Na kavi s predsjednikom

ponedjeljak, 29.01.2007.

Pozdrav Hackeru!!!

Moram rastumačiti i objasniti zašto I-Razor nije do sada imao komp ni internet. Pa nije da on nema pojma o računalima ili tako nešto nego se u pozadini krije jedna sasvim druga priča.

Naime, I-Razor je hacker koji je 1986. godine provalio u računalni sustav Zgrade Sa Pet Kutova, najmoćnije zgrade najmoćnije sile svijeta, u najmoćniji računalni sustav. To je napravio koristeći Nintendo sa proširenjem da može uštekati TV antenu. Nije imao namjeru napraviti nikakvu štetu, niti ukrasti nikakve podatke, jednosavno mu je bilo dosadno.

Pošto zapravo nije bio sasvim svjestan kud je upao, nije se baš previše osigurao, nije zameo tragove i kroz nekoliko mjeseci CiCIJA mu je ušla u trag. Malo selo Čista Mlaka više nikad nije bilo isto. Ubrzo su Ameri pored obližnje šljunčare osnovali vojnu bazu (šatro Hrv. vojska, da da), a kroz par tjedana uhvatili I-Razora na spavanju, zaplijenili mu Nintendo i podnijeli kaznenu prijavu protiv njega. Pošto nije napravio štetu, nije bilo velikih posljedica po njega, osim što mu je sud zabranio da posjeduje bilo kakvo računalo u idućih 20 godina, uz mogućnost uvjetne za 15 godina, što obuhvaća samo kalkulatore i igraće konzole.

I tako, prolaze godine, I-Razor je morao jednostavne kalkulacije računati na prste. Nakon 15-tak godina (dakle oko 2001.) I-Razoru je uvjetno odobreno korištenje igraćih konzola, te on kupuje PlayStation.

20 godina bez računala! To ga je ipak promijenilo, kazna ga je prisilila na druge stvari. Završio je kao medicinski tehničar, radi u Hitnoj Službi. Uvijek bi mu srce zatitralo kad bi vidio sve one monitore, CT-e, EKG-e i EEG-e. Ali...nije im smio ni prići, kazna je kazna. Priča se da je na prelasku iz 1999. i 2000., na Novu Godinu dok je bio dežuran, kad je cijeli svijet strepio od Millenium Bug-a, računalni sustav svih bolnica u Hrvatskoj na trenutak pokazivao godinu 0000, ali samo na sekundu, a onda su se svi datumi odjednom postavili na 1.1.2000. Nikom nije jasno kako se to dogodilo, spašene su sve bolnice i tisuće pacijenata. Ipak, jedna je medicinska sestra izjavila da je u računalnoj sobi u Vinogradskoj vidjela I-Razora, ali joj nitko nije vjerovao da bi on, kojeg su znali kao izvrsnog medicinskog tehničara, imao što raditi tamo... Pa on nije znao podesiti ni sat na videu...glupost...

I napokon dolazi 1.1.2007. kad je I-Razor zakonski stekao pravo da ima pristup inernetu. Koji mjesec ranije kupuje računalo, a u siječnju 2007. dobiva broadband pristup internetu. 20 godina teške kazne izdržao je stoički, i dočekao dan kad će opet sjesti za tipkovnicu i otisnuti se u i-svijet.

Ipak, 20 godina je puno. Internet više nije što je nekad bio. Računala više nisu što su nekad bila. Sigurnost računalnih sustava nije što je nekad bila.

I-Razor nije što je nekad bio....

I-Razor, dobrodošao nazad u virtualni svijet....
- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.