Priče sa prljavog mjeseca

subota, 27.05.2006.

Labud-Budla

Pobjeda Finske na Eurosongu, sretan sam zbog toga. Em su likovi pravi showmeni, em im je pjesma 20 puta bolja od bilo koje druge na Eurosongu (iako nije baš nekaj, no ostale su pjesme shit). Ne nisam gledao Eurosong, samo kraj bodovanja te encore Finske. A kako onda znam da su onda ostale pjesme sranje? Educated guess. To je Eurosong ljudi.

Ja sam za vrijeme Eurosonga bio na danima Zapruđa s frendovima, te sam tamo vidio dosta starih prijatelja iz osnovne. Nostalgija me hvata. Možda ne bude dana Utrina jer onaj peder od ravnatelja iz osnovne Jozo želi kojih 35 000 kn za školsko igralište. Kako to može raditi?! Pa haljooo, dani Utrina su zakon, zakaj to radi. Poludit ću ovih mjesec dana prije završetka škole. Dam se kladiti da sve kaj može poći po krivu to i hoće, ja sam zbilja tragičan lik. Tragi-komičan
ipak.

Još jedan čudan san...

Grimizna kuga

Kuga je izbila u svijetu, i jedini način da saznamo jesmo li zaraženi jest da si nadlanicu porežemo te vidimo hoćemo li krvariti ili ne. Ja to činim i ne krvarim, a jedini mi je spas da se režem do kosti dlana, pa ih iščupam i ugradim si metalne šipke. To i napravim, onda hodam gradom i vidim kako operiraju ljude na cesti ugrađujući im šipke u tijelo. Creepy san...


...
U četvrtak smo na tjelesnom napokon igrali nogomet! W00T! I bilo je zakon, je, baš smo fora.
E da,

Lovorče! Što si to učinila svojoj lijepoj smeđoj kosi?!

Nuuuuuuuuuuu! Why? Warum? Perque? Zaaaaaaaštoooo?
Ah da, život je takav, čupav i dlakav...


MRTAV ČOVJEK

Ne vjeruj nikad gospodinu Pimpeku
Jer on nema smisla za romantiku
A ti si taj dečko
Ti si taj pacijent
Jasushi Akashi
Dirigent

Pa hodaj
Pa hodaj

Ne kuni se nikad u tetu Politiku
Ako želiš imat nekog na sprovodu
Da to je vrlo bitan događaj
Mada Niki kaže da smrt nije kraj

Jer ti si mrtav čovjek
Šljaker iz treće smjene
I možeš lagat svoju mamu
Ali nikad ne mene

Ne vjeruj nikad stričeku Narkotiku
Jer on ima malo bed taktiku
Taj je crna ovca naše familije
Sva čuda svijeta koprofilije

Cica čistačica je kod susede Sotone
Pustila da joj duša potone
Čak i debeli Dragec
Kuži da je Stvoritelj
U cijeloj priči samo gledatelj

Ionako ti si mrtav čovjek
Šljaker iz treće smjene
Go fuck your mother
Ali nikad ne mene

27.05.2006. u 08:28 • 4 KomentaraPrint#

četvrtak, 18.05.2006.

Guzica je najjača!

Baš sam si tr00 ovih dana. Dobih Poguese i Flogging Molly. Irska je zakon, kao i njihova glazba, a i piva. Imam lude planove za ljeto koje je pred nama. Kuffner i ja idemo kod Barabe na tjedan-dva u Vodice, idem u Irsku , kod bake u Njemačku, a da ne pričam o ostatku. Trebalo bi biti ludo sve u svemu.

Sad se pitate kakav je to naslov, ne? E pa, prije par dana na treningu radimo neko bacanje i sad trener priča...

Jo (trener): Izvučeš i baciš! Izbiješ guzicom! Ovak' *pokazuje pokret* Guzica je najjača!
Mislav i Ja (da velikim slovima): *pras u smijeh*

Nda, onda je trener skužio kaj je rekao te se počeo smijati. A cijeli su nam trening i Metallicu puštali, woop de doo! Pa smo svako malo Mimi un Ich slušali koja je pjesma.

Ja: Nothing else matters...
*mislav klima pa oboje pjevušimo melodiju sve dok nas trener ne skuži*

Ja živim u uvjerenju da cure ne idu na WC jer moraju, već da bi se šminkale itd. Ivor me ponukao na razmišljanje o tome. Mislim, kojem još biću treba tako puno vremena na WC-u. I zašto baš na WC-u najviše vole pričati i šminkati se. Mislim, haljoo? Tamo smrdi, dismr, damfa, ćifti! Još drugima oduzmate prostor za obavljanje fizičkih procesa!

Ja: *panično lupam na vrata WC-a u školi* Poooožuuuuriii!
Dvoglasje: Čekaj malo!

Sad vi recite da je to normalno. Mislim da bi trebalo napraviti posebne prostorije za te ženske nagone da pričaju u WC-u, i dam se kladit da bi na kraju ipak odabrale WC. Još jedan razlog zašto nikad žene skužiti neću.

Raska je zaprijetila Banu i Ivoru da ak' itko bude pio na izletu da će njih okrivti za to jer su pili pivo na brijunima. Ban je, ali Kranjec nije, pa kaj on izgleda kao takav tip?

Yeah whatever, nevermind...

18.05.2006. u 15:13 • 4 KomentaraPrint#

nedjelja, 14.05.2006.

Tintilinti, vrtuljak usporava

Intervju s Gandalfom

Svi mi čekamo Gandalfa, o da. Ja sam ga neki dan i sanjao. Bijasmo (mi as if in 2.a.) u učionici iz glazbenog, no na satu nam je bila Ševa (as if in profa). Priča ona nekaj priča, kad se ja, koji inače sjedi u prvoj klupi (ne svojom voljom) javljam nešto iz zadnje klupe, naime, primjetio sam da u prvoj klupi sjedi Gandalf, da, Gandalf Sivi... U taj čas upadaju nekakve babe u razred koje bijahu u nekakve haljine obučene.

Babe: Gdje je Gandalf?! Treba nam oko prevođenja!
Ja:*taman se spreman reći gdje je*

No tada se Gandalf sakriven iza matematičkog udžbenika ( a šešir mu špičasti viri) okreće prema meni, stavlja prst na usta i signalizira da ništa ne kažem. Babe razočarano odlaze.

Next thing I know, ja i Gandalf jašemo na konjićima kroz Shire, i spašavamo Glorfindela od gomile goblina.

Gandalf: Gledaj, Glorfindel bježi na Asfelothu od pomahnitalih goblina! Moramo ga spasiti.
Ja:*panično*: Ne, umrijet ću!

I tako dalje, i tako dalje. A da ne pričam o encounteru sa ustima Sauronovim, koja su zapravo mačak Grga iz mog kvarta. Odsad zapisujem snove, ne želim ih zaboraviti, posebno ako su besmisleni pouput ovog

...

Na utakmici prve protiv četvrte je bilo hektično. The Kosta, Jurčić, Ban, Navijalić i Ja (da, velikim slovima) navijasmo k'o ludi (upućeni će znati o ćemu se radi). No naši se zajebavaju, dok debili iz prve nabijaju. Trpko je car.

Ne da mi se pisati o školi, škola sputava kreativnost, gleda samo statistiku, rade od nas robote, ja to ne prihvaćam. Ja sam kontroverzan XD, ha ha ha ha... Još samo malo! Tak je fino toplo vani, baš pravo teletuby vrijeme. Mrzim školu, jako je mrzim. Pola znanja koje nam pokušavaju utuviti u glavu je beskorisno, usto je još i gradivo pretrpano. Ne bude. Ili Banovim riječima :''Not gonna happen...''

Čudni se snovi i dalje nastavljaju.

...

Marksimirski stadion

Čudan san, jako čudan. Mene i Mislava trenira Jo (naš trener) ispred Maksimira, od da. Nije više Maksimir neg' Marksimir. I da, ima zatvorske zidine oko sebe, sa stažarima. Onda nam da zadatak da što prije dođemo do zoološkog a da nas stražari ne opaze i da mu tamo kupimo ulaznice, jer će za deset minuta koštato deset puta više.

Koja je budala ono rekla da nam snovi nekaj govore. Moji mi govore da sam psihopat. Što podsjeća na scenu iz jedne igre (Final Fantasy 8). Bude se likovi iz dream worlda gdje su sanjali o prošlosti, i vidjeli su jedna tri vrlo čudna vojnika. I sada, prepričavaju oni događaje.

Zell: Man, this dream was weird...

Selphie: Yeah, mine too.

Squall *razmišlja* : I dreamt I was a moron...

Subote postaju rutina, tj. dosadne. Baraba i Kuffner se ne vole, samo da ne moram birati strane, onda je ok. Ne, ne te strane! Sickos... Ma da, sada je vrijeme za fotofinish, tj. stisnuti zube i dati sve od sebe, da prođem sa solidnom četvorkom. Jedino me fizika zabrinjava, jedino to. Još jedan weird san.

...

Apokalipsa?


Dakle. u svijetu su žohari postali vladajuća vrsta, a mi, ljudi živimo u katakombama i sakrivamo se. Naravno, ni tamo nije sve ok. Pohara nas neka bolest, i jedini način da se spasimo jest da si ugradimo kloroplaste u stanice. Bed je, kad to Hoytu napravimo, da postane biljka. Pa mu govorimo ovo...

Ja: Ne brini se Hoyt.
Mislav: Da, svaki te dan bumo zaljevali.
Matko: Davat ćemo ti samo najkvalitetnije gnojivo.

O da, takav je život taj. Dobih pet iz biologije, tko bi rekao? Proći ću sa finom četvorkom ak isparvim fiziku, imam 4,1,1... čista dvojka. No i to će se promjeniti. E da, mijenjam dizajn bloga, bit će kao cover Cirkusova albuma ''Savršeno putovanje''. Nekak kao Boduličin, samo bez cvjetića, of kors. Dosta mi je ovog crnog dizajna. A vjerujem i vama, više neću ni spotove stavljati.

...

''Borko!'' reče Gandalf i opali mene štapom po piksi


Da, znam, dugo nisam niš pisao, i nemojte mi govoriti da postam, neću. Nemam blage o čem da pišem, završava škola, a uopšte taj filing nemam. No znam da ću biti sretan kada završi i ova godina. Gjud je ukrao moju i Mislavovu foru, Schliemann! A od kud im Borko? Pa sram ih bilo. Kradu skautovske fore koje sam ja pokrao od Ivora, gadovi jedni blabla .Pitam se koliko će profe biti spremne za suradnju pred kraj...


Završna rečinica, tj. pitanje.

Ivore, kako je bilo na spoju?

Tintilinti- moram li reći tko? Didn't think so

Cheepyeyhooo, cheepyeyhooo,
ohooo, ohooo
Ma Cheepyeyhooo, cheepyeyhooo,
ohooo, ohooo

Možda danas je dan da se leti,
možda danas je dan za ples,
možda danas je dan, da se sjeti
kako je bilo i kako će bit',
za sve nas

Tintilinti,
kucaj, ne zvoni
jer jednom dođeš i ti,
tamo gore,
pa ćeš svirati mali tamburin

Danas je prekrasan dan,
i ti ćeš si rezati vene,
hihotati s oblaka,
kad pajkani dođu po mene,
baš bi se mogli naroljati,
napiti se k'o majka,
pa idemo skupa u vis,
Ti, ja , Gagarin i lajka

Tintilinti,
kucaj, ne zvoni
jer jednom dođeš i ti,
tamo gore,
pa ćeš vrtiti mali ringešpil

Tintilinti,
kucaj, ne zvoni
jer jednom dođeš i ti,
tamo gore,
pa ćeš voziti patuljke na more

Možda danas je dan, kraj pjesme,
Možda danas je dan, kraj bola,
Možda netko je sam, netko ne smije
Taj nikad neće biti, Tintilinti


Cheepyeyhooo, cheepyeyhooo,
ohooo, ohooo
Ma Cheepyeyhooo, cheepyeyhooo,
ohooo, ohooo
Cheepyeyhooo, cheepyeyhooo
Ohoooooooo

14.05.2006. u 21:51 • 10 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Nemoguća Varijanta

Vječna naklapanja u Utrinama, Zapruđu i Središću, mojoj osobnoj Arkadiji. Gdje ćete saznazi sve o Vesni, Bobu, pandi s mlijekom u očima, intergalaktičkom sudu, te koji je smisao postojanja nas bijednih zemljana. Sada imam sanjke Djeda Mraza( duga priča). I kako su me sobovi iznevjerili,zaposlio sam pandu s mlijekom u očima da me vuče.

Ne znam za vas, no moram ponovno otići do Djeda Mraza, ponestalo mi je polarnog svijetla.

Ovdje započinje moja saga, moj ep, moja sunčana strana radijatora, jedna totalno nemoguća varijanta.

Dakle, ja sam.

Sven.

17

IV. Gimnazija

Princ Utrina

Glasnik promukloga glasa

Bas Gitara

Pjesme

Ljevičar

Pipsi

Sunčana strana radijatora

Sanjar

Informirani optimist

Pilot Bez neba

Corto Maltese

San Tropez

Modesty Reverb

Članovi:

mislav/el. gitara/glavni kompozitor/frontmen
sven/bas gitara/songwritter/frontmen
vlatka/mikrofon/dizajner grafički
domagoj/el. gitara
tihomir/bubnjevi
(napomena: nije napisano po važnosti, već kad se tko pridružio bendu ;) )

Akitvnosti:

Samo probe, Mislavovi i moji jammovi, skladanje.
Pobrisao sam par pjesama čijom kvalitetom nisam bio zadovoljan, tako da sada razvijam malo drugačiji način pisanja. I da, bend je poprimio funk/rock štih neki, tako da znate na čemu smo...

kontakti, pitanja, kaj god

modesty_reverb@yahoo.co.uk



Tekstovi pjesama

Do daljneg će biti objavljene pjesme koje su završene, ili koje su približno zavvršene...
(tekst-, glazba-)

the arcadian ark
(sven, miki)

I wish I had a ship
that could sail through the sky,
that would take me away from home,
up and through the clouds,
sail to eternity's end,

all aboard!
set sail to the sky,
to eternity's end,
east of eden
west of the arcadian landing,
sail towards my happy ending,

my arcadian ak
will take me far away,
to the island of neverland,
above the arcadian glades,
sail towards a better day,

the sky seems so surreal,
like this is all a dream,
breaking the final seal,
the ark, my yellow submarine,

I can only hear the sound of angel wings
through the chime of the crystal bells,
in the violet snowstorm,
where the ice lady sings,

all aboard!
set sail to the sky,
to eternity's end,
east of eden,
west of the acadian landing
sail towards my happy ending,

space surfer
(sven,miki)

jel' to shuttle?
jel' to sputnik?
jel' to gagarin il' lajka?
ne, to je svermirski putnik
to je...

space surfer!
pleše kao fred astaire
surfa tamo gdje je vječno sretan,
ma to je space surfer
brz je kao vjetar
i lagan kao junfer,

jednom se zgodom
nasukao na napuštenom planetu,
slao je signale svojom sondom
da dođe vučna služba,
i odvuče ga sa svojim brodom,

on će cijeli svemir spasiti,
krivolovce na zvijezde
spriječiti,
i nadu svemiru vratiti,
dok kozmosom
on luta,
fajta se s borgovima
od jutra
do sutra,
jer to je...

space surfer!
pleše kao fred astaire
surfa tamo gdje je vječno sretan,
ma to je space surfer
brz je kao vjetar
i lagan kao junfer,

pilot bez neba
(sven, mislav)

spuštaš si zastavu
gledaš preko save,
gdje je tvoja penny lane?
da li je ukrala sve tvoje snove?

nikad nam nije bilo bajno
pilotima na zemlji,
nikad nam nije bilo sjajno
pilotima bez neba,

on ne sanja već danima
o tome kako vlada nebom,
kao pilot da leti iznad planina,
onaj koji vlada zagrebom,

u tom bijelom gradu
na srebrnoj rijeci,
gdje su svi tvoji demoni sveci,
a gdje ti sveci pomažu u padu,

ti si pilot bez neba,
surfer nebeskih struja,
uzmi sve ono što ti treba
i pusti da stvari dobiju svoj kraj,

nikad nam nije bilo bajno
pilotima na zemlji,
nikad nam nije bilo sjajno
pilotima bez neba,

Neki dobri blogovi, te nešto malo u mojim prijateljima

Chlaf
Dora
Dora
Kenny
Mickey
The Last Alliance
Tanica

Priča o ljudima

U konačnici, moja inspiracija dolazi od ljudi. Ne u prirodi, snovima, već ljudima. I mislim da par jedinaca zaslužuje da ih spomenem na blogu. Jer ipak, svaki je freak, svaki ima svoju priču, i svaki od njih me drži na životu. Ovo su ljudi koji samnom plove premam boljem danu...

Bruno, moj najstariji prijatelj i krizmani kum. Legenda živa, s kojim se nažalost sve rijeđe viđam. Bili smo nerazdvojni kroz cijeli vrtić i osnovnu, i mislim da ćemo to prijateljstvo obnoviti.

Premijer Mislav, čovjek kojeg poznajem gotovo jednako dugo kao Brunu. Moj brat po krvi, te lead guitar i kompozitor u našem bendu. Karakterno suprotne osobe, koje ujedinjene stvaraju magiju, ili se barem tako nama čini. Prijatelj koji ostaje kroz cijeli život, u to sam sto posto siguran. Kao i ja, on je glasnik promukloga glasa.

General Matija Kuffner, je realna osoba. Govori stvari onako kako stvarno jesu, bez imalo uljepšavanja. Čudim se kako s njim uspijem ostati frend kada se razlikujemo po svemu osim kvartu i ponosu (joj da, i po izboru instrumenta, no on je "malčice" bolji). U stanju donjeti pravu odluku čak i pod paljbom heretika. Također je glasnik promukloga glasa.

Jan, vođa sjevernih plemena je bubnjar Last Alliance-a. Čovjek koji me u stanju najviše nasmijati od svih ljudi. Upoznah ga davno, počeh se družiti s njim tek prije godinu dana. Velika šteta, imamo dosta toga zajedničko, ali i dosta toga da se svađamo. Glasnik je promukloga glasa, jedini koji nije iz Utrina.

Baraba je manijak, lik iz crne kronike, i kaj je najgore, ima vozačku, te planira postati sudac. Bježite glavom bez obzira, jer on se ne zeza. Guru najboljih piva. Biti kroner je postajati kroner.

Tana, anđeo s neonskom aureolom, je kao što samo ime kaže, anđeo, pravi. Cura je nešto najbolje kaj mi se dogodilo, i svaki opis je suvišan. I ne, nije mi to cura, to mi je prijateljica.