Brodet od ugora za Barbu i ukucane
-Kupiti u Coopu (CH-Konzum) kilo i po ociscenog ugora, narezanog na fete.
(Alternativa1, zaletiti se u ZD i doci na peskariju u 7 ujutro i vratiti se nazad
Alternativa2, ostati produzeni vikend u ZD-akvatoriju i ubiti ugora od oko 3 kila na svicu
Alternativa3, pitati Marka di je vidija onu neman od oko 80 kila kad se spusta bocama na 30 m dubine)
-Kilo i po kapule (CH-kapula ima nevjerovatno svojstvo tjeranja na suze kad se cisti)
-Kilo i po kumpira (Na vrecici pise: ne raspadaju se tokom kuhanja)
-2 Zlice soli iz solane Gojko Mastrovic (krupna zrnata)
-Dva lovorova lista (vjerovatno iz Libannona)
-Papar mljeveni crni
-KAPARI u staklenki (sto vise to bolje)
-2-3 decilitra Maslinovog ulje (nikako ne koristiti spanjolsko)
Priprema
Dish: 35cm u promjeru ili teca
Kapulu nasjeci, onako, odokativno pazeci da ne povrijedite prst i oko.
Politi je maslinovim uljem da onako pliva
Ugorove fete, poleci na kapulicu da je pritisnu
Zlicu soli rastepsti po ugoru
Krumpire oguliti i nasjeci na 3-5 mm debele cipse (no way doing by machine) i poloziti ih na ugora da se ovaj ne vidi.
Rastepsti jos jednu zlicu soli po patatima i popapriti onako da se vidi
E PAZI SAD: STAVITI KAPARE
Doliti vode (moze i kvasina ili konzervans od kapara, neki bi tu stavili i Posip-Cara iz rinfuze).
Ostaviti poklopljeno da se lagano krcka na broj 5 Vitroceram Bosch
(Hint:stavite na 7 dok ne zavrije, pa onda spustite na 5)
Krckati-35-45 minuta (kvasina malo duze, nece se ugor raspasti).
Jebiga sve se pojelo
Post je objavljen 30.07.2007. u 19:24 sati.