Ode Stara,2018.g,dodje 2019.g. Nekanam svima bude bolja nova od stare bar za 10%. Bit ce jos,,,,,,,,idemo daljee... |
Nedjelja prva iza Male Gospe naše zaštitnice,obicno sastajaliste u Dobranjima svih koji su napustili Bijeli Vir i okolne krajeve da se sastanu i malo proljudikaju.Naravno i prisjete se onih koji tu odmaraju te uz svetu misu pomole se i prisjete istih. Hvala svima ,,,,,,,,,,,,, Sve mi se cini da nas je sve manje i manje ali ipak ima uvijek neka dobra dusa koja to i zabiljezi za vijekove. Netko ovako,a netko onako,zajedno smo jači. Hvala svima pa i onima koji u nemogucnosti da dodju ili su nekim slucajem bili spriječeni da dodju,nisu dosli. 01. 02. 03. 04. 05. Da Mase nebi,ni Vi sad ovo nebi vidjeli......Hvala na slikama. Malo dalje sa cudom stadoh i ugledam staro ali modernizirano prevozno sredstvo,netko je dosao sanjim al ga je bilo izgleda sram utjerat ga medju limuzine. Bidan nezna on da je njegov prijevoz vridniji od onih"limuzina".......... Ipak se naslo nesto i ovaj put ;PLECKA ,ma pogledajte u sred srijede srce za sve Vas,a meso za mene. H V A L A, Mozda netko od stariji pozna ovu Bijelovirku kraj mene ili da pokaze sliku starijim da im kazu,udata je u Komarnu Bijelovirka,eeee...... Lijepi pozdrav svim Bijelovircima ma gdje god bili!!!,u zdravlju i veselju. -urednik ,Mladen /Jure / Majcica. Oznake: Mala Gospa Dobranje 2018.g. |
Otkri smo da u nasem selu malom ima i strucnjaka ugostitelja.Pronasli smo u elitnom dijelu u kuhinji ville Malo Misto kako Ivan Obradovic sa svojom ekipom sprema specijalitete za nase goste i uzvanike. 1.Ivan Obradovic ,smiren stalozen ali i organiziran njegov svaki pokret. Slike od jela pravi kao kreativni kuhar ali i jela su;+5 ukusna i izdasna tako gosti ville Malo Misto kazu i rado se vracaju u kuhara bijelovirca kad ogladne ili zele proslaviti neki ugodan posao te se lijepo pocastiti.... 2.Zna Ivan sef i na grilu ( zeravi ) kad zatreba..... 3.Evo kao sta se moze i vidjeti,,,,,,,,,,,, 4.Jedan od specijaliteta ville Malo Misto restauranta je i ;RIBLJA PLATA ,za 2 osobe,dođite i oprobajte .Bit cete usluzeni ekipa Vas cekaaaaa.... 5.Ekipa djelatnika restauranta ville Malo Misto ciji je vlasnik bijelovirac Famili Jure Mladen Majcica vec 29 g,a sad nova ekipa koju predvodi direktor Kevin Juric. Među njima sad i bijelovirac Ivan Obradovic uspjesno docarala vrijednih ruku djela. Vidi se iz prilozenog . Idemo daljeeeee,,,,,,,, ove jeseni i zime imat cemo vise vremena posvetiti se vama, Se vidjamooooooooo........... Urednik; Mladen Jure Majcica. |
Sretan Uskrs svima ,a posebno Bijelovircima zeli; -urednik Majčica,,,,,,,,,,,,, Oznake: Sretan Uskrs |
Tko se nije pripremio za sjetvu ?,ala svi na zemlju,pali motore . Dosta je bilo lezanja,,,,,,heeeeeeeeeee. Bijeli viru selo moje maaaaalooooo,,,,,,,,,,,,,,,,,, Sin je Davor napravio i prikolicu viljuskara za Tomicu. Da se majka i ćaća manje umaraju da ne voze karijolom. POGLEDAJMO; IDE MALI DIV NA RANČ PRIVLAKU. Polako ali sigurno. Prvi put sa traktorom orem. Cini se nevrime se sprema,ajmo u 3. heeeee,,,,,, Eto ga ! jedno dubinsko oranje,a sad neka malo zima i ptice protresu zemlju pa cemo nastaviti sa uzivanjem,heeeeee,,,, Lijepi pozdrav svima Vama koji ste ostali vijerni nasoj stranici. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Nisam Vas zaboravija vec sam imao posla ,a vremena za pisanje ne!!!!!. Nastavljamo polako.................. Oznake: PROLJECE;idemo |
-Čujete liiiiiiiiiiiii,,,,,,,?????????BAKALAR DOBRO POSNO JELO -Tko nije pokišao bakalar,sutra na dan nije ni pojeo!!! -NAPOMENA ZA BAKALAR..................... -Tko je neka pogleda kako smo mi to napravili, Sastojci za obitelj…5-6-osoba,ako ispadne dobro pojest ce ga 3 osobe. 0,50 kg bakalara 5 dag luka 5 dag češnjaka zelenog peršuna 1jusna kasika pire od rajcice(konserve) 1 kg krumpira 1.5 dcl maslinova ulja soli,po potrebi. mljevenog papra 2 lovorova lista Bakalar se dobro natuče i preko noći namoči u (bronzinu)ili teći sa dosta hladne (bijelovirske)vode.Dobro je močiti bakalar i 3 do 4 dana a vodu mijenjati i dva puta dnevno). -Nakon namakanja se izvadi iz vode pa se u drugoj vodi skuha s lovorovim listom ubranim na Gospu Lursku u B.Viru. -Izvadi se iz vode, ohladi potom meso odvojiti od kostiju i kožice, izrezati na listiće. -Kapula iz Sankovica se sitno iskoše i na vrelom ulju preprži na svijetložutu boju, još jedan lovorov list prekinuti popola,(po mogućnosti ovaj iz Lovrana grada).doda se jusna kasika konserve od rajčice sa Bijelisevine. Na to se pristavi bakalar, posoli, pospe paprom,malo ljute bilovirske paprike radi obicaja, dolije se malo bakalarove juhe i pirja 10 do 15 minuta.Potom se u bakalar stavi krumpir koji smo prethodno obarili,na pola skuhali, poklopi i kuha još 10-15 minuta . -Ćešće tresti tećon il bronzinom,već u čemu kuhate, kao kada kuhate bijelovirski brujet(ne miješati). Malo grožđa sa odrne i to je toooo,,,,, -Uslast,nemoj te se prejesti na Veliki Petak kada budete pripremali bakalar…... -Tko nije uspio uhvatit bakalar,mogao je bijelovirske butrgane plotice pa to izgleda ovako; Lijepi stari recept,,,,, Lijepi pozdrav od urednika Majcice,uslast bijelovirci,slivanjci i svi ostali koji ste skuhali……… |
Evo dočekasmo i ove godine malo šipaka ljutunaca da uberemo,iscjedimo za soka da ne manjka vitamina našem metabolizmu. Pa eto usput smo sreli i lipi stvari samo nesmimo pisat ali slike su tu i one nam sve govore. Svatko svoju priču nek u mislima piše. Šta mu odgovara neka i primi srcu,a šta ne nek odbaci,,,,,,,,,,,,,, 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.Žeeeneeeeee, ka ženeeeeeeeeee,eeeeeeeee,,, 8.Poslije svoga ex opet na svoooje , malo obasli da vidimo jel sve na svom mistu. 9.Uvik nešto imaaaa na rancu ;Mrva kruva i dva kumpira ovaj puta nesto drugo.Sakrila se i jedna tikvica u travii,a trave bogu hvala vavik jema. Na kraju umijesto na sredimi nesto slasno nesto masno,a ukusno i smiješno. Pogledajte i sami,znate mene nako spontano bez recenzije. Idemo dalje ,,,,,,,,,,,,,,,,,,strpite se.............materijali u obradi,,,,,,,,,,,,,,,, Oznake: berba šipaka |
Evo stigao je Mali Div da pomogdne nama ,,,,,,,,,,,heee,heeee, polako sad počinje pravo. Stigli pinjuri i kašike za Tomicu 523 GT heeeeee,,,, Kašikaaaa,,,,,,, Pinjuriii,,,,,,,,,, Krecemo laganoooo sa tomicom 523 GT,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,izabrali smo najbolje sto se moglo, |
Prisjetimo se; ---------------------------------------------------------------- 21.06.2017.g. Ustali smo ujutro u 4,30 h, da obađemo naš ranč na Privlaci još dok ne ugrije da malo uberemo eko voća i povrća,sad je vrime da se okripimooooo,,,, eeeeeeeeeeeeee,,,pogledajte zajedno sa nama , 01. Ubrali smo nekolko Petrovača smokava ,još nisu ali nađe se pokoja. 02.Ubrali smo malo i krušaka nisu baš do kraja sazorile ali za par dana ce ove bit lipe za pojest. 03.Neko novo voće,mislija san ta dva stabla se sasušila a vidi evo i zametnuli se plodovi;Misususovo Bože pomozi.Netko kaže;Zizule, netko Meskule,a vidjet cemo šta je tu jeeee, ima svašta ka u rRajuuuuuu,,, 04.Jabuke su krenule ,lipoooo, bit ce i jabuka,,,,,,,,,,,,,, 05.Ja nisam moga odoliti da se ne slikam u ovom raju Krušaka,,,,, 06.Bilo je tu malo pljevljenja loze ,malo izvadili mladih krompira,ubrali Fažoleta,Boba,7,8 pomidori i tako svašta nešto, 3 tikvice ,malo zalili i evo pred kućom ima cvića uvik da nerečen kiviaaaaaa,Posebno za sliku mi se dojmila ova lipa ružaaaaa,,,,,sutra je praznik pa eto, heeeeee, SWvega stvarno ima samo Bože daj meni i mojoj ženi zdravlja da ovdje uživamo,što dužeeeeeee. Na kraju smo se malo umili i doručkovali, popili kavicu te drito u kupovinu pa u svoju villuMalo Misto da vas dočekamo i počastimo sa ovim plodovimadijelom),,,,,,,,,,,,, ---------------------------------------------------------------------- U zdravlju i veselju svima skupa lijepi pozdrav od urednika sa Privlake u Metkoviću,svim našim i Vasim bijelovirkama i bijelovircima ma gdje bili do slijijedeceg puta --------------------------------------------------------- -bit će zabave . Ne zamjerite pa mi smo samo obični ljudi. |