kuharica moga prijatelja Emira

srijeda, 23.05.2007.

paprikaš od zeca na lovački način

paprikaš od zeca na lovački način
Marinada se radi od crnog vina, octa, mrkve, luk, majčine dušice, lovora, peršina, zdrobljenih zrnaca gvirca /glavice/, zdrobljenih zrna papra, soli i režnja češnjaka. Dvadesetak minuta kuhati, pa ohladiti, staviti zeca u marinadu, povremeno ga okrenuti i držati 2 dana.
Izvaditi zeca, ocijediti ga i obrisati, pa narezati na komade za paprikaš, ne premale.
Na maslacu koji smo rastopili u tavi malo lagano popržiti slaninu, pa dodati što sitnije isjeckani luk, pa zeca, nek se sve zajedno malo poprži. Dodati još toliko maslaca kao na početku, zatim brašno i pržiti do smeđkaste boje. Zaliti s malo rasola, ne treba pretjerivati, pa dodati crnog vina, soli, papra, šećera, peršina lista, celer lista, majčine dušice, lovora. Neka lagano kuha sat do sat i četvrt, pa izvadite mirišljave trave, provjerite sol i papar, a nakon toga pospite s puno kosanog peršina. Prilog npr. žganci i vrhunsko crno vino.
(marinada: pola litre crnog vina, 2 žlice vinskog octa, 1 mrkva, 1 luk, majčina dušica, lovor, peršin, 2 zrna gvirca koji nisu obavezni jer sumnjam da ih imate, 2 zrna papra, sol, 1-2 režanj češnjaka
kuhanje:2,5 dag maslaca, 10 dag slanine, 2 luka, 2,5 dag maslaca, 2 žlice brašna, malo rasola, pola litre crnog vina, sol, papar, malo šećera, peršinova lista, celerova lista, majčine dušice, lovor, puno kosanog peršina lista)
- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>