Ateizam

četvrtak, 17.05.2007.

Poglavnik i krunica

Image Hosted by ImageShack.us
Nije trebalo dugo čekati na još jedno prozivanje od strane Katoličke crkve. Ovoga puta prozvali su HRT zbog "nemoralne" sadržaje TV programa i doveli u pitanje svrsishodnost plaćanja pretplate. POhvalili su naravno Katoličke medije i nekolicinu svjetovne koji očito nisu bili vrijedni imenovanja. Napomenuli su i to da se nedovoljno investira u Katoličke medije, kao da zaboravljaju da država i previše "investira" u crkvu, a da su Katolički mediji u vlasništvu iste te crkve.
Nije mi čudno da se crkva obrušava na sve one koji nisu uz nju ili "dovoljno" uz nju, jer to je pravilo odnosa KC sa društvenim i političkim skupinama.

S druge strane Katolička crkva je očito propustila komentirati (ili barem dovoljno bučno komentirati) događaje na ovogodišnjoj komemoraciji Bleiburških žrtava. Naime, i ove se godine pojavilo ono što se od uvijek javlja na takvim skupovima, baš kao i na Thompsonovim koncertima. Slavi se ustaštvo i nose se krunice. Na istim majcama naslikani su raspeti Isus i poglavnik Ante Pavelić.
Ove godine opomenuti smo od strane austrijske vlade za veličanje nacizma, a crkva o tome nije rekla niti riječ iako su akteri nemilih događaja uglavnom redoviti pohoditelji crkve. Večernji

Mislim da se ovdje radi o vrijeđanju kršćanskih vrijednosti, jer se dovođenjem u kohezivni odnos klanja Srba i Židova sa ideologijom Krista pljuje po svamu onome za što je taj ideolog pristao biti žrtvom. S druge strane pljuje se i po nevinim bleiburškim žrtvama, jer se stvara dojam da su svi Hrvati bili ustaše, no to je tema nekog drugog bloga.
No, što očekivati od organizacije koja je od davnina progonila Židove, zaboravljajući pritom da je i sam Isus bio Židov, i koje je korištenjem imena i autoriteta tog zemaljskog siromaha postala najbogatija i najmoćnija svjetovna tvorevina?

Ogledni primjer prenosi Jutarnji list

- 12:46 - Komentari (30) - Isprintaj - #