Ateizam

srijeda, 02.05.2007.

Nekada je bolje ubiti nego izostati sa mise!

Već dugo nisam, pa ću se opet osvrnuti na licemjerne nebuloze Glasa Koncila.
Kada se god postavi konkretno pitanje, koje bi samo po sebi moglo relativizirati utjecaj crkve, tada ili nema konkretnog odgovora, ili je taj odgovor takav da bi bilo bolje da ga nema.
Prije nego što prenesem ovaj žalostan dijalog, iznijeti ću svoj stav o tome što bi to trebalo pretstavljati grijeh; Grijeh je povreda Boga ili njegove kreacije s namjerom da se na taj način pribavi vlastita korist - dakle to je svjestan čin. Iz tih razloga postoje 10 Božjih zapovjedi, a jedna od njih je "Spomeni se da svetkuješ dan gospodnji". Ta zapovjed trebala bi imati za svrhu prisjećanje na Boga i njegove principe, a ne idolopoklonstvo spram svjetovnih organizacija, od kojih je jedna i crkva.
Sada ću iz konteksta izvući pitanje i odgovor iz kojeg se vidi da Katolička crkva na konkretno pitanje: "Da li je izostanak s nedjeljne mise jednako težak grijeh kao i ubojstvo" ne daje konkretan odgovor, već kaže kako je pitanje intencije. Tako tvrde da je ubojstvo iz puške za koju je čovjek mislio da nije napunjena manji grijeh nego namjernan izostanak s mise. (Očito nitko ne postavlja pitanje da li je bolje ići na misu i igrati se puškom ili ne ići i ne igrati se oružjem).

Zaključujem da uz ovakvu bolesnu edukaciju, koja se protivi životnoj logici i zudravom poimanju morala, nije niti čudno da su većina vjernika obična marva koja samo čeka povod za osuđivanjem različitosti, jer što očekivati kad se dvoume je li bolje ubiti heretika iline otići na misu. Nadam se da će ovim primjerom barem jedan od vas čitatelja uvidjeti kako bi loše bilo da su "kršćanske" (čitaj katoličke) vrijednosti inplementirane u europski ustav.

Glas Koncila:
Pitanje>:"Odgajali su nas i učili da se teški ili smrtni grijeh mora obvezno ispovjediti. No, mene čudi kako se dogodilo da su na istu razinu, po nekoj meni čudnoj logici, stavljeni ubojstvo čovjeka ili nesudjelovanje na nedjeljnoj misi...
R. P., Koprivnica"

Odgovor (cijeli): "Vi pitate koji su teški grijesi i kako ih "staviti na istu razinu". Teško je napraviti popis...Ako ubijem čovjeka puškom za koju sam vjerovao da nije napunjena, čin će biti objektivno i dalje težak, no ne može mi se pripisati kao teški grijeh...Znakovit je primjer koji iznosite: Jedna je stvar ne otići na nedjeljnu misu bez razloga, i tako propustiti i izgubiti priliku u zajednici doživjeti riječi i čine spasenja, dok je druga stvar ubiti. No, i jedan i drugi grijeh imaju isti učinak prekidanja prijateljstva s Bogom."

Dakle, niti na ovo pitanje pop nije mogao dati normalan odgovor, a to je: Džaba ti sve mise svijeta ako nekoga ubiješ! Katekizam katoličke crkve je teška sramota i sprdanje sa ljudskom inteligencijom!
Hvaljen Isus.

- 12:56 - Komentari (22) - Isprintaj - #