Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

škampi pohani u pivskom tijestu

škampi pohani u pivskom tijestu
Malo zahtjevnije, ali daje nove okuse!
Očišćene repiće škampa marinirati u konjaku ili limunovom soku i Worchesteru. Tijesto za pohanje se radi od brašna, soli, ulja ili otopljenog maslaca i žumanjak. Postepeno se dodaje pivo ili mlijeko. Napraviti glatko tijesto. Na kraju se umiješa čvrsti snijeg od bjelanjaka. Neko voli dodati i malo praška za pecivo makar osobno mislim da to nije neophodno. Repiće umakati u tijesto i pohati u dosta masnoće, ne predugo. Lagani tartar ili remoulade umak. Vino bijelo.
(1 kg škampi, 2 žlice Martella ili limunovog soka, 1 žličica Worchestera, 2 dcl brašna, na vrh noža soli, 2 žlice ulja ili otopljenog maslaca, 2 žumanjka, 2,5 dcl piva ili mlijeka, 2 bjelanjka, eventualno malo praška za pecivo, tartar ili remoulade umak)


Post je objavljen 07.10.2007. u 16:09 sati.