šiš ćevap (kebab)
Šiš ćevap ustvari pripada zemljama Bliskog istoka. Puno je ljući, dodaju se razni specifični orijentalni začini. Također tamo se spravlja sa 70 % bravetine, što je meni u svakom slučaju previše, ima lovora, negdje i riže itd. Za specifičnu aromu mi uzmimo muškatni oraščić i blizu smo. Dakle uzmimo ne osnovnu "masu", nego masu dobivenu kad smo radili ćevape, u nju ubacimo još češnjaka, papra i sitno isjeckanu papričicu-feferon. Sitno isjeckanog muškatnog oraščića količinski ćemo isključivo dodavati po volji, ali ga mora biti radi specifične arome. Oblikujmo rolnu debljine 2.5-3 cm, dužine oko 18 cm. Kroz sredinu smjese uvući drveni štapić (to je ustvari šiš) dužine oko 20 cm. Također neka malo odleži i onda peći. Prilikom serviranja dodati slanog kajmaka, ublažuje ljutinu. Krasno je ako je i on serviran u lepinji, a pije se kao i za ćevape kiselo mlijeko, pivo ili vino. (2 kg mase od ćevapa /vidi prije!/, 2 režnja češnjaka, pola dag papra, muškatni oraščić) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)