četvrtak, 31.05.2012.

Espace Parfums

Bok!



Jučer sam imala priliku posjetiti i doživjeti koncept Chanel Espace Parfums. Nalazi se na već dobro znanom mjestu u Mesničkoj 1 u Zagrebu i od sutra imate priliku i sami posjetiti taj intimni i prekrasan prostor. Prvi ovakav prostor otvoren je u Sax Fifth Avenue-u u New Yorku još 2006. godine i postoji u nekoliko svjetskih metropola. Koncept je zamišljen tako da klijenti pronađu svoj parfem kroz privatnu konzultaciju te da odabrani parfem odgovara prije svega osobnosti samog klijenta. Sam prostor odiše pravim duhom Chanela. Korištene su prepoznatljive boje kao što su bijela, crna i zlatna, a detalji poput fotografija i lava podsjećaju nas na legendarnu Coco Chanel, koja je bila lav po horoskopu. Vanjskim izgledom trgovine dočarana je Chanelova Rue Cambon trgovina.

Specifičnost samog ambijenta dodatno naglašava olfaktivni bar, kojeg je zamislio i razvio pomoćni pafumer Chanel-a, Christopher Sheldrake. Na olfaktivnom baru nalaze se 52 mirisna blotera koji su podijeljeni po mirisnim obiteljima. Zanimljivost kod mirisnih blotera jest da nisu klasični papirnati, već keramički. Jednom tjedno se umakaju u parfeme te tako zadržavaju miris, a upotrebom tih blotera prilikom odabiranja mirisa ne dolazi do zasićenja mirisa u samom prostoru.

Klijent uz stručnjaka za mirise, pronalazi svoj idealni miris kroz privatnu konzultaciju, gdje stručnjak za mirise upoznaje osobnost samog klijenta te tako odabire blotere sa mirisima koje klijent dalje proučava i odabire.

Uz klasične Chanel parfeme, na ovoj lokaciji dostupni su i Les Exclusifs, ekskluzivna kolekcija od čak 13 mirisa.

Bilo je to vrlo zanimljivo iskustvo i stvarno vam preporučam da i vi doživite Chanel Espace Parfums. Konzultacije su besplatne i privatne i prvenstveno njihova svrha je pronalazak idealnog parfema.

Donosim vam nekoliko fotki sa druženja.

p.s. Virginie, hvala na pozivu, bilo je divno!

Čitamo se!

photo by: Ivana Kranjčec Style Tone Zagreb & me

B. fino

Robica: suknja Tradate; majica i sunčane naočale Hrelić; ogrlica abataba; remen Zara; sat Seiko

018

031

021

stz-barabara4

045

stz-barabara2

023

055

044

062

stz-barabara3

stz-barabara


- 10:20 - Komentiraj (16) - Link na post

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.