Menta, nana ili metvica - caj
Ova zeljasta biljka, prijatnog mirisa, je prisutna u skoro svakom domacinstvu, najcesce u filter kesicama koje se koriste za pravljenje caja. Ipak bolji je caj od celih osusenih listova. Kad pravite caj od mente, osusene listove dodajete tek posto je voda kljucala i sklonili ste posudu sa vrele ringle. Posto dodate nanu poklopite posudu i sacekajte 10 minuta, a potom procedite i sipajete u solje. Dodajte malo meda i limun, po zelji, ali najbolju aromu cete osetiti bez bilo kakvih dodataka.
Metvica se upotrebljava i u kulinarstvu kao zacin, jer se dodaje nekim jelima. Menta se koristi i u farmaceutskoj industriji, jer je biljka lekovita. Nana deluje smirujuce na coveka i dobra je kod stomacnih problema. |
< | svibanj, 2011 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv