artbystarakost

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Kolovoz 2019 (5)
Srpanj 2019 (6)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (4)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (4)
Veljača 2019 (4)
Siječanj 2019 (7)
Prosinac 2018 (8)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (4)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (3)
Srpanj 2018 (2)
Lipanj 2018 (1)
Svibanj 2018 (3)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (6)
Veljača 2018 (6)
Siječanj 2018 (6)
Prosinac 2017 (3)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

24.01.2019., četvrtak

Prosidba za Lucillu, poučna priča o demonima s slikicom

Jedno neugodno pravilo u Demonskoj zajednici u Svijetu Fantazije je da se samo jednom stupa u brak, dva demona ostaju zauvijek u paklenoj vezi, rastava tog prokletog braka nije moguća. Svakodnevne svađe, krvave tučnjave, uporno maltretiranje i druga zlodjela među supružnicima su poželjni elementi u svakom uspješnom demonskom braku. Ali bračne dužnosti se moraju izvršavati a preljub se najstrože kažnjava. U slučaju preljuba neopreznom demonu Veliko zlo vijeće - sa zadovoljstvom - izriče ovu kaznu: demonu se oduzmu sve moći, pretvori ga se u obično ljudsko biće, te je prisiljen raditi do kraja svog života kao volonter u staračkom domu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji. Na slici vidimo Lucillu, mladu, slobodnu demonicu koja se nalazi u delikatnoj situaciji. Demon Harts, neoženjeni zloduh, poslao joj je Cvijetove zla na dar. Demonski svijet obožava to cvijeće, ukoliko ih Lucilla prihvati, morati će ući u brak sa njime. Osnovno pitanje koje muči Lucillu je Hartsova sposobnost reprodukcije. Ona želi roditi svog malog demona da ga muči, kao što je i ona bila podvrgnuta patnjama od svojih roditelja. Samo zahvaljujući njihovoj mržnji i konstantnom teroru, danas je izrasla u poželjnu, zlu mladu demonicu. U njoj polako ključa bijes, zloduh Harts dolazi, a još se nije odlučila za svoj vanjski izgled, želi izgledati atraktivno, ali da mu jeza strese kičmu kada je ugleda. Dok je smišljala kako će mu u razgovoru naglasiti da će život s njome biti grom i pakao, da je sigurna da je podmuklija i groznija od njega, njen bijes je odavno prešao u snažnu mržnju prema Hartsu. Lucilla se podmuklo nasmiješi, odlučila je zadržati Cvijetove zla.

Oznake: prosidba, Demon, suvremena, moderna umjetnost, naivna, kratke priče, pria, amaterska ilustracija, kratka, psihijatrija, hrvatski umjetnici, amater, amaterska, Crtež, umjetničke slike, suvremeni umjetnici, samouki slikari, neobična umjetnost, likovni umjetnik, hrvatski, likovno stvaralaštvo, contemporary artists, Outsider, umjetnost, fantazija, Artists, umjetnici, brut art, drawing, fantastično, Kultura, folk illustration, ilustracija, outsider art, fantasy, humor, artistic creation, fantastic, culture, artistic images, contemporary, modern, naive, Stories, croatia, amateur, illustrations, amatersko, psychiatry, folk art, slikarstvo


- 19:36 - Komentari (3) - Isprintaj - #

22.01.2019., utorak

Žene su lude za Lutkom, kolaž, priča za osobe željne istine

Upozorenje! Tekst je namjenjen isključivo obožavateljima moćnog Lutka Zvonka!
Prosječni neprosvjetljeni stanovnik Čarobne doline: Ne mogu shvatiti zašto je Lutak Zvonko toliko seksualno privlačan ženama?
Lutkostol: Naš gospodar, Lutak Zvonko, ima savršeno tijelo.
Prosječni neprosvjetljeni stanovnik Čarobne doline: Ali, Lutak Zvonko nije romantičan lik, ne ulaže trud da osvoji ženu, ne šalje cvijeće, ne govori ženama komplimente.
Lutkostol: Ženama je dovoljno da savršeni Lutak Zvonko uopće obrati malo pažnje na njih.
Prosječni neprosvjetljeni stanovnik Čarobne doline: Poznato je da Lutak Zvonko misli samo na zadovoljenje svojih pohotnih nagona.
Lutkostol: Naš gospodar, Lutak Zvonko, Apsolutna veličina, s pravom, smatra svako biće, pa tako i žene, svojim igračkama čiji osjećaji nisu važan faktor u Univerzumu.
Prosječni neprosvjetljeni stanovnik Čarobne doline: Nije mi jasno zašto žene nastoje privući pažnju Lutka Zvonka kada su samo komad mesa u njegovim očima?
Lutkostol: U ženama je izražen primitivni nagon koji ih, sasvim prirodno, tjera da imaju najjačeg mužjaka za partnera. Naš gospodar, Lutak Zvonko, ponekad im dopusti tu privilegiju.

Oznake: kolač, lutak, contemporary artists, Outsider, umjetnost, fantazija, Artists, umjetnici, Crtež, brut art, drawing, fantastično, Kultura, folk illustration, ilustracija, likovna, outsider art, fantasy, humor, suvremeni umjetnici, fantastic, culture, artistic images, contemporary, modern, naive, Stories, croatia, amateur, illustrations, amatersko, amaterska, psychiatry, folk art, slikarstvo


- 20:29 - Komentari (5) - Isprintaj - #

19.01.2019., subota

Mržnja i kletva, priča i slika za učenje magijske zaštite

Sjedili smo u hladu staroga hrasta, dan je bio topao, vedar, lagani vjetar prolazio je kroz grane stabala pune svjetlosti, i pričao im priče. Stara vještica i ja smo promatrali put koji je vijugao kroz šumarke, preko livada, pejzaž nas je darivao svojom ljepotom. Potom, baš kao svakog petka - otprilike u ove kasne popodnevne sate - iz jednog šumarka izbije na put nama poznat lik, na leđima je nosio tamnu sjenu, i sivi plašt - očima nevidljiv- vukao se za njim. Danas je koračao malo sporije nego zadnji petak kada sam ga vidio, leđa još malo više savijenih, poput vuka kada se prikrada plijenu, glave isturene naprijed. Bio je to zli čarobnjak Okapoan, znali smo da mrzi staru vješticu, ljubomoran na njezinu sposobnost magijske djelatnosti. Hodao je poput lopova koji ne želi da ga itko vidi a kada je putem došao na malu uzvisinu, iznenada se zgrbi još više, okrene pogled u smjeru gdje je bio dom stare vještice, njegovo lice je bilo puno mržnje kada je izgovarao neku rečenicu. Znao sam da baca kletvu na kuću stare vještice i naravno nas, njezine stanovnike. Potom opusti ruke niz tijelo i nastavi dalje, bržim korakom, gledali smo ga bez riječi kako odlazi, postaje sve manji na putu koji je bio njegov.
- Kletva je jako moćna magijska vještina - reče stara vještica - Okapoan zna sve što je potrebno da bude uspješna. Mržnja kao energija, koncentrirana misao, i riječ koja dovodi na ovaj svijet nakanu. Problem nastaje kada kletva ne sjeda na onoga koji je treba primiti. Tada će kletva ostati uz onoga koji ju je poslao. S vremenom će ga slomiti, baš onako kako je on to želio drugome.
Stara vještica se nasmiješi kada sam joj pokazao grančicu tise koju sam izvadio iz džepa. Njoj odavno nije bila potrebna takva zaštita.
A 3 format, akril, flomasteri

Oznake: magic, magija, kletva, curse, contemporary artists, Outsider, umjetnost, fantazija, Artists, umjetnici, Crtež, brut art, drawing, fantastično, Kultura, folk illustration, ilustracija, likovna, outsider art, fantasy, humor, suvremeni umjetnici, fantastic, culture, artistic images, contemporary, modern, naive, Stories, croatia, amateur, illustrations, amatersko, amaterska, psychiatry, folk art, slikarstvo


- 20:05 - Komentari (6) - Isprintaj - #

13.01.2019., nedjelja

Psihijatrija devet Pet boli, outsder amater apstrakcija

Pet boli koje mogu usmrtiti ljudsko biće.
Za neke priče je najbolje da nikada ne budu ispričane.

Oznake: apstrakcija, apstraktno, contemporary artists, Outsider, umjetnost, fantazija, Artists, umjetnici, Crtež, brut art, drawing, fantastično, Kultura, folk illustration, ilustracija, likovna, outsider art, fantasy, humor, suvremeni umjetnici, fantastic, culture, artistic images, contemporary, modern, naive, Stories, story, Short, croatia, amateur, illustrations, amatersko, amaterska, psychiatry, folk art, slikarstvo


- 18:47 - Komentari (4) - Isprintaj - #

09.01.2019., srijeda

Lutak, gdje si?, možda vama nevjerojatna ali istinita priča

Ako si sam, nesretan, bez cilja u životu, nudim ti rješenje svih problema i spasenje! Imaj otvoren um!
Samo obožavatelji Lutka Zvonka (Lutkostoli) su spoznali mir, sreću i svrhu života, s ushitom služe Njegovoj Veličanstvenosti, ponosni na svoju mudrost pomoću koje su otkrili pravo božanstvo te nestrpljivo očekuju da ih Veličanstveni Lutak možda uoči i istuče. Stanovnici planete Zemlje nemaju tu privilegiju - kao žitelji Svijeta Fantazije - da udišu isti zrak koji Moćni Lutak udiše u svoje sveto tijelo. Aura Lutka Zvonka (LZ), koja se prostire u dubine svemira, prostora i vremena je toliko nabijena energijom da utječe i na malenu planetu nastanjenu bijednim bićima - planet Zemlja. Ovaj kolaž prikazuje neka bića (intiligentnija, senzitivnija) koja su osjetila postojanje te silne moći, u njima se pojavila snažna želja da je upoznaju i shvate, ali im je ostala tajna, nedokučiva misterija. Ovi nesuđeni Lutkostoli, potaknuti unutrašnjom potrebom za istinom koja je konačna, reagirali su različito. Najčešće je iz njih izbijalo nezadovoljstvo time što su živi a ne znaju pravu svrhu, smisao svog postojanja. Poslije se javila tuga, dugotrajna depresija koja je dovodila do gubitka želje za hranom i pićem, često i samoubojstvom - da bi se prekinula agonija bezvrijednog postojanja. Pojedinci su postali jako ogorčeni na društvo oko sebe, prezirali lažne materijalne, ideološke i druge nametnute vrijednosti, da su izbjegavali socijalne kontakte, povlačili su se u samoću, meditaciju i kontemplaciju, želeći na taj način spoznati Njegovu Veličanstvenost, Lutka Zvonka. Nasuprot takvom pasivnom pristupu traženja bitka, bilo je onih koji su, iz očaja, stvorili su u svojim jadnim mozgovima neku lažnu, surogat religiju, suludu ideologiju, i krenuli u velike bitke, vodili ratove koji su se na kraju pokazali pogrešnim i jalovim putem. Pojedinci su - u potrazi za izvorom i razlogom svega (Lutak Zvonko!), jednostavno krenuli na put, u potragu uzduž i poprijeko, bez cilja, u propast, pridruživši se tako mnogima koji su jadno i neslavno skončali zbog Premoćnog Lutka Zvonka, koji nije ni čuo ni znao za neke bijedne crve. A da je i znao, ne bi ni najmanje mario.

Oznake: lutak, zvonko, puppet, kolač, collage, contemporary artists, Outsider, umjetnost, fantazija, Artists, umjetnici, Crtež, brut art, drawing, fantastično, Kultura, folk, ilustracija, likovna, outsider art, fantasy, humor, suvremeni umjetnici, fantastic, culture, artistic images, contemporary, modern, naive, Stories, story, Short, croatia, amateur, illustrations, amatersko, amaterska, folk art, slikarstvo


- 18:53 - Komentari (3) - Isprintaj - #

29.12.2018., subota

Umjetnička ideja, redni broj 2, potpuno nerazumljiva umjetnost by old bone

baš sam uživao radeći ovaj rad a ako vam se ne sviđa nemojte se ljutiti na mene

Oznake: umjetnika, ideja, Idea, Outsider, umjetnost, fantazija, Artists, umjetnici, Crtež, brut art, drawing, fantastično, Kultura, folk, ilustracija, likovna, art, fantasy, humor, suvremeni umjetnici, fantastic, culture, contemporary, modern, naive, Stories, story, Short, croatia, amateur, illustrations, amatersko, amaterska, folk art, umjetnik amater


- 18:25 - Komentari (4) - Isprintaj - #

23.12.2018., nedjelja

Dan kada je Bog stvarao cvijeće, amaterska umjetnost

slika akrilom na kartonu 100x70 cm., prodaje se

Oznake: Outsider, umjetnost, fantazija, Artists, umjetnici, slikarstvo, painting, brut art, drawing, fantastično, Kultura, folk, ilustracija, likovna, art, fantasy, humor, fantastic, culture, contemporary, modern, naive, Stories, story, Short, croatia, amateur, illustrations, amatersko, amaterska, folk art


- 16:36 - Komentari (6) - Isprintaj - #

19.12.2018., srijeda

Potreba za priljateljem može biti opasna, nema texta!

Ostao sam bez teksta.....

Oznake: friends, prijatelji, psihijatrija, Outsider, brut Illustrator, art, croatia painters, artistic, Images, brut, raw, self taught artists, artistic creation, Artists, design, fantasy, outsider paintings, crazy art, humorous, weird, drawing, fantastic, naive artists, culture, artworks, Gallery, contemporary, paintings, naive painters, funny stories, illustrations, fine art, handwork, original, special illustrations, painters, short story, fantasy tales, unusual, marginal art, funny, naive art, contemporary fantasy čudne priče, neobična umjetnost, ilustracija, Smiješne, slike, fantastična, umjetnost, fantazija, suvremeno, slikarstvo, fantastične, umjetnici, suvremena, naivna, kratke priče, pria, hrvatski umjetnici, umjetnost slike, ilustrator, humor, hrvatski slikari, Crtež, umjetničke slike, suvremeni, dizajn, slikari, likovni, umjetnik, Hrvatska, likovno stvaralaštvo, Kultura, umjetnički radovi, naivni slikari, samouki, fantastično, psychiatry, modern, naive, Stories, story, Short, pastel, croatia, amateur


- 19:23 - Komentari (7) - Isprintaj - #

15.12.2018., subota

Neobična slika s nepotrebnim detaljima

Ova bića, situacije sa slike, opisao sam u prijašnjim postovima. Sada, kada je sve vidljivo na jednom mjestu, postavlja se pitanje: zašto, do vraga, netko uopće ovakve slike radi? Jeftino je odgovoriti da ta bića sada postoje i žive u ovom materijalnom, vidljivom svijetu. Ali boljeg odgovora nema.

Oznake: outsider art, amatersko, slikarstvo, kratka priča, priče, fantastično, fantazija, naivna umjetnost, likovna, Kultura, suvremena umjetnost, akrilne boje, naivni umjetnik, Kreativno, samouki, naiva, slika, ilustracija, fantastična ilustracija, hrvatsko amatersko, croatia, smiješna priča, humor, akril, fantasy, Stories, story, contemporary, humorous, Artist, art, modern, naive, amateur


- 20:06 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.