|
bečki pohane gljive bukovače
Da se razumijemo i šampinjoni se daju pohati, nisu loši, no bukovačama i sunčanicama nema premca. Nema ni puno filozofije! Oprane i ocijeđene klobuke gljiva posoliti, uvaljati u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u mrvice što finije kvalitete. Tako panirane, prže se u bogatoj masnoći tako dugo dok ne dobiju smeđe-crvenkastu boju. Zatim smanjiti vatru i pohati još 2-3 minute. Poslužiti vruće uz naravno tartar umak, makar se kod mojih "Umaka" nađe koješta za pohane stvari. Recimo jedna salata od matovilca ili svježeg špinata i čaša finog bijelog vina. (400 g bukovača, 3 jaja, 200 g brašna, 200 g mrvica, 200 g masnoće, sol) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
