To bi bilo to. Ne bih gubio vrijeme na kojekakve salame i gluposti servirane kao hladno predjelo, jer njih priznajem jedino za dobar sendvič, a ne za predjelo nekog imalo osmišljenijeg jela. Ne zaboravite! Nigdje ne piše da mora biti servirano hladno predjelo. Može biti i toplo, ili pak tjestenina.To je stvar isključivo vaših želja i zamisli. Pogledajmo za sad što nam nude topla predjela.
Možda najviše što cijenim u tom području su isključivo puževi. Pošto danas svi živimo nekakvim tempom, niko od nas i ne očekuje da idemo u šumu i beremo puževe. Ima ih sasvim dovoljan izbor cijene i kvalitete na zapadnim policama dućana. Već su pripremljeni za dalju upotrebu, pa ste zaobišli taj prvi korak kuhanja puževa, koji i nije baš tako jednostavan. Za one entuzijaste da kažem da se živi puževi moraju kao prvo ostaviti 3-4 dana u zatvorenom sanduku na granju. Tako se oni pročiste. Operu se u nekoliko voda i stave kuhati u vrelu slanu vodu s listom lovora. Kuhaju se oko 1 sat , pa se ocijede i vilicom izvadi meso, a iznutrica odstrani. Meso se dobro istrlja u soli, a zatim u octu. Isperu se u nekoliko voda i ostave da se ocijede. Pa onda entuzijasti navalite. Što se mene tiče ja ću rađe kupiti konzervu.Krenimo u jedan od pet vrhunskih načina pripreme.
Post je objavljen 30.01.2007. u 00:10 sati.