BILO KAKO

31.03.2006., petak

Dominique Wilkins - Human highlight film and the modern air prince

Image Hosted by ImageShack.us

Posebni znaci: rođen 12. siječnja 1960. godine u Parizu (otac američki vojnik);
Deveterostruki NBA All Star; najbolji strijelac NBA lige u sezoni 1985/86 (30,3 koša u prosjeku); jednom uvršten u prvu NBA petorku, četiri puta u drugu i dvaput u treću; svjetski prvak 1994. godine.

Jedna od temeljnih atrakcija na kojima je NBA liga izgradila svoju danas planetarnu popularnost bila su urnebesna zakucavanja koja su krajem 80-ih i početkom 90-ih izvodili njeni igrači. Letovi tadašnjih tamnoputih zvijezda ostatku svijeta su se doimali gotovo nestvarno. Maneken broj 1 NBA lige bio je (a i još uvijek jest) Michael 'Air' Jordan, momak koji se u zraku 'zadržava koju sekundu duže od običnih košarkaša'. Svojim neviđenim fizičkim predispozicijama privlačio je ogromnu pažnju još u vrijeme dok nije osvajao naslove prvaka. Jedini čovjek koji mu je u zračnim dvobojima mogao parirati, jedini koji je slavnom Mikeu mogao pogledati u oči i reći: 'Ajde, da te vidimo što znaš!' bio je legendarni Jacques Dominique Wilkins.


Image Hosted by ImageShack.us



Njegov sunožni odraz i energična 'kucanja' jedan su od najsjajnijih dragulja u povijesnoj riznici NBA lige. Koliko je samo klinaca upravo ON svojim strastvenim izvedbama nadahnuo da se trgnu iz fotelje, otrče na igralište i stanu skakati 'nebu pod oblake' oponašajući svog idola… 'Human Highlight Film', kako su ga zvali, spada među najveće igrače svog vremena – Karla Malonea, Pata Ewinga, Charlesa Barkleya, Johna Stocktona i naravno, Michaela Jordana. No za razliku od ranije navedenih, Wilkinsa su počasti i nagrade uvijek nekako mimoilazile.


Image Hosted by ImageShack.us

Iako je karijeru završio kao deveti NBA strijelac svih vremena, 'Nique' se nije našao u izboru 50 najboljih NBA igrača svih vremena. Razlog? Spočitavalo mu se da je gubitnik, da ne zna učiniti suigrače boljima, da je sebičan, da ne igra obranu… No kada bi to i bila istina, Wilkins zasigurno ne bi dobio podršku svojih kolega koji su svi redom ukazivali da je dugogodišnje krilo Atlanta Hawksa nepravedno zaobiđeno u izboru '50 najvećih'. 'Svašta. Među tih 50 igrača ima nekih kojima ne bih dao ni da mi pridrže k… Ono što me ispunjava ponosom je činjenica da su me podržali najveći igrači mog vremena', izjavio je tada Wilkins ne skrivajući nezadovoljstvo. Jordan je imao Pippena, Magic Johnson Jabbara i Worthyja, Isiah Thomas Dumarsa, a Wilkins je u 12 sezona provedenih u Atlanti uvijek oskudijevao s 'pomoćnim osobljem'. Nikada nije otišao dalje od finala Istoka, nikada nije igrao NBA finale. No zato je redovito dovlačio momčad do playoffa, devet puta igrao All Star susret i glasio za ponajbolje krilo u ligi.



Trebao je biti član originalnog Dream Teama, najbolje ikad okupljene košarkaške družine koja je na Olimpijadi u Barceloni 1992. osvojila zlatnu medalju (nezaboravno finale s Hrvatskom). Ipak, nije putovao u Barcelonu jer ga je zadesila teška ozljeda Ahilove tetive zbog koje je propustio cijelu sezonu. Za američku je reprezentaciju nastupio dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu u Torontu, gdje je bio jedan od najboljih Amera na njihovom putu do zlata. Nije bilo stvari koju 'Nique' nije mogao izvesti, ali bilo je mnogo stvari koje niste znali da ih je moguće izvesti dok niste vidjeli njega. Čovjek je kralj windmill zakucavanja (s loptom u rukama napravi krug od 360 stupnjeva prije no što je tresne kroz obruč). Dvaput je osvajao natjecanje u zakucavanju, ali posebno je ostao upamćen njegov dvoboj s Michaelom Jordanom 1988. godine kada je MJ pobijedio zadnjim zakucavanjem s linije slobodnih bacanja. No Wilkins i Jordan prave su dvoboje vodili u igri. Sudari Atlante i Chicaga bili su posebna poslastica jer su oba letača bila maksimalno napaljena da nadmaše jedan drugog. Wilkinsa su imali čast uživo vidjeti navijači Cibone. Bilo je to 1996. i 1998. godine kada je 'Nique', u već poznim igračkim godinama, nastupao za momčadi grčkog Panathinaikosa (osvojio naslov europskog prvaka) i talijanskog Teamsystema(današnji Climamio- Bologna) .



Image Hosted by ImageShack.us




- 21:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

30.03.2006., četvrtak

Another time

Evo ponovno je tema Toni Kukoč. Pa kako i ne bi bila kad u 37. godini stvara učinke sezone. Malo tko u ovim godinama ovo može, pogotovo netko tko ima problema s leđima.
Ponajbolji asistent lige, krilo Bucksa obara svoje rekorde.
U ovih tjedan dana 3 rekorda :

1. 17poena, 9 asistencija i 6 skokova

2. 13 poena, 8 asistencija i 3 skoka

3. 9 poena, 7 asistencija i 6 skokova

Puno ćemo još čuti o Kukoču, inače konobaru.

- H. H. F. –

- 19:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.03.2006., srijeda

Dražen Petrović - povijest Hrvatske i europske košarkaške scene-

Image Hosted by ImageShack.us

Uvijek vođa

Vođa u sedamnaestoj godini, vjerovatno i nije bio svjestan svoga toga... nikada nije forsirao liderstvo... jednostavno mu je dodjeljeno i on ga je prihvatio. Radnik, fanatik... ovisnik o košarci..da, bio je. I znate zašto? Ne zbog toga što je provodio sedam, osam sati na dan u dvorani, nego zato što nije propustio niti jedan dan bez treninga. - Aleksandar Petrović

Prvo što je Dražen učinio u dresu Cibone, možete li pogoditi, postigao je Šibenci 56 koševa. I dok su navijači njegovog matičnog kluba skandirali Dražene ti si naš! Nemoj više Dražene! on je zabijao.
Ne, nije mi bilo teško. Uspomene su uspomene, ljubav je ljubav, ali na terenu ne poznajem nikoga. I ne priznajem. Dat ću im opet 56, ako ću moći, govorio je Dražen nakon utakmice.

Image Hosted by ImageShack.us

I s velikima se borio - Michael Jordan vs Dražen Petrović

Ovo je posao u kojem nemaš pravo na slab dan. Više od svega, osjećao sam obavezu prema navijačima. Moraš vratiti njihovu ljubav. I zato nikada nisam uzeo slobodan dan kad sam bio na parketu. Igrao sam za njih, istodobno za klub i za sebe.- Dražen Petrović

Nakon osvojenog europskog kupa i Draženovih 62 koša.
Ali više od svega Aleksandar se prisjeća utakmice Cibone i Real Madrida:
Svakako najzanimljiviji detalj dvoboja Real Madrida i Cibone, zbio se na prvoj, zagrebačkoj utakmici. Uz ovacije kojima je dočekan i ispraćen, još je jedna priča o Draženu Petroviću kakav je uvijek bio, i kakav ga Zagreb pamti.
Kraj utakmice, Dražen je imao jedan za jedan. Pobjeda Real Madrida s poenom, ili poraz. Kao igrač Cibone i njegov brat, molio sam ga da promaši ta slobodna bacanja:
Dražene, molim te promaši, Dražene vame je svejedno, u Madridu će ionako biti kako treba. Dražene, imamo premije, premije za pobjedu....molim te!
Samo se nasmijao i ubacio oba koša. Nije znao, jednostavno nije znao gubiti.

S milijun ili pet milijuna dolara, s deset ili sto, opet mogu samo jednom ručati i večerati.- Dražen Petrović

U svojoj zadnjoj NBA sezoni Dražen je otišao korak dalje. Netsov igrač broj jedan ponovo predvodi svoju ekipu sa prosjekom od 22.3 po utakmici (jedanaesti u NBA) sa fantastičnih 52 posto šuta te time po drugi put zaredom zavrijeđuje naslov najboljeg šutera u NBA... bolji od Michaela Jordana.

* U sezoni 1985-86 Dražen je postizao 43.3 koša po utakmici u jugoslavenskoj ligi i 37.0 koševa u Europi
* Od 1984-88 Dražen je postigao 34.4 koša po utakmici - 5750 koševa u 167 utakmica.
* Najviše koševa: 112 protiv SMELT Olimpije (Slovenija) 5. listopada 1985.
* Najviše koševa u povjesti španjolskih finala: 42 protiv Barcelone 88-89(Utakmica #4.)
* Najviše trica u povijesti španjolskih finala: 8 protiv Barcelone 88-89(Utakmica #2.)
* Najviše koševa u Europskoj ligi: 62 protiv Katkan (Finland), Korać Kup-21. listopada 1987. & 62 protiv Snaidro Caserte-finale europskog kupa 88/89
* Najviše koševa u NBA ligi: 44 za New Jersey Netse protiv Houstona
* 1993. izabran u 3. momčad NBA-a, predvodio Netse sa prosjekom od 22.3 koša po utakmici, sa najboljim postotkom šuta od .518, i sa najboljim postotkom slobodnih bacanja sa .870.
* Na 3. mjestu svih vremena u NBA po postotku šuta za tricu

Image Hosted by ImageShack.us

Njegov dres - New Jersey Nets

- 23:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Evo malo slika:

Steve Nash

Image Hosted by ImageShack.us

Vince Carter

Image Hosted by ImageShack.us

Michael Jordan

Image Hosted by ImageShack.us

Julius Erving

Image Hosted by ImageShack.us

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.03.2006., utorak

13. 05. 2006-Solin, park Hvidre

13. 05. 2006 u Solinu se igra turnir na parku Hvidre.Normalno željeli bismo se prijavit i ako tko zna neka nam kao komentar kaže kako ćemo se prijavit.


-Unaprijed hvala,vaš H.H.F.-

- 22:44 - Komentari (1) - Isprintaj - #

24.03.2006., petak

Evo novosti :

Evo stigle su i informacije za SPORTSKE IGRE MLADIH - Polako se kristalizira nova sezona Street Basketa. Devete Sportske igre mladih započet će 15. travnja 2006. prvim danom prijava za natjecanje. Prijave će potrajati do 18. lipnja, a natjecat će se djevojke i mladići u kategorijama juniora ('88. i mlađi) te '91. i mlađi. SPORTSKE IGRE MLADIH započinju s I. krugom natjecanja od 23.06. do 14.07, kada slijede regionalne završnice (15.07.-23.07.). Završnica se tradicionalno igra u Splitu - od 21.-24. kolovoza 2006.
- Naravno i mi ćemo se prijavit čim stignemo - nije da se hvalimo, ali favoriti smo za osvojit medalje.

-Vaš H.H.F.-

- 23:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

23.03.2006., četvrtak

TONI KUKOĆ-LIK I DJELO

Ime:Toni
Prezime: Kukoč
Nadimci: Kuki,konobar...
Datum rođenja: 18. 09. 1968
Visina: 207 cm
Pozicija: Bek-krilo-centar, jednostavnije najsvestraniji igrač na svijetu
Image Hosted by ImageShack.us
Klubovi u kojima je igrao:
1993 - 2000 Chicago Bulls
2000 - 2001 Philadelphija 76ers
2001 - 2002 Atlanta Hawks


Trenutačni klub- Milwaukee Bucks - 2002-2006

Njegova odličja :

NBA PRVAK(Chicago) 95/96, 96/97, 97/98
PRVAK ITALIJE (Benetton) 91/92
PRVAK BIVŠE JUGE (Split) 87/88, 88/89, 89/90
PRVAK EUROPE (Split) 88/89, 89/90, 90/91
ČLAN JUGINE EKIPE OD 1986 DO 1991(PRVAK SVIJETA I EUROPE)
ČLAN REPKE HRVATSKE (SVJETSKO SREBRO,OLIMPIJSKO SREBRO(ATLANTA) EUROPSKA BRONCA)
ČLAN DRUGE ROOKIE POSTAVE 1994
NAJBOLJI 6. IGRAČ NBA 95/96
Image Hosted by ImageShack.us

- 21:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

20.03.2006., ponedjeljak

Evo javljan se :

A šta ću van reć nego da neznam šta ću pisat.Pomozite mi vi,dajte mi neku temu(košarkašku-ako može streetbasket).Evo bar ću van reć da se dogodila ozljeda u našoj ekipi, do ozljede je došao bek Ivan Smajo. Izgleda da su problemi u stopala (palac). Nadamo se da će brzo ozdravit i da će ekipa Bilo kako i dalje po običaju gazit. Ostala ekipa je O.K. s njima nema problema. Vidimo se, H.H.F.

- 23:02 - Komentari (3) - Isprintaj - #

11.03.2006., subota

Malo o ekipi

IVAN SMAJO - igra u KK Adriatica.Većinom igra poziciju prvog beka, često zna zaigrat kao bek šuter. Prije je trenirao u Splita ali nakon selekcije je otišao u Adriatica gdje se dobro uklopio i gdje je trenutačno najbolji.Nije se još pokazao u utakmicama, ali nadamo se da će Adriatic pod njegovim vodstvom dobro proći u Kadetskoj ligi.

ANTONIO VULETIĆ - Ovaj momak nema neko košarkaško iskustvo, ali s vremenom je sve bolji i bolji. Igra na poziciji beka šutera ili niskog krila, iako nema neki šut, zbog svog brzog prodora i vrhunske elementarne tehnike je odličan bek. Samo da malo popravi obranu, bit će najbolji bek šuter u kadetskoj ligi.

DOMAGOJ MILETIĆ - Prije je igrao u Dalmacija Lavovima koji mu nisu ponudili dobre uvjete, pa je otišao u KK Adriatic(gdje su još gori uvjeti(dvorana škole Split 3)).Nakon njegovog odlaska Lavovi su se raspali.Igra na poziciji krila/krilnog centra, ali i zna igra na vanjskoj liniji.

PETAR ROJE - Trenira tek 2 godine, a solidan je igrač.Igračem ga čine vrhunska obrana na playmakera i brze kontre zbog kojih daje 20 i više koševa(Splitu 22 koša-11 kontri).Još malo uvježbati lijevu ruku i promijeniti šut i stvorio bih se u dobrog beka gdje većinom i igra.

- 20:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

10.03.2006., petak

Trening-subota

Sutra u trgovačkoj školi imamo trening.Ulaz je besplatan, samo morate doć u 14:00 sati ispred trgovačke škole. Kamere nemojte unositi.

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.03.2006., srijeda

Novi turniri

Spremamo se za nove turnire iako mi je ekipa s treninga rekla da se kladimo s njima i ka mi nemamo šanse s njima, ali vidit će oni na RBK Basket jamu.

- 22:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2way basket turnir na Žnjanu

Ove godine drugi put je igran turnir u sklopu gastro sajma na kojem je za školarce osvojila ekipa Bilo kako za koje nastupaju Domagoj Miletić, Petar Roje, Antonio Vuletić i Ivan Smajo. Svi od njih u ekipi igraju u KK. Adriatic čiji su kadeti ove godine najbolji (čak su bolji od Splita). Od njih jedino za kadete igra Ivan Smajo za kojeg svi kažu da je najbolji u 91. godištu, ali to još nije pokazao.Sva četvorica imaju potencijala i to su dokazali na ovom nedavnom turniru.Sve pobijedili bez nekakvih teškoča i to pokazuje njihov kvalitet i uigranost.

- 00:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Sve o basket turnirima i ekipi BILO KAKO



Image Hosted by ImageShack.us

Evo Smajin dres- tu će igrat za koju godinu


Image Hosted by ImageShack.us

Evo Vuletićev dres - i on će tu igrat za koju godinu


Image Hosted by ImageShack.us

Evo dres od Mirka Tadinca, najbolje 11 u NBA-u


Image Hosted by ImageShack.us

Evo dres zvijezde Dome Miletića

Image Hosted by ImageShack.us

Za kraj mjesto zauzima Rojin dres