Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

bečki pohane gljive bukovače

bečki pohane gljive bukovače
Da se razumijemo i šampinjoni se daju pohati, nisu loši, no bukovačama i sunčanicama nema premca. Nema ni puno filozofije!
Oprane i ocijeđene klobuke gljiva posoliti, uvaljati u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u mrvice što finije kvalitete. Tako panirane, prže se u bogatoj masnoći tako dugo dok ne dobiju smeđe-crvenkastu boju. Zatim smanjiti vatru i pohati još 2-3 minute. Poslužiti vruće uz naravno tartar umak, makar se kod mojih "Umaka" nađe koješta za pohane stvari.
Recimo jedna salata od matovilca ili svježeg špinata i čaša finog bijelog vina.
(400 g bukovača, 3 jaja, 200 g brašna, 200 g mrvica, 200 g masnoće, sol)


Post je objavljen 04.10.2008. u 12:35 sati.