petak, 28.01.2011.

BIJELI VIRU SELO MOJE MALO-srce meni si dalo-hvala ti-!!!

Bijelovirski zet,uvazeni Jozo Musan za bijelovirce malo naseg melosa.
-Narocito za one koji nisu svjesni svoje rodne grude.Pijesma vrijedi za cijelo podrucje doline Neretve a javno po prvi puta za selo "Bijeli Vir"Jozine zene.
Image and video hosting by TinyPic
-Gospe Lurdska majko Bozja,cuvaj sve bijelovirce i one koji u srcu nose Bijeli Vir ma gdje bili.

ČUVAJ SINE MOJ NERETVANSKU VALU

Original Video - More videos at TinyPic
Uz dobru muziku moze i dobar bijelovirski brujet !.Aaa,sta kazeteee...

Zahvaljujem na ukazanom povjerenju Mladen Majčica urednikkissthumbupwave
- 19:12 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.01.2011.

RAZVIMO SEOSKI TURIZAM U BIJELOM VIRU-bijeli-vir-blog.hr

Posjetili smo regiju ; Londa-Toscana u organizaciji Deša-Dubrovnik.
-Mladen Majcica sa vlasnicima seoskog gospodarstva u Italiji-domaćinom.
-
-Dio grupe na polasku u Italiju u organizaciji-DESA-Dubrovnik.
-
-U posjetu jednoj seoskoj farmi(gospodarstvu)gdje muž i zena zajedno uz pomoć jednog zaposlenog prave mirisna ulja za masaze tijela,mirisne eko sapune od biljnih masti.Imaju malu prostoriju velicine kuhinje u domacinstvu gdje to pripravljaju,pakurnicu kao presoblje i jedan veći prostor kao dnevni boravak sa ukusom uredjen gdje izlazu svoje proizvode i prodaju ih grupama koje dolaze u obilazak,pravo dobro,malo dodaju maste prilikom pakiranja i uzmu Vam 30,00eura dok trepnete a Vi pre zadovoljni.
-
-Domacica prezentira a mi kupujemo,malo price i svi zadovoljni,uzeo sam mirise i jednu(koficu)za poklona,lijepo i korisno.
-
-Pogledajte siroka lepeza,dobar izbor eko sapuna sa prirodnim mirisima ili bez(kao nekad nasi kuhani sapuni sa sela,isto mirisu)eko!!!.
-
Evo pisano izvjesce a potom pogledajte i slike koje pripremamo i stavljacemo jednu po jednu.Budite strpljeni ima 14 slika.
-Već duže vrijeme se bavim malim poduzetništvom,ugostiteljstvo i turizam,pružanjem usluga smještaja i prehrane u objektu,villa“Malo Misto“ Duboka općina Slivno.
-Pružila mi se prilika da sudjelujem u jednom dijelu projekta „Jadranske regije“ u organizaciji Deša-Dubrovnik koja se pokazala veoma sposobna u organizaciji ovog projekta,Londa-Toscana.
-Osim što je sama organizacija puta i druženja bila na nivou,između ostalog kroz same posjete ciljano namjenjenim dijelovima talijanske pokrajine u kojoj smo mogli uživo vidjeti i sudjelovati u pojedinim dijelovima proizvodnje i načina priprema ekološke hrane koja sve više postaje zastupljena na našim trpezama.
-Od proizvodnje i čuvanja vina,maslina i njenih plodova pa sve do ekološke proizvodnje sapuna,eteričnih ulja i uzgoj biljaka koje spriječavaju nametnike na uzgojnim malim seoskim domaćinstvima“farmama“ da ne koristimo zaštitu pesticidima i samim tim zarazimo(otrujemo)plod a poslje i onoga tko konzumira.
Od samog zgoja,proizvodnje,zaštite mogli smo se uvijeriti u dobrotvorne udruge koje pomažu i organiziraju rad na naznačenim farmama uz pomoć invalida ili manje sposobnih ljudi koji se teško uklapaju u sredine.Što znači više koristi riješavajući nezaposlenost i zbrinjavanju takvih osoba a samim tim i manje rashode organizatoru firme ili poduzetnika.
-Dakako u ovom našem slučaju smo bili smiješteni u jednom domaćinstvu kojoj je vlasnik visoko obrazovan i on i supruga iz prenapučene Firenze zbog nedostatka posla vratio se na svoje selo, zapušteno imanje,obnovio ga i u organizaciji raznih udruga pruža smiještaj,prehranu,piće i programe edukacije gosta vodeći ih na razna imanja i u dogovoru sa vlasnicima prezentira eko proizvodnju i načine proizvodnje svih prehrambenih artikala i ljekovitih bilja,itd.
Zaključak: Povucimo se iz prenapučenih gradova,napustimo industrisku prizvodnju,svoje znanje i iskustvo koje smo dobili tijekom školovanja u dotičnim gradovima prenesimo na naša zapuštena gospodarstva,uz pomoć dobrih projekata i države komercijalizirajmo da bi mogli za sebe privrjediti u budućnosti i zaposliti još radne snage,smanjiti nezaposlenost na našu i njihovu radost.
Mišljenja sam da sam dužan ovo izvješće predočit javnosti ,čiji sam jedan dio i predstavljao.

-Ovdje smo u obilasku jednog malo veceg sela u uregiji "Londa Toscana"Italije gdje je jedan poduzetnik na svom poljoprivrednom zemnistu gdje ima velike maslinike napravio jedan mali proizvodni pogon od male uljare te prerade malinovog ulja na poseban način proizvodi eko tekuce sapune ua bolnice,ug.radnje,hotele koji u ponudi gostima daju izbor hoce li upotreblavati eko sapune ili obicne.
Vlasnik je ispocetka imao problema sa radnom snagom koja je bila pre skupa pa se ujedinio sa dva kucanstva i jednom udrugom invalida nakon cega je profitirao i izuzetno je zadovoljan.Dakle,molim lijepo zasto nebi netko u Bijelom Viru probao neso slicno uz pomoc kredita i udruge "DESA ili DCP-Dubrovnik ili Dunea-Dubrovnik"!?!?!?.
-
--Poslije naporna i mogu reci hladnog dana domacin nas prevozi sa kombi-busem u bazu na dobru domaću eko spizu,valjda jer meni izgleda ka i hrana u mom restoranu mozda malo losija rekoh ja njemu a on meni;"Vidis gos.Majcica u tomu i jest razlika,ovo je ekoloski proizvod".Dobro rekoh i malo se nasmijesim.
-
-Poslije eko dorucka krecemo danas da vidimo kako jedno seosko domacinstvo uzgaja ovce,krave i ima malu proizvodnju i prodaju ovčijeg i mješano,kravlji i ovčiji sir.Pa krenimo sada saovim kombijem.pratite nas.
-
-Baka,dida,ćerka i zet održavaju i rade u ovom seoskom gospodarstvu.Baka je učitelj,pogledajmo;
-
-U ćerke je lova,izgleda ova family ne vijeruje ni zetu,ha,ha,ha,malo sale.Svi smo oprobali a bome i kupili,netko vise netko manje,naravno cijena je bila manja za oko 20%od trgovine.
-
-U kući domaćina organizirana je zabava predzadnji dan nasega boravka i radionica.Ovaj put bilo je to kako napraviti Taljansku pravu eko picu u krusnoj peći.Pored toga sto smo prisustvovali radu,proizvodnom dijelu u pripremi sastojaka za picu na kraju smo i probali peći picu u pravoj krusnoj peci na drva.Naravno poslije pecenja smo i jeli;mmmmm,dobra,skoro kao i naš bijelovirski brujet.(malo losija)ha!!!.
-
-Kao sto sam malo prije i rekao domaćin je uz radionicu pice organizirao i zabavu,radionica(zabava)je takodjer imala svoj cilj a to je zblizavanje,opustanje i.t.,dali je ova uspjela to znaju samo oni koji su prisustvovali.Zavirite malo i Vi...
-
Išlo je to tako do kasno u noć i do rane zore.
Ujutro poslije doručka,mirisljavih kifla sa domacim travama,crnih,bijelih,pletenih,šarenih i neznam kakvih sve nije bilo,morali smo krenuti natrag na vlak a potom na trajekt;Ankona-Split.
Sve je o.k.ali da nebi mislili da je to samo tako moram Vam reći a i predočiti kako ovo nije bilo samo gostoprimstvo.Bio je to pravi segment biznisa.Pogledajmo cijenik pruženih usluga koji je uredno visio na zidu pored ulaznih vrata.
-
Eto moji bijelovirci vidite sta se moze u nasem selu jos bolje lijepse organizirati a po osobi 70,00eura na dan nije mali novac,zar ne.
Moram napomenuti da smo nas dva muska imali svoju sobu a 6 žena dvije sobe,vodic puta -projekta imala je svoju spavaonicu zasebno.Samo su bila dva kupatila sa wc,koje smo zajednicki koristili,mozete misliti ujutro koja guzva.I nije neki konfor za te novce.
-Sta kazete isplatilo bi se a.
-Primis goste,oni cijeli dan sade kupus,beru blitvu,peru,slazu ili peru mrkvu poslje ih najedes malo zaguslas i jos im na naplatis sta su u tebe radili.Oni sretni;Morate znati da se mozak odmara samo teskim fizickim radom.Sta veci i tezi poslovi na eko selu to vece cifre na cjeniku.
-Pa izvolite,pokušajte primjeniti kod sebe,nije teško ni komplicirano, rad,rad a potom dolazi i profit.
Udruga „DEŠA“Vam je uvijek na raspolaganju.Ako imate dobar plan i program,javite se i oni će Vam pomoći kako dobiti od države bespovratne kredite.
Slobodno se obratite u moje ime.
Adresa,telefoni e-majl i telefoni na koje se mozete direktno obratiti;
DEŠA - Dubrovnik
Frana Supila 8
20 000 Dubrovnik
Hrvatska
tel: +385 20 420 145

+385 20 311 625
fax: +385 20 411 033
e-mail: desa@du.t-com.hr
www.desa-dubrovnik.hr

-Majcica na farmi svinja-prizvodnja zdrave hrane-seosko gospodarstvo u Italiji.
-
Zahvaljujem na ukazanom povjerenju,mislim da sam bio interesantan a uvijek sam istinu govorio i pisao,mozda se potkrade kakva pogreska,sve u svemu to je to.
Lijepi pozdrav moji bijelovirci pa pamet iz glave upotrijebimo i stavimo u novčanik,za Vas i sa Vama na usluzi, Mladen Majčica urednik.SLOBODNO PITAJTE:
Pogledajte i pokusajte to prenjeti u svoje (nase)rodno selo Bijeli Vir.
thumbup
- 14:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 19.01.2011.

RAZGOVOR UZIVO-pogledajte,isplati se!!!-www.bijeli-vir.blog.hr

U javljanju za Vas korjena bijelovirskih,Marjan Majcica iz grada Metkovica.

Lijepi pozdrav i tko voli neka izvoli."Zajedno smo jaci".
Sta vise javljanja to vise ineresantnog druzenja bijeloviraca a zato smo i tu !!!
Druzimo se pricajmo,saznajmo sve o bijelom viru i bijelovircima.
Pozdrav svim bijelovircima ma gdje se nalazili.mah
urednik Mladen Majcica.

- 21:19 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 18.01.2011.

MOJA MAJKA-BIJELOVIRKA-bijeli viru moje selo malo.com.hr

Idući tako u redoviti posjet majci ona mi dade ovu staru sliku a meni tada pade na pamet da napravim jedan mali intervju na racun ove slike na čistom bijelovirskom dijalektu.
-
Evo koliko smo uspjeli od grada sačuvati naše selo,pogledajte zajedno sa nama,na kraju komentirajte,iskažite vaše mišljenje.

Lijepi pozdrav od Maše(Matije)Majčice i njezina sina Jure svim bijelovircima ma gdje bili i ovo gledali.
-za Vas,urednik Mladen (Jure) Majcica.
Napomena,U kololiko zelite komentirati ili pozdraviti,misem kliknite na komentar,kada se otvori napisite Vase ime potom komentar ili pozdrav,nakon toga misem na posalji.(Za one koji znaju molim da oproste a oni koji nisu znali sada;ZNAJU!!!thumbupfinowave

- 15:05 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 08.01.2011.

U POTRAGU ZA BIJELOVIRCIMA-bijeli viru selo moje malo

U banci,potom u kupovini,bijelovirac i bijelovirka. Morali smo za vas ovjekovičiti.
Ovo je posebna bijelovirka udala se i postala bilovirka.Gdje?,pogađajte ili pitajte ja cu Vam napisati.
-
Lijepi pozdrav ostalim bijelovirkan i bijelovircima pa kada se susretnemo,bilo gdje ili kada nastavljamo sa bijelovirskom tradicijom.Svi za jednog-jedan za sve!!!
-pozdrav od urednika,mladena Majčice.
- 12:45 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 07.01.2011.

POSLIJE BLAGDANA PONOVO RADNO-bijeli-vir.blog.hr

Inteviju sa nasim dopisnikom ,d.d.iz Australije uživo,potencijalni investitir otoka pa pogledajte;

- Ivo Popovic Vas i nas drugi izvjestitelj iz bijelog vira se malo razigrao kao građevinar na ,bijelovirskom otoku pogledajte sta Vam je poslao da i vi malo mastu upotrebite.Ako imate ljubavi za Bijelim Virom mora biti i mašte.
-

Na liniji uživo Drago Domazet Australija i urednik Bijelog Vira-Mladen Jure Majcica.



Nastavljamo a ako neto od bijeloviraca zeli direktnu vezu sa urednikom.
-Nas Skype Name : villamalomisto

PITAMO SE,P I T A M O !?!?!?...
Image and video hosting by TinyPic

-Pa izvolite komentirajte bijelovirci,
-Pozdravlja Vas sve urednik B.V.Majcica.thumbup

- 12:18 - Komentari (21) - Isprintaj - #

srijeda, 05.01.2011.

U prolazu kroz naše selo-bijeli-vir.blog.hr

-Zamislite poslovno prolazeći sa Vukova Klanca preko Bijelog Vira za Metković sreli smo dvoje zaljubljenih bijeloviraca.
-Rade,rade!?!?!? Šta mogu radit na javnoj transverzali,nekadašnjoj žili kucavici za Dubrovnik.
-Pogledajte,zar se to ne vidi da su još zaljubljeni,jasno!,tako i treba ugledajte se bijelovirci.kisskissthumbup

-

-

-Pogađajte o komu i čemu se radi.
"Ivo dobio jedan negativ a izradi dva pozitiva,čudo ali dobro".Što više to bolje za vas i nas.
-Lijepi pozdrav bijelovirci moji ma gdje god bili.
-Poseban pozdrav stalnim posjetiteljima naše stranice sa "Icelanda",gledaju ali neće da se jave pa ne znamo tko su!
-Vjerovatno ,Bijelovirac i Bijelovirka ,jel tako,u zdravlje neka nas ima pa i na dalekom Icelandu.

-urednik Majcica Mladen samo za Vas i uz Vas,ha,ha,haaaaaaaaaaaaaaaaa..................................
- 21:27 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 04.01.2011.

HLADNO,BUROVITO,SUNČANO I POMRČINA-bijeli-vir.blog.hr

Nebi vjerovali da Vam ne pokažem slike.Idući tako u kupovinu kad; "vidi,vidi" a skim sam se ja to sreo.
-Poznat mi.Naš jest!! Jeli iz Dobranja ili iz Bijeloga Vira pogađajte!?!?!?.
- Vi i u komentarima napišite svoje viđenje.

-

I još jedna za Vas,neki jesu,neki su blizu naši a koji su???????????????????????

-
-Lijepi pozdrav iz hladne i sunčane Croatie sa -2 stupnja,Bijelo Vircima gdje god bili od;
-urednika,Majčicae Mladena.

- 18:15 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.01.2011.

POSLIJE TESKE HRANE VALJA SE PROCISTITI-bijeli viru selo moje malo

Po naputcima Vas dragi moji posjetitelji nase web stranice te shodno Vasim pismima koja su stigla na nas e-majl,sa puno hvale i malo kritika bili smo prisiljeni ukazati Vam na obavezu čišćenja poslije blagdanskih (prežderavanja).
-U potpunosti Vam objavljujemo jedan od tekstova odnosno odgovora ;
" A STA SAD"kako dalje,slijedi.
Liske leso sa kupusom,može sa Bijelovirskom Raštikom a može i sa glavatim Kupusom.
-Preporučeno je da raštiku dan prije slana opali isto kao spanjak onda je naj bolja ako nema slane 2 sata u dubinski,mmmmmmm,,,,,,,,,,,
Čaša ,ne bilo kakovoga vina,jal bijeloga jal crnoga.Preporučam Pelješko vinogorje iz domaćeg podruma ali ne od 15,00kn.Nikako ga miješati sa vodom a ako već morate pijte odvojeno vino a posebno, vodu da ne pokvarite vino.

Naravno ima i drugih boljih stvari;
Dobra obor riba,Škampi kako naš dopisnik iz Australije predlaže a dao je i recept.
Može i šalša od pomidora sa paštom ili jajima,malo sira Parmezana ali ne nikako se nemojte odlučiti na kamenice,teške su poslije ovih napornih dana.Ostavimo za pred Uskrs,ha,ha,ha.
-I na kraju nagrada od voljene kuharice za dobar rucak.

-Kuharice skuhaj rucak fino pa ces dobit novaca za KINO!!!
A sda tekst sa preporukama naseg dopisnika iz Australije,d.d.
Izvucimo ljepu nasu!
Da se covjek ne utopi u neveri oblaci pojas za spasavanje poduzima mjere,kad seljak primjeti bolest na biljki panicno trazi lijek ,a kad doktor otkrije boles kirurski otklanja djelove pa i cjele organe da spasi tjelo.Kaze se lako je tebi ti imas majku!
Hrvati su naj bogatiji narod jer imaju tri majke!
Majka Hrvatska,Bioloska,i ona kojon se naj vise obracamo kad nam je naj teze gospe majko moja spasi pomozi!Pa zar smo bas prokleti, pa nam nista ne ide kako treba?
Nismo prokleti vec izopaceni,ne poduzimamo nikakve mjere sigurnosti dok nas brod plovi!
Zar nismo primjetili da je kapetan odavno sebe osiguro,zar nismo primjetili sami na sebi da trulo djelujemo usmjereni matrijalizmu,zar nismo primjetili da se majki molimo samo kad nam treba.Majku domovinu carupamo,a bioloskoj vadimo i posljednji dio snage za svoje dobro.
Dali se ikad upitasmo pa majko na tvom tlu zivim,tvoje me tjelo hrani,tvoja me ruka brani sve si mi dala sto imas, a sto sam ja tebi za uzvrat dao da se i ti veselis?
Ono sto mjki damo ona ce nam sa kamatam vratit!
Nase su majke zdrave i ciste!
Mi smo trulez nad kojim treba izvrsit kirurski i duhovni zahvat do ciste buducnosti!
Drskost,bahatost,oholost,sebicnost,ljenost,lazne diplome petljanci lopovi kriminalci,sve to treba otklonit i unda vapit i trazit blagoslov!Sv Ivan evagelist zapisa;Isus rece vise volim jedno dobro djelo nego sve molitve!A kome sam ja napravio dobro djelo?Pa moje su misli uvjek daj ti meni ko te j...e, i tako do kraja dok nismo sve s.....i da oprosttite na nasem svakodnevnom izrazu,koji je tocno ravan i razmisljanju!
Pa sta bi taj zivot bijo da cjeli svjet nestane a ja ostanem?Teska mizerija!
Evo me kao bjednika mizernog gresnika od glave do pete,ali od danas izlazim sam iz sebe odricem se svega nebojim se nikoga ,jer me gospodine tvoja desnica cuva!
Gospodine ti si put i zivot u tebe se ufan!
Nije trul kapitalizam,vec nase lose navike koje rastacu to umorno tjelo sto mi ga majka da!
Hvala ti majko na svemu!
Oprosti jer neznam sto radim!
E moj narode do iduceg javljanja pozdrav iz Batmansbaya u Australiji!

Ovom prigodom se zahvaljujem svima koji su poslali tekstove a posebice nasem volonteru d.d.koji skoro kao i ja voli naše selo;Bijeli Vir.
Pozdravlja Vas urednik,Majcica Mladen.

- 16:32 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.