Dijete, zacini, hrana, Beograd

23.05.2011., ponedjeljak

Menta, nana ili metvica - caj

Ova zeljasta biljka, prijatnog mirisa, je prisutna u skoro svakom domacinstvu, najcesce u filter kesicama koje se koriste za pravljenje caja. Ipak bolji je caj od celih osusenih listova. Kad pravite caj od mente, osusene listove dodajete tek posto je voda kljucala i sklonili ste posudu sa vrele ringle. Posto dodate nanu poklopite posudu i sacekajte 10 minuta, a potom procedite i sipajete u solje. Dodajte malo meda i limun, po zelji, ali najbolju aromu cete osetiti bez bilo kakvih dodataka.
Metvica se upotrebljava i u kulinarstvu kao zacin, jer se dodaje nekim jelima.
Menta se koristi i u farmaceutskoj industriji, jer je biljka lekovita. Nana deluje smirujuce na coveka i dobra je kod stomacnih problema.
- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2011., ponedjeljak

Cimet zacin

Cimet je poreklom iz Azije, a ne kao vecina nama poznatih zacina iz podrucja Mediterana. Postoje razlicite vrste cimeta, koje se razlikuju po kvalitetu. Prodaje se i na nasim prostorima u vidu stapica ili u prahu. Dosta se koristi u kulinarstvu. Posebno se upotrebljava za pravljenje kolaca i pita. Neki ga dodaju i u kafu. Osim u kuhinji upotrebljava se i u industriji. Ima i lekovita svojstva koja nisu zanemarljiva. Cimet je jedan od najstarijih i najomiljenijih zacina.
Jos vise o cimetu na strani http://www.dijetalnaishrana.com/cimet.html
- 19:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2011  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (4)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi