|
Brodet od ugora za Barbu i ukucane -Kupiti u Coopu (CH-Konzum) kilo i po ociscenog ugora, narezanog na fete. (Alternativa1, zaletiti se u ZD i doci na peskariju u 7 ujutro i vratiti se nazad Alternativa2, ostati produzeni vikend u ZD-akvatoriju i ubiti ugora od oko 3 kila na svicu Alternativa3, pitati Marka di je vidija onu neman od oko 80 kila kad se spusta bocama na 30 m dubine) -Kilo i po kapule (CH-kapula ima nevjerovatno svojstvo tjeranja na suze kad se cisti) -Kilo i po kumpira (Na vrecici pise: ne raspadaju se tokom kuhanja) -2 Zlice soli iz solane Gojko Mastrovic (krupna zrnata) -Dva lovorova lista (vjerovatno iz Libannona) -Papar mljeveni crni -KAPARI u staklenki (sto vise to bolje) -2-3 decilitra Maslinovog ulje (nikako ne koristiti spanjolsko) Priprema Dish: 35cm u promjeru ili teca Kapulu nasjeci, onako, odokativno pazeci da ne povrijedite prst i oko. Politi je maslinovim uljem da onako pliva Ugorove fete, poleci na kapulicu da je pritisnu Zlicu soli rastepsti po ugoru Krumpire oguliti i nasjeci na 3-5 mm debele cipse (no way doing by machine) i poloziti ih na ugora da se ovaj ne vidi. Rastepsti jos jednu zlicu soli po patatima i popapriti onako da se vidi E PAZI SAD: STAVITI KAPARE Doliti vode (moze i kvasina ili konzervans od kapara, neki bi tu stavili i Posip-Cara iz rinfuze). Ostaviti poklopljeno da se lagano krcka na broj 5 Vitroceram Bosch (Hint:stavite na 7 dok ne zavrije, pa onda spustite na 5) Krckati-35-45 minuta (kvasina malo duze, nece se ugor raspasti). Jebiga sve se pojelo |