|
To bi bilo to. Ne bih gubio vrijeme na kojekakve salame i gluposti servirane kao hladno predjelo, jer njih priznajem jedino za dobar sendvič, a ne za predjelo nekog imalo osmišljenijeg jela. Ne zaboravite! Nigdje ne piše da mora biti servirano hladno predjelo. Može biti i toplo, ili pak tjestenina.To je stvar isključivo vaših želja i zamisli. Pogledajmo za sad što nam nude topla predjela.
Možda najviše što cijenim u tom području su isključivo puževi. Pošto danas svi živimo nekakvim tempom, niko od nas i ne očekuje da idemo u šumu i beremo puževe. Ima ih sasvim dovoljan izbor cijene i kvalitete na zapadnim policama dućana. Već su pripremljeni za dalju upotrebu, pa ste zaobišli taj prvi korak kuhanja puževa, koji i nije baš tako jednostavan. Za one entuzijaste da kažem da se živi puževi moraju kao prvo ostaviti 3-4 dana u zatvorenom sanduku na granju. Tako se oni pročiste. Operu se u nekoliko voda i stave kuhati u vrelu slanu vodu s listom lovora. Kuhaju se oko 1 sat , pa se ocijede i vilicom izvadi meso, a iznutrica odstrani. Meso se dobro istrlja u soli, a zatim u octu. Isperu se u nekoliko voda i ostave da se ocijede. Pa onda entuzijasti navalite. Što se mene tiče ja ću rađe kupiti konzervu.Krenimo u jedan od pet vrhunskih načina pripreme. |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
