Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

škampi "a la Cardinale"

škampi "a la Cardinale"
Dobro jedu kardinali, to je odavno znana istina!
Iz škampi izvaditi repove. Škampi ne trebaju biti premali. Koliko repova dobijemo toliko tankih šnita pršuta trebamo. U svaku krišku umotamo 1 repić, malo sjeckanog češnjaka, peršina, papra, Vegete i maslinovog ulja. Stavimo u pećnicu i na vrelom maslinovom ulju pečemo oko 6 minuta. Nakratko ih izvaditi, zaliti bijelim suhim vinom i staviti u pećnicu nazad tek toliko da vino uzavrije, cca pola minute. Bijelo suho vino.
Od onih ostataka što su nam ostali od škampa možemo simpatično iskoristiti na jedan način. Dosta luka pirajamo na maslinovom ulju kojem smo dodali kavenu šalicu vode. Kad luk malo požuti dodaje se sol, češnjak, papar, malo bijelog vina, malo pirea od rajčice. Kad to uzavre dodaju se glave i ostaci škampa, pa se sve zalije vodom i kuha dok pošteno ne zavri. Malo se ohladi i servira ili upotrebi kao temeljac od škampi.
(2 kg škampi, pršut, češnjak, peršin, papar, Vegeta, maslinovo ulje, suho bijelo vino)


Post je objavljen 07.10.2007. u 16:08 sati.