artbystarakost

  rujan, 2017 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Kolovoz 2019 (5)
Srpanj 2019 (6)
Lipanj 2019 (4)
Svibanj 2019 (4)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (4)
Veljača 2019 (4)
Siječanj 2019 (7)
Prosinac 2018 (8)
Studeni 2018 (7)
Listopad 2018 (4)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (3)
Srpanj 2018 (2)
Lipanj 2018 (1)
Svibanj 2018 (3)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (6)
Veljača 2018 (6)
Siječanj 2018 (6)
Prosinac 2017 (3)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

30.09.2017., subota

Mrlje, outsider fantasy artwork

Mrlje su vrsta energije koja svojim dolaskom često izazivaju neželjene pojave. Nitko nije zaštićen od mrlja. Nalaze se posvuda i veliki ih je broj: npr. u bočici s tintom, ali i u živim bićima i okolini u kojoj ta bića žive. Spomenuti ću da se najveća mrlja nalazi u, nama neistraženom, dijelu svemira.
Nama su daleko važnije mrlje koje utječu na nas:
Mrlju na listu papira možemo nazvati nezgodnom situacijom, mrlja na npr. karijeri već je ozbiljnija a mrlja na košulji od ruža za usne može postati nerješiv problem. Mrlja od nafte u moru problem je naš ali i onih bića koje nemaju veze s nastankom te mrlje. Postoje mrlje na našem fizičkom tijelu, na psihi ili u našoj auri. Mrlja može sakriti dio nečega ali i otkriti puno toga. Najgore su mrlje na duši i savjesti, one mogu toliko kobno djelovati na neko biće da izvuku život iz njega te se biće slomi poput krhke grančice.

Oznake: mrlje, stains, short story, Original Art, croatia, artistic images, brut artwork, self taught artists, artistic creation, fantasy tales, unusual fantastic, marginal art, funny, contemporary artists, outsider art, brut artists, fantasy artists, outsider paintings, humorous, weird, drawing, fantastic art, naive artists, culture, paintings, ARTWORK, illustration amateur, artistic, contemporary paintings, amateur art, naive art, funny stories, illustrations, fine art


- 19:13 - Komentari (6) - Isprintaj - #

28.09.2017., četvrtak

Događaji s Michaelom

Gospodim Michael X. dugo je vremena bio jedan od najuglednih biznismena Fantazgrada. Prije godinu dana odjednom je zašutio i odjurio u šumu. Kako ga nije bilo moguće pronaći, smatralo se da je postao žrtvom nekog od grabežljivaca. Ali pojavio se iznenada, u posljednje vrijeme jednom tjedno dotrči u grad oko podneva i nekoliko minuta gromoglasno urliče. Potom ponovo odjuri tko zna kamo. Još se ne zna ima li problema s probavom, prenosi li neku poruku ili je jednostavno poludio.

Oznake: događaji stara kost priče svijet fantazije, short story, Original Art, croatia, artistic images, brut artwork, self taught artists, artistic creation, fantasy tales, unusual fantastic, marginal art, funny, contemporary artists, outsider art, brut artists, fantasy artists, outsider paintings, humorous, weird, drawing, fantastic art, naive artists, culture, paintings, ARTWORK, illustration amateur, artistic, contemporary paintings, amateur art, naive art, funny stories, illustrations, fine art


- 20:34 - Komentari (5) - Isprintaj - #

26.09.2017., utorak

Čačkaličari se igraju u vrbi, Svijet Fantazije

Igranje je, uglavnom, osobina djece ali se Čačkaličari, na njihovu sreću, i u odrasloj dobi igraju svakoga dana. Izvježbano oko ih najlakše uoči u krošnji vrbe, njima omiljenom stablu. Pokušajte ih vidjeti!
više o čačkaličarima na donjem linku, ako će raditi... ?
http://storiesofoldbone.blogspot.hr/2013/12/cackalicari-idu-spavati-toothpicks-go.html

Oznake: čačkalica stara koža outsider art, suvremena, amaterska umjetnost, naivna, kratke priče, pria, amaterska ilustracija, hrvatski umjetnici, amateri umjetnici, umjetnost slike, ilustrator, humor, Hrvatska, Crtež, umjetničke slike, suvremeni umjetnici, čudne priče, neobična umjetnost, slikari, likovni, umjetnici, umjetnik, hrvatski, likovno stvaralaštvo, Kultura, umjetnički radovi, naivni umjetnici, ilustracija, fantastična umjetnost, fantazija, suvremeno slikarstvo, fantastične slike


- 20:01 - Komentari (4) - Isprintaj - #

24.09.2017., nedjelja

Utočište neprihvaćenih

U Svijetu Fantazije stvorili su svoje mjesto gdje mogu biti ono što jesu, raditi i govoriti ono što žele a da nisu izvrgnuti ruganju i preziru. Odbačeni od svoje okoline kao nepoželjni i čudaci, ovi likovi mnogima smiješni, tek u ovom utočištu žive svoj život.
Dobra je vijest da svatko tko otvori oči i srce može živjeti punim plućima.
storiesofoldbone.blogspot.com

Oznake: neprihvaćemi old bone art stara kost priče, suvremena, amaterska umjetnost, naivna, kratke priče, pria, amaterska ilustracija, hrvatski umjetnici, amateri umjetnici, umjetnost slike, ilustrator, humor, Hrvatska, Crtež, umjetničke slike, suvremeni umjetnici, čudne priče, neobična umjetnost, slikari, likovni, umjetnici, umjetnik, hrvatski, likovno stvaralaštvo, Kultura, umjetnički radovi, naivni umjetnici, ilustracija, fantastična umjetnost, fantazija, suvremeno slikarstvo, fantastične slike


- 19:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

22.09.2017., petak

Ruka Frenkija Kreste

Jedan od poznatijih stanovnika Zemlje Fantazije svakako je Frenki Kresto, radnik koji obavlja najteže fizičke poslove da prehrani svoju mnogobrojnu obitelj. Dugogodišnji teški poslovi ostavili su posljedice na njegovom zdravlju i svaku noć kada ide na spavanje, trpi teške bolove, najviše u desnoj šaci.
Nekoliko dobrih bića noću dolaze na njegovu postelju i čine sve da mu olakšaju bolove.
Čačkaličar Pjer nježno čisti njegove nokte i ruke od mrtve kože i mrvica zemlje.
Kućni duh Zahor svojim ljekovitim dahom nastoji oporaviti oštećena tkiva u ruci Frenkija Kreste.
Vila Pamila donosi rijetke ljekovite biljke kojima oblaže ogrebotine, rane i druga bolna mjesta.
Mudrac Filozor, tragač za smislom života i postojanja, često tiho dođe i pokloni se ruci hranitelja Frenkija.

Oznake: ruka frenki stara kost koža priča, suvremena, amaterska umjetnost, naivna, kratke priče, pria, amaterska ilustracija, hrvatski umjetnici, amateri umjetnici, umjetnost slike, ilustrator, humor, Hrvatska, Crtež, umjetničke slike, suvremeni umjetnici, čudne priče, neobična umjetnost, slikari, likovni, umjetnici, umjetnik, hrvatski, likovno stvaralaštvo, Kultura, umjetnički radovi, naivni umjetnici, ilustracija, fantastična umjetnost, fantazija, suvremeno slikarstvo, fantastične slike


- 15:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

20.09.2017., srijeda

Mirisni Edi je zaljubljen

Velike borbe između raznih bića bijesne u Zemlji Fantaziji, ali Mirisni Edi to ne primjećuje. To posebno nježno i romantično stvorenje, napokon je pronašlo ljubav svog života, Ružu Evu. Ovi "zaljubljeni golubovi" ne mare što pripadaju raznim vrstama, već se iskreno i potpuno predaju svojim osjećajima.

Oznake: mirisni edi old bone stara kost, suvremena, amaterska umjetnost, naivna, kratke priče, pria, amaterska ilustracija, hrvatski umjetnici, amateri umjetnici, umjetnost slike, ilustrator, humor, Hrvatska, Crtež, umjetničke slike, suvremeni umjetnici, čudne priče, neobična umjetnost, slikari, likovni, umjetnici, umjetnik, hrvatski, likovno stvaralaštvo, Kultura, umjetnički radovi, naivni umjetnici, ilustracija, fantastična umjetnost, fantazija, suvremeno slikarstvo, fantastične slike


- 19:09 - Komentari (7) - Isprintaj - #

19.09.2017., utorak

Važniji stanovnici Čarobne Doline

Jednom
davno.... ili ne tako davno, odjednom počnem crtati.... i piskarati....

Marko

JE VEOMA NADAREN IZUMITELJ, ZNANSTVENIK I MATEMATIČAR, IZMEĐU PUBERTETA I SREDNJIH GODINA. U FARAON GRAD JE DOŠAO IZ LUTKOVCA, A NADIMAK FARAON DOBIO JE ZBOG ZASLUGA U RATU PROTIV ZLOG ŠATE U VELIKOM FARAONGRADSKOM RATU.
UDOMIO JE LUTKA ZVONKA KAO BEBU, KOJI JE S VREMENOM POSTAO JAKO ZLOČEST. MARKU SE ODTADA ZNATNO SMANJILA POPULARNOST U FARAONGRADU...

LUTAK ZVONKO

JE MALENO DRVENO BIĆE KOJE JE VELIKA NAPAST A NEKI KAŽU I ZLO. ON JE UVJEREN DA JE UVIJEK U PRAVU A DRUGI U KRIVU. ON MISLI DA JE NAJ NAJ, DA IMA APOLONSKI IZGLED I KAŽNJAVA LJUDE KOJI NE VJERUJU U NJEGOVE IZMIŠLJENE PRIČE. PRI TOME KORISTI SVOJE MUČIONO TROJSTVO: BIČ, BRITVU I ŽIG.
ON ZNA KAKO STAVITI PATULJKE POD SVOJU KONTROLU.
NEKE ČESTO KORIŠTENE RIJEČI I REČENICE LUTKA ZVONKA SU:
KRKANE!
TI ŠTO GREŠKOM POSTOJIŠ...
TVOJE STANJE JE KRITIČNO!
POKLONI MI SE TI ISPLJUVKU STARE ISUŠENE ŽABE...

LUTKIĆI

SU 13 NEĆAKA LUTKA ZVONKA, ŽIVE S NJIM U NJEGOVOJ KUĆI U FARAONGRADU. IZ SAMO NJIMA ZNANIH RAZLOGA ZOVU GA "UJAK WILIBUR".
LUTAK ZVONKO IH NAZIVA BIJEDNIM MIKROBIMA I NE BRINE SE BAŠ ZA NJIH. PONEKAD IM DA OSTATKE GRAHA, NJEGOVOG OMILJENOG JELA. DA NE ŽIVE BLIZU DOBROG FARAONA MARKA, BILI BI ČESTO GLADNI. IPAK, ONI VOLE SVOG UJAKA A KRASI IH VOLJA ZA RADOM, SLOGA I DOBROTA (ŠTO SE NE MOŽE REĆI ZA LUTKA ZVONKA).

ŽARKO ŽARAC

ŽARKO ŽARAC JE BIĆE KOJE JE NASTALO IZ LAVE, KADA JE NEPOZNATA INTILIGENCIJA ILI SILA UTJECALA NA JEDAN VULKAN U ČAROBNOJ DOLINI. USPRKOS TOME ŠTO JE NAPRAVLJEN OD NEUNIŠTIVE LAVE, ON JE VEOMA DOBROG SRCA I JEDAN JE OD NAJNOVIJIH STANOVNIKA FARAONGRADA. OBIČNO JE SPOJEN NA GRADSKU TOPLANU TE TAKO OSIGURAVA TOPLU VODU I GRIJANJE ZA SVE STANOVNIKE FARAONGRADA. OMILJENA ZABAVA SU MU FILOZOFSKI RAZGOVORI A VOLI KADA NA NJEMU RADE ROŠTILJ. DOBAR JE PRIJATELJ, POSEBNO FARAONU MARKU. VEOMA JE POPULARNA OSOBA U FARAONGRADU. IZ TOGA RAZLOGA LUTAK ZVONKO GA NE VOLI.

ŠATO ZLOBAN LUCIUS (EX. EXPENTAR)

ZAISTA LOŠ LIK. BORAVI U SVOJEM TAMNOM DVORCU NA PLANINI ZLI VRH. PRIPADA RODU DVONOŽACA. NAJVEĆA OPASNOST ZA MIR U ČAROBNOJ DOLINI, NIKADA NEĆE ODUSTATI OD SVOJIH PLANOVA DA POSTANE GOSPODAR ČAROBNE DOLINE. POSJEDUJE MISTIČNE MOĆI, UVIJEK PROIZVODI NOVE VRSTE BORBENIH ROBOTA.
ZAVIDAN JE FARAONU MARKU NA NJEGOVIM IZUMIMA.
SURAĐUJE S BANDOM CRNIH IKSEVA.

UČITELJ BONTONA

IZUZETNO LJUBAZNA, DRAGA I KULTURNA OSOBA. DUGO JE GODINA UČIO BONTON UČENIKE U OSMOGODIŠNJOJ ŠKOLI, DOK JEDNOG DANA LUTAK ZVONKO NIJE KRENUO U PRVI RAZRED I ZBOG NJEGA JE UBRZO DOŽIVIO TEŽAK ŽIVČANI SLOM, A I FIZIČKA OŠTEĆENJA. (O TIM NEZGODAMA BITI ĆE JEDNOM NA BLOGU OBJAVLJENO VIŠE.) LIJEČIO SE U KLINICI ZA UMOBOLNE DUGO VREMENA A SADA JE NA BRIZI FARAONA MARKA. MARKO JE BIO PRISILJEN IZUMITI I NAPRAVITI SPECIJALNA MOBILNA KOLICA ZA NJEGA, U KOJIMA SADA MORA ŽIVJETI. NEPRESTANO IMA ZABIJENE DVIJE INJEKCIJE U GLAVI. SRETNE LI SE SLUČAJNO SA LUTKOM ZVONKOM, TEHNOLOŠKI NAPREDNA OPREMA MU ODMAH UBRIZGAVA SNAŽNU KEMIKALIJU ZA SMIRENJE.
vidi više na
http://lutakzvonko.blogspot.hr/2013/05/neki-vazniji-stanovnici-carobne-doline.html

Oznake: čarobna dolina umjetnost art stara kost, suvremena, amaterska umjetnost, naivna, kratke priče, pria, amaterska ilustracija, hrvatski umjetnici, amateri umjetnici, umjetnost slike, ilustrator, humor, Hrvatska, Crtež, umjetničke slike, suvremeni umjetnici, čudne priče, neobična umjetnost, slikari, likovni, umjetnici, umjetnik, hrvatski, likovno stvaralaštvo, Kultura, umjetnički radovi, naivni umjetnici, ilustracija, fantastična umjetnost, fantazija, suvremeno slikarstvo, fantastične slike


- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2017., ponedjeljak

Stari zapisi imaju dušu


Brzo nakon povratka istraživač Zigi Fajgl, iznenada je ponovo otišao u nepoznatom smjeru ne javljajući se nikome. Dugoudi Ed, Abra Kad, Olovka i četiri čačkaličara prihvatili su se odgonetavanja tajanstvenih mapa i spisa koje je Zigi donio, ali neuspješno. Odjednom, naši junaci već frustrirani od neuspjeha, prisustvuju oživljavanju drevnih dokumenata, koji su pod utjecajem neke magije sami razotkrili svoju tajnu. Neka zaboravljena drevna bića poslali su na ovaj način svoje poruke za pomoć: SOS, Vjera jača!, Nađite nas! Pliz!
Usputna napomena: Gospođa Bibibi redovno stavlja papiriće s uputama na svog muža Olovku. Na ovoj piše: DOĆI KUĆI PRIJE MRAKA!

Oznake: old bone art, stara, kost, umjetnost, suvremena, moderna umjetnost, naivna, kratke priče, pria, amaterska ilustracija, kratka, psihijatrija, hrvatski umjetnici, amater, ilustracija, prodaja, Crtež, umjetničke slike, suvremeni umjetnici, samouki slikari, neobična umjetnost, likovni umjetnik, hrvatski, likovno stvaralaštvo, Kultura, umjetnički radovi


- 18:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.