Berini dnevnici

četvrtak, 09.04.2009.

Svjetski uspjeh servisa HITRO.HR

Image and video hosting by TinyPic

HITRO.HR, servis Vlade Republike Hrvatske za ubrzanu komunikaciju građana i poslovnih subjekata s državnom upravom, proglašen je na ovogodišnjoj konferenciji Corporate Registers Foruma u Južnoafričkoj Republici najboljim konceptom usluge u području registracije tvrtke, te uporabe i primjene elektronskih rješenja.

Hrvatska je tako, po prvi puta, svrstana u „World class performere“, ponajprije zahvaljujući radnicima FINA-e i servisa HITRO.HR koji su, svojim trudom i zalaganjem, doprinijeli uspjehu ovog projekta.

Hrvatska se rezultatima izdvojila u konkurenciji 42 zemlje iz Europe, Afrike, Azije, Australije i Novog Zelanda te, po prvi puta, svrstana među „top performere“, ili „najbolje izvršitelje“, osvojivši prvo mjesto u kategoriji. Opsežno istraživanje „World class indicators“ predstavila je kompanija „Companies house“ iz Velike Britanije.

Prvom je mjestu najviše pridonijela „on-line“ registracija tvrtke, koja se primjenjuje na Trgovačkim sudovima putem servisa HITRO.HR, a u suradnji s Javnobilježničkom komorom. Time se postupak registracije tvrtki u Hrvatskoj skratio na samo 24 sata. Osim toga, kvalitetu projekta potvrđuje i izuzetno visok postotak bilježnika uključen u projekt - broj elektronski predanih prijava je iznad 80 posto.

„On-line“ registracija omogućena je projektom e-Tvrtka na kojem zajednički surađuju Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Ministarstvo pravosuđa, Visoki trgovački sud, Hrvatska javnobilježnička komora, FINA i tvrtka IN2.

Cjelokupno razvojno rješenje aplikacije e-Tvrtka izradila je FINA, dok su Trgovački sudovi, središnji sustav Sudskog registra i sustav e-Tvrtka povezani putem HITRONet-a. U svrhu autentifikacije i zaštite podataka koristi se FINA e-kartica i napredni elektronički potpis.




- 10:08 - Komentari (3) - Isprintaj - #