. Hodak je zamjerio i prvo predsjedniku RH, Franji Tuđmanu što je učinio takvu grešku – kada je koperirao sa Mesićem.
    Pitam – kada će se otvoriti cjelokupna istraga oko ratnih zbivanja i pljački naroda? Kada će se proglasiti krivim oni koji su to zaslužili? Presuda Zagorcu imala je za cilj, ne samo rješiti se protivnika, nego domoći se 50-tak milijuna kuna i druge (njegove) imovine. Tobože Mesić spašava hrvatski narod od zla i drugih oblika nepoštenja. Naša zemlja je zapala u najveće teškoće u kavima se nikada nije nalazila. Tjeskoba i bezizlazna situacija naroda ne vidi se izlaz iza horizonta. Mesić nije pomilovao Norca,.., ili Zagorca, ali uglavnom pomilovao je sve vrste krimilalaca.
    Za nekoliko mjeseci idu izbori u cijeloj Hrvatskoj, što možemoo očekivati, nego da isti po starom obrascu, opet lažiraju izbore i izaberu sebe. I to će biti sve po "narodnom blagoslovu" voljom naroda i demokracije. Sudbina države i dalje će bitiu rukama Mesića i njemu slićnih, jer i narod je za to kriv, koji ne želi da dostojanstveno i časno živi. Mesić i Sanader več su to u Zagrebu na sastanku parlamentarnih stranaka rješili. Da Hrvatska i dalje ostane u njihovim rukama, da je haračem pljačkaju i tlače. Direktive su razradili kako da postupaju. Recesija im je samo dobar izgovor, iza koje su sakrivaju – da nitko nije kriv i odgovoran: što nitko ne radi i što ljudi nemaju novca za život. No, kada će mo se jadnom riješiti svih tih parazita, i maćuhinske države, jer treba nam normalna država.

    U Bjelovaru, 05.03.2009.

    Branko Stojković

    avatar

    05.03.2009. (12:21)    -   -   -   -  

  • BILO

    06.03.2009., petak
    KRIMINAL S VODOM
    CRNA KNJIGA BJELOVARA - JE STVARNOST

    Piše: BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT

    O "Vodoprivredi" Daruvar pisali smo već nekoliko puta i to o problemima u kojima se je našlo ovo poduzeće u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije. Problema je, to je očito, bilo i ranije, ali oni su kulminirali dugotrajnom blokadom žiro-računa, koja traje već godinu dana i neisplatom plaća radnicima. Predstavnici zaposleničkog vijeća i Sindikata već su i ranije pokušavali upozoriti na teško stanje u poduzeću, ali i na ozbiljne povrede zakona od strane nekih ljudi, ali su u tome imali malo uspjeha sve donedavno, kada su i novinari i javnost saznali da je policijska istraga u "Vodoprivredi" dala prve rezultate upravo porazne rezultate. Stručnjaci za gospodarski kriminal PU bjelovarsko-bilogorske su nakon provedene istrage došli do saznanja da su pojedinci iz "Vodoprivrede" oštetili to poduzeće, ali i "Hrvatske vode" za iznos koji prelazi 2,6 milijuna kuna. Točnije, za sada se barata sa šest imena, a prema dosadašnjim saznanjima kriminalnim radnjama pojedinaca oštećena je "Vodoprivreda" za 664.270 kuna i "Hrvatske vode" za 1.965.465 kuna.

    Mehaničar "glumio" direktora

    Na vrhu liste osumnjičenih za gospodarski kriminal u "Vodoprivredi" Daruvar je bivši direktor Davor Novinc, koji je na tom položaju bio od 91. godine pa do ožujka ove godine, kada je Županijska skupština prihvatila njegovu ostavku. Njegovu smjenu zatražilo je Zaposleničko vijeće i Sindikat poduzeća nakon neuspjelih pregovora vezanih uza zahtjeve za isplatu zaostalih plaća i utvrđivanje krivaca za loše poslovanje tvrtke. Puno je toga što se stavlja na dušu bivšem direktoru Novincu, a najbitnije je svakako nesavjesno gospodarsko poslovanje, davanje kredita i pozajmica nekim djelatnicima poduzeća koji oni ni do danas nisu vratili, a istraga je utvrdila i da nije vodio računa o naplati potraživanja od pojedinih naručitelja radova. Uz Novinca spominje se kao ključni čovjek Jaroslav Jasenaš koji je bio tehnički direktor i koji je imao zadatak pronalaziti poslove na tržištu. Naime, "Vodoprivreda" je 70 posto poslovanja obavljala za "Hrvatske vode", a 30 posto posla je trebalo naći na tržištu. U tom dijelu neki investitori imali su poseban tretman, nekima nisu nikad ni ispostavljeni računi za obavljene radove, a ponekad su iz nepoznatih razloga angažirani kooperanti iako su strojevi "Vodoprivrede" stajali.

    No, "Vodoprivreda" je imala i direktora općih poslova Stjepana Miškeca koji nije imao potrebnu stručnu spremu za to radno mjesto (bio je mehaničar) pa ga je (odluka direktora i Nadzornog odbora) trebalo školovati. Za njegovo školovanje je za šest mjeseci 98. godine potrošeno oko 10.000 DEM (na tjedan mu je isplaćivano 1.500 kuna za troškove), ali je on nedugo iza toga odustao od daljeg školovanja. No nije odustao i od kredita koji je dobio odlukom u visini 20.000 DEM za uređenje stana (njime uređivao vikendicu na moru). Do današnjeg dana nije otplatio ni jednu kunu toga kredita. Policijska istraga još spominje i imena Tihomira Mlinara, Josipa Jurišića i Dragana Sudara te Stjepana Šturlana, kao odgovornu osobu iz "Hrvatskih voda" Zagreb.

    Što je, u stvari, Dabrovac?

    Skupno uzevši, policijska je istraga utvrdila da su spomenute osobe napravile niz kaznenih djela koja se odnose na nepravilnosti pri dodjeli kredita nekim djelatnicima poduzeća, nepoduzimanje mjera za naplatu izdanih računa, isplata dnevnica na temelju fiktivnih putnih naloga, trošenje novca na reprezentaciju, korištenje službenog automobila u privatne svrhe (odlazak u Ausriju i na utakmicu u Budimpeštu), rad strojeva "Vodoprivrede" u privatne svrhe, isplata fiktivnih računa jednom trgovačkom obrtu i "Elmac comercu" iz Daruvara. Najzanimljivije dio priče je izgradnja objekta Dabrovac za "Hrvatske vode". Riječ je o objektu koji bi trebao biti centar za obranu od poplava toga područja, ali kako sada stvari stoje, on je nešto sasvim drugo.

    Naime, kako smo uspjeli saznati na toj lokaciji nalazi se danas prekrasno uređen ribnjak koji je i poribljen. Na njemu se nalazi i umjetni otok s izuzetno luksuzno opremljenim objektom. Do otoka se dolazi mostom od hrastovine. Do objekta je dovedena struja, telefon, voda, unutaršnjost je izuzetno luksuzno namještena. Tu bi se trebalo nalaziti objekt za obranu od poplava toga područja - drugim riječima to znači da bi ribnjak za vrijeme kada nema opasnosti od poplave trebao biti prazan tako da bi se u njega mogao pustiti višak vode kada postoji opasnost od poplave. No stvari su sada obrnute, a kao gosti objekta spominju se neki visoki dužnosnici "Hrvatskih voda" i još nekih javnih poduzeća, ali i stranke koja je danas oporba.

    Policijska istraga je za sada utvrdila toliko, ali slučaj time nije završen jer ima indicija da će ona biti proširena. Istraga je pokenuta na temelju predstavke Zaposleničkog vijeća i Sindikata "Vodoprivreda" Daruvar koji su se do tada obraćali i financijskoj policiji i inspekciji rada i vlasniku (Bjelovar

    avatar

    06.03.2009. (12:37)    -   -   -   -  

  • MESKO

    10.03.2009., utorak
    POSTALI SMO DRŽAVA SRAMA
    MESIĆEVA JEDNA CIJELA BULUMENTA UDB-aških SAVJETNIKA

    Takvu državu može voditi i moja nepismena baba, koja ne brine i ne skrbi o građanima.
    Da li da zažmirimo pred tom činjenicom? Situacija je dobila zamah, stanje u Hrvatskoj
    postalo je takvo da mnogi građani životare u bijedi i bez posla. Iako smo premda bogata
    zemlja po svim prirodnim bogatstvima. Ali nemamo vodećeg čovjeka na čelu države,
    koji bi pokrenuo sve kvalitetne i krativne mjere. Predsjednik Mesić okružio se je sa bivšim
    ljudima i UDB-ašima iz Jugoslavije, kojima je jedini cilj da u Hrvatskoj stvaraju kaos.
    Današnji savjetnik na Pantovčaku je Budinir Lončar, koji je 1991. godine radi protiv
    Hrvatskih interesa. Tako isto Saša Perković je sin Josipa Perkovića nekadašnjeg
    Jugoslavenskog poznatog UDB-aša. Tu su, isto tako i Tomislav Jagić i Božidar Vučković...
    Zašto se onda čudimo - što kao narod ne napredujemo?!

    Godine 2000., kada je Stjepan Mesić utemeljio svoju vlast u Hrvatskoj, onda Hrvati nisu
    bili svjesni činjenice da je hegemonije se počela rađati. Dok večina ljudi je sve te godine
    proživljavala razne iznenadne kolapse i pad životnog standarda, neki su se u tom kaosu
    okoristili, oni su postali bogataši kojima se "fućka" za narod i domoljublje. Oligarhija je
    uzela maha i bahatosti. Nekadašnji komunisti i socilajist sad su kapitalisti.

    Ovih dana kada
    su uhvatili Luku Bebića, šefa sabora RH, da zapošljava ljude mimo natječaja – on ovako
    odgovara i brani se: "Kao da je Medak jedini koji se zapošljava po nečijoj preporuci.
    Tog dečka znam iz viđenja. On je magistar i kvalificiran je za taj posao. To nije (samo)
    pitanje stranačke pripadnosti HDZ-u, on je branitelj, školovan je i naravno da sam mu
    pomaogao." Bebić je i HDZ-e intervenirali za položaj Ivana Medaka u HŽ-u, gdje su najprije
    na tome mjestu smjenili glavnog vodećeg direktora, optuživši ga za milijunske pljačke i
    pronevjeru. No, ovo je sve dokaz da u Hrvatskoj se ne poštiva zakon i Ustav Republike Hrvatske.
    Uz medijsku pompu jedino je važno da Hrvatska uđe u Europsku uniju i drugo nije ništa važno.
    I tako smo postali država srama i neodgovornosti.

    Predsjednik RH Stjepan Mesić nedugo je otputovao u Bihać na dvodnevni posjet Bosni i
    Hercegovini. Dočekali su ga predstavnici Općine Bihać, u čijoj se pratnji uputio u obilazak
    središta grada, Koji obilježava svoj dan, javljaju bosanskohercegovački mediji.
    Tim povodom održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća, tijekom koje je
    gradonačelnik Bihaća Hamdija Lipovača šefu hrvatske države Stjepanu Mesiću
    uručio naslov počasnoga građanina Bihaća. Svečanoj sjednici nazočili su i brojni
    drugi visoki gosti, među kojima i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
    Mesić će sutra posjetiti Sarajevo i na Fakultetu političkih znanosti održati
    predavanje studentima. Nakon toga Mesić je posjet Hrvatsko narodno vijeće u BiH-a,
    gdje mu je bila uručena zahvalnica. Frapantno je iz čega se sve Mesić krije kako
    bi prikrio pravu situaciju u Hrvatskoj, kako bi lažnim priznanjima i počastima
    sakrio sve svoje velike grijehe.

    U Bjelovaru, 10.03.2009.
    Branko Stojković

    avatar

    10.03.2009. (17:20)    -   -   -   -  

  • UJO

    TKO SU BILI HRVATI ZA VRIJEME VLADAVINE
    STJEPANA MESIĆA (2000 – 2010.)

    Naveća hrvatska sramota od stoljeća sedmog pa sve do danas je Mesićeva samo uprava nad Hrvatima. Poslije jugoslavenskog rata 1991., koji nam je Stjepan Mesić priredio, tj. nametnuo kao Predsjednik predsjedništva SFRJ-a i kao Vrhovni koandant JNA, da bi potomm Zakon o pretvorbi i privatizaciji,.., sa svim izmjenaama i dopunama, objavljenim od 1991., do 2003 godine, on i njegova kćerprisvojili hrvatska neka posuzećaa, odnosno, oni su postali njeni vlasnici. Zato: nažalost, danas je Hrvatska do temelja pokradena, iscrpljena, osiromašena, zadužena,..., te jednom rječju kazano – uništena. Ovo nije moja Hrvatska, jer u njoj ne vlada odgovornost, rad i poštenje... Ako se svakodnevno ukidaju radna mjesta, gdje nam je onda budućnost? Bijeg hrvatskog čovjeka od sebe i svoje slobode nerazuman je svakom inteligentnom čovjeku. Hrvatska je poharana ratom, profitersstvom, i zbog toga je dduboko traumatizirna zemlja.

    Koliko je god hrvatski narod brojan, njega nije moguće okupiti na jedno mjesto, da bi se raspravljalo o njegovoj volji. Ili bolje rečeno o politici i napredku. Ne zna se, tko je gora sramota – vođe ili narod? Ovo nije moja Hrvatska, jer je njeno ime zloupotrebljeno i izmanipulirano. U njoj se najbrutalnije krše ljudska prava i građanske slobode. Mnogi Hrvati našli su se u teškom sirimaaštvu i bijedi – ali oni šute i poslušni su. Hrvatski problem je kristalno jasan: Politička elita i dalje tlači i nameće podanički mentalitet i robovlasnički duh. To su činjenice, koje nitko ne može osporiti. Crtu između neimaštine i blagostaanja nitko nije povukao. Sve ove godine iza nas, tobože iza novo uspostavljene Hrvatske, živimo u največim lažima i obmanama... Tijekom 1989., pa do 2009. godine, pojavio se val novih bogataša, koji su iznjedreni iz izdajničke politike HDZ-a i SDP-a. A bili su nikoje i ništa.

    Bivša komunistička UDB-a i druge jugoslavenske službe, preobuklle su se i sakrile iza hrvatstva, i iza hrvaatskog grba i šahovnice. Dok se oni opet trude nadoknaditi pola stoljeća potrošačke bijede u svom životu, iako su od nadoda uvijek bolje živili, ugledali su se naluksuzni zapad, protiv kojega su navodno uvijek bili, protiv privatnog vlasništva – kapitalizma. Zahvaljujući ratu, sankcijama i loše zamišljenim planovima, koje su nam opet zacrtali, oni postali su novi oligarsi i gazde. Hrvatski građani žive u apatiji i letargiji, oni ne vide temeljne razloge svog stanja i nezadovoljstva. Kraj toga što je Mesić iskoristio rat, njegova kćer je 1992., postaala vlsnica nešićke cementare. No, ovih dana Saša Mesić postala je i šefica zajedničke tvrtke Ine i Zagreba, tvrtke čiji su osnivači Grad Zagreb. Tvrtka "Termi" osnovana je prošle godine u mjesecu lipnju, ona bavi se izgradnjom toplica, lječilišta, hotela, kongresnih centara, sportskih dvorana i naselja... Gradonačelnik Milan andić (SDP) imenovao je kćer predsjednika RH, Stjepana Mesića. Eto, bogataša iz "čačinog" džepa ili džepa naroda?

    Danas 12. ožujka 2009., Mesić je otišao u svoje rodno mjesto slavonsku Orahovicu otvoriti 16. međunarodni sajam, koji su pod pokroviteljstvom države organizirale Obrtničke zadruge. Tu će biti izlagači, gdje će biti i Mesićeva NEXE GRUPA, koja izlagat će svoje proizvode. Premijer Ivo Sanader (HDZ) u Bruxelleesu je bahato izjavio: "Nije bitno kada ćemo ući u Europsku uniju". Više nije ništa bitno – samo je jedno bitno da elita na vlasti dobro živi. Predsjedik Stjepan Mesić, premijer Vlade Ivo Sanader i Luka Bebić, prdsjednik Sabora RH, gospodari su krize največe u posljednjih 100 godina. Nove napetosti rastu u ionako nestabilnoj zemlji. Jućer 11. ožujka 2009., Mesić je b u posjeti Švicarskoj i tamo je održao predavanje na poznatom fakultetu u Ciruhu. Očito je, da mediji u Hrvatskoj štite korupciju i krriminal, jer nas u potpunosti deziformiraju, i drugačije nam prikazuju stanje. Pitam se: Što je Mesić imao predavati u jednoj tako naprednoj zemlji. Što je on imao reći i porućiti akademskom i znanstvenom puku? Kao i predstaviti se kulturnim građanima? Izbori u Hrvatskoj idu navodno 12. svibnja 2009., koga će izabrati neodgovoran i "njunjav" narod?

    U Bjelovaru, 12.03.2009.
    BRANKO STOJKOVIĆ

    avatar

    12.03.2009. (10:41)    -   -   -   -  

  • M

    TRSKA KOJA SE KLATI NA VJETRU
    MESIĆEVA ĐAVLIJA UPRAVA JE STABLO NA KOJEM RASTE TRNJE ZLA

    Stjepan Mesić, taj najmlađi bivši partizan i učesnik NOB-a (narodnog oslobodilačkog rata), on bio je komunistički partijac i povjerenik i kadar UDB-e i OZN-e. Te krvave balkanske tragedije 1991., Mesić je postao Predsjednik SFR-Jugoslavije i Vrhovni komandant JNA. Kraj svih zala što ih je počinio Mesić, on je postao predsjednik Republike Hrvatske i to s dva mandata, od sveukupno deset godina. Mesić je u Hrvatskoj stvorio savez "vučijeg čopora", koji cijelo vrijeme proganja svoje neistomišljenike. I sve što njemu ne paše... On je taj protagonist koji je pokrenuo "lov na hrvate", koji se ne slažu s njegovom politikom.

    Iako je Mesić trska koja se "klati" na vjetru koji puše. Znaju svi ljudi čiste prošlosti i za Mesića oni kažu da je "izdajica hrvatskog naroda", tj. da upropaštava i zadužuje Hrvatsku koju vodi u propast. Mesićev "grabežljivi čopor vukova" sastavljen je od: Žarka Puhovskog, Vesne Pusić, Ivana Zvonimira Čička, Ive i Slavka Golštajna, Ante Nobila, Ive Banca, Jasne Babić, Đurđe Adlešić, Denisa Latina, Davora Butkovića, Mirka Galića, Mislava Bage, Davora Gjenera, Budimira Lončara, Josipa i Saše Perkovića, Josipa Manolića, Borisa Vukobrata iz Pariza, Vojislava Stanimirovića, Milorada Pupovca, Denisa Kulješa,.., itd. Mi hrvatski građani gotovo svako veče na TV-e ekranima gledamo iste ljude, kako nam sole pamet. Puna usta su im ljevičarstva i tobože brige za narod. Oni prodaju nam iste "fazone" i "fore".

    U TV emisiji "Otvoreno" od 11. ožujka 2009., u srijedu, opet je bio gost Žarko Puhovski, naravno poslije svjedočenja u Haagu protiv Hrvata i generala HV-a. On kaže da ne vjeruje, da Hrvatskom vladaju bivši jugoslavenski UDB-aši, nego da to još jedino postoji u Rusiji, kao takav oblik vladavine. Svi normalni Hrvati znadu da je Žarko Puhovski, još 1971. godine bio na strani komunizma, te je bio suglasan da se tada zatvaraju Hrvati, koji su u "Hrvatskom proljeću" sudjelovali. U toj emisiji su gostovali i drugi profesori: Turić i Jurčević, koji ne bježe daleko po mišljenju Puhovskog i HRT-a, koji tu trebaju potvrditi gotove "klišeje", koje se od njih traže. Puhovski se je ismijavao iz pokojnog ministra Andrije Artukovića, da on je na sudu bio senilan i da je spavao. Puhovski hoće reči da još prije komunistički kadar je trebao kazniti krivce NDH-a.

    Pitam: Kada će se početi isto kažnjavati komunistički krivci za mnoga krvoprolića i ratne zločine. I to nad Hrvatskim narodom. Ja mislim da se treba spasiti od misticizma i tiranije od svih Mesićevih bivših drugova. Koji opet nam nameću "mrak" i bolesnu iluziju. Nije mi jasno kako nikoga ne zanima: Kako promijeniti društvenu klimu i uvesti odgovornost. Sad se govori o recesiji, a zna se tko nas je u nju doveo. Iz koje sada neznamo van. Najveći diktator Tito nas je 1970- tih uvukao u recesiju kada je zadužio Jugoslaviju, odnosno socijalističku Hrvatsku. Mesić i njegova ekipa je samo nastavila dalje Hrvatsku ubrzano zaduživati i dokusuravati. Ovih dana možemo vidjeti, ili bolje rečeno pročitati u novinama kako Mesićeve dvije kćer grabe tuđe vlasništvo, koje po ničemu nije njihovo i kao ih se imenuje na važne funkcije. Mesić je zamjerao obitelji Tuđman, da se je kriminalno obogatila. Mesić je daleko još gori od njih.

    U Bjelovaru, 13.03.2009.

    Branko Stojković

    avatar

    13.03.2009. (16:44)    -   -   -   -  

učitavam...