škampi "a la Cardinale"
Dobro jedu kardinali, to je odavno znana istina! Iz škampi izvaditi repove. Škampi ne trebaju biti premali. Koliko repova dobijemo toliko tankih šnita pršuta trebamo. U svaku krišku umotamo 1 repić, malo sjeckanog češnjaka, peršina, papra, Vegete i maslinovog ulja. Stavimo u pećnicu i na vrelom maslinovom ulju pečemo oko 6 minuta. Nakratko ih izvaditi, zaliti bijelim suhim vinom i staviti u pećnicu nazad tek toliko da vino uzavrije, cca pola minute. Bijelo suho vino. Od onih ostataka što su nam ostali od škampa možemo simpatično iskoristiti na jedan način. Dosta luka pirajamo na maslinovom ulju kojem smo dodali kavenu šalicu vode. Kad luk malo požuti dodaje se sol, češnjak, papar, malo bijelog vina, malo pirea od rajčice. Kad to uzavre dodaju se glave i ostaci škampa, pa se sve zalije vodom i kuha dok pošteno ne zavri. Malo se ohladi i servira ili upotrebi kao temeljac od škampi. (2 kg škampi, pršut, češnjak, peršin, papar, Vegeta, maslinovo ulje, suho bijelo vino) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)