Ateizam

srijeda, 04.07.2007.

Iz pedofilskih usta u Božje (i vaše) uši!

Nije trebalo dugoi čekati da se ponovi sprdnja i dokaže kako je Hrvatska mnogo bliže srednjovijekovnoj aristokratsko-klerskoj tvorevini nego li sekularnoj državi.
Naime, svećenik Drago Ljubičić, koji je optužen za pedofiliju i promptno pušten da se brani sa slobode, uz svog je kolegu ove nedjelje držao misu. Držim da se ovdje radi o šamarčini državi, društvu i vjernicima.
Očito je da isti tretman na vrijedi za sve građane, jer puštati na slobodu osobu sa tako teškim optužbama je prije svega bezobrazno. Kao jedan od argumenata za njegovo puštanje je taj da ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, no apsurdno je da se držanje mise i čitanje Evanđelja u zatvorenoj seoskoj vjerskoj zajednici ne tretira kao utjecaj na svjedoke. Možete zamisliti koliko će ljudi jednostavno zatvoriti oči nad njegovim navodnim zločinima, baš kao što su zatvarali oči svih ovih godina njegovog "operiranja" po seoskim župama.

Da je Crkva licemjerna i da joj ništa osim vlastitog novca nije sveto, to mi je odavna jasno, ali da država može biti toliko jadna, to je zaista deprimirajuće.

Dođi Europo, Hrvatska te zove!

T-portal

- 13:15 - Komentari (21) - Isprintaj - #