petak, 22.04.2011.

BAKALAR NA BIJELOVIRSKI NACIN-bijeli-vir.blog.hr

-Tko nije sinoc pokiso,danas nije ni izija!!!
-Tko je neka pogleda kako smo mi to napravili,

BAKALAR NA BIJELOVIRSKI NACIN
Image and video hosting by TinyPic
Sastojci za obitelj…5-6-osoba,ako ispadne dobro pojest ce ga 3 osobe.
0,50 kg bakalara
5 dag luka
5 dag češnjaka
zelenog peršuna
1jusna kasika pire od rajcice(konserve)
1 kg krumpira
1.5 dcl maslinova ulja
soli,po potrebi.
mljevenog papra
2 lovorova lista

Bakalar se dobro natuče i preko noći namoči u (bronzinu)sa dosta hladne (bijelovirske)vode. Drugi dan se izvadi iz vode pa se u drugoj vodi skuha s lovorovim listom ubranim na Gospu Lursku u B.V. na mekano, izvadi iz vode, ohladi, meso se odvoji od kostiju i kožice te izmrvi na manje komade. Opran krumpir po mogucnosti sa Senikosta se skuha u koži, ocijedi, ohladi i izreže na listiće.Kapula iz Sankovica se sitno iskoše i na vrelom ulju preprži na svijetložutu boju, doda se jusna kasika konserve sa Bijelisevine,sitno kosani češnjak iz Danguba, peršun ispred kuce pa se i to malo poprži. Na to se pristavi bakalar, posoli, pospe paprom,malo ljute bilovirske paprike radi obicaja, dolije se malo bakalarove juhe i pirja 10 do 15 minuta. Sada se na bakalar stavi krumpir, poklopi i kuha još 10-15 minuta Pritom se češće trese šerpom kao kada kuhate bijelovirski brujet(ne miješati).
-Uslast,nemoj te se prejesti na Veliki Petak.
Lijepi pozdrav od urednika Majcice,uslast bijelovirci,,,




- 14:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.