škampi pohani u pivskom tijestu
Malo zahtjevnije, ali daje nove okuse! Očišćene repiće škampa marinirati u konjaku ili limunovom soku i Worchesteru. Tijesto za pohanje se radi od brašna, soli, ulja ili otopljenog maslaca i žumanjak. Postepeno se dodaje pivo ili mlijeko. Napraviti glatko tijesto. Na kraju se umiješa čvrsti snijeg od bjelanjaka. Neko voli dodati i malo praška za pecivo makar osobno mislim da to nije neophodno. Repiće umakati u tijesto i pohati u dosta masnoće, ne predugo. Lagani tartar ili remoulade umak. Vino bijelo. (1 kg škampi, 2 žlice Martella ili limunovog soka, 1 žličica Worchestera, 2 dcl brašna, na vrh noža soli, 2 žlice ulja ili otopljenog maslaca, 2 žumanjka, 2,5 dcl piva ili mlijeka, 2 bjelanjka, eventualno malo praška za pecivo, tartar ili remoulade umak) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)