Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

petak, 30.10.2015.

Cijene zagrebačkih stanova preko 15% niže nego 2010. godine

Prema podacima portala Crozilla.com, najtraženiji zagrebački stanovi tijekom rujna bili su oni na području centra, Maksimira, Trešnjevke, Jaruna i Dubrave.
Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako su rujanske cijene zagrebačkih stanova zabilježile porast vrijednosti na mjesečnoj,
ali i na godišnjoj razini nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

30.10.2015. u 10:26 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 28.10.2015.

Portonovi: One&Only u Kumboru spreman za sezonu 2018.

KUMBOR - Najznačajnija investicija sa azerbejdžanskim kapitalom u Crnoj Gori je, bez sumnje, projekat Portonovi u Kumboru. Investitor "Azmont investments" najavljuje da će u sklopu novog visokoluksuznog odredišta, vrijednog pola milijarde eura, za sezonu 2018. biti spreman i prvi "One&Only" hotel u Evropi.
Ugovorom o dugoročnom zakupu lokacije kasarne „Orjenski bataljon“, Kumbor investicionim programom ugovorena fazna realizacija.
U njemu stoji da će u prve četiri godine od stupanja ugovora na snagu (13. februar 2013. godine) biti realizovana investicija u
vršenju pripremnih radova i izgradnji hotelskih sadržaja, u visini od 52 miliona eura, dok će se cjelokupna investicija realizovati
u periodu od osam godina (258 miliona eura).
Projekat Portonovi na lokaciji nekadašnje vojne kasarne u Kumboru zvanično je započet u avgustu 2013. godine. Tada je najavljeno da će do maja 2016. biti završen kompleks, prvi ,,One & only“ hotel u Evropi, sa 110 luksuznih soba, apartmana, vila i spa-centrom na 3.000 kvadrata, marinom sa 250 vezova, restoranima i barovima,
bulevarima, plažnim i kantri klubovima, luksuznim vilama novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

28.10.2015. u 08:35 • 0 KomentaraPrint#^

subota, 24.10.2015.

Grčka ne pristaje na masovne zapljene nekretnina

Cipras je naglasio da će Atena ispuniti svoje obveze iz programa pomoći.
"Grčka je potpisala sporazum koji će ispuniti, nije potpisala sporazum da preda svoj suverenitet", rekao je.
Hollande je kazao da će Francuska poslati stručnjake koji će pomoći Grčkoj u provedbi privatizacije
kako bi se prikupio novac i osnažio porezni sustav prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

24.10.2015. u 11:22 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 21.10.2015.

Rijeka prodaje još 13 gradskih stanova

Natječaj je otvoren do 2. studenoga
Grad Rijeka objavio je natječaj za prodaju ukupno 13 stanova, idealnih dijelova stanova i stanova neprikladnih
za stanovanje u gradskom vlasništvu, koji je otvoren do 2. studenoga.
Najveći broj stanova koji se prodaju, njih ukupno osam, neprikladno je za stanovanje, nisu u funkciji i iziskuju ulaganje
znatnih novčanih sredstava da bi se u njima moglo stanovati mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

21.10.2015. u 11:04 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 19.10.2015.

Za uređenje hotela Palmon bay u Igalu još dva miliona eura

IGALO - Menadžment hotela Palmon bay u Igalu najavio je za kraj oktobra početak rekonstrukcije starog depadansa sa 40 apartmana.
Predsjednik Odbora direktora kompanije Primorje hotels&restaurants, u okviru koje posluje i hotel u Igalu, Božidar Draganić, kazao je da je za tu investiciju kao i uređenje plaže ispred hotela planirano ulaganje od dva miliona eura.
“Time će biti zaokružena ulaganja u novo hotelsko zdanje u Igalu na devet miliona eura”, rekao je Draganić.
Zbog najavljene rekonstrukcije, hotel koji je trenutno sa ispunjenih 60 odsto kapaciteta, biće privremeno zatvoren za smještaj, ali će na usluzi biti restoran i spa centar. Po okončanju posla hotel će biti otvoren tokom cijele godine, prenosi Radio Jadran.
Palmon bay je rekonstrukcijom starog hotela Centar dobio četiri plus zvjezdice. Posjeduje 163 moderno opremljene sobe, od kojih je većina sa pogledom na more, kojeg je arhitektonski oblikovala arhitekta Mirka Đurović, dok je dizajn uradila arhitekta Elena Brus Paskve iz Italije. Ima sopstvenu plažu, spa centar, otvoreni bazen za djecu, zatvoreni bazen i dvije kongresne sale.
U wellnes i spa centru gostima je na raspolaganju bazen sa ljekovitom mineralnom vodom, tursko kupatilo, finska sauna,
infrared sauna, hidromasažna kada, teretana i centar za masažu Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine

19.10.2015. u 07:53 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 14.10.2015.

Mural umjetnice OKO na zidu MSU

"Tu ulogu na sebe preuzima i Muzej kao utočište umjetnosti, pokušavajući neprestano poticati svakog pojedinca na preispitivanje vlastite percepcije svijeta. Svojim smještajem i veličinom mural je izložen svakodnevnom pogledu široke publike nastojeći afirmirati uličnu umjetnost kao legitiman dio suvremenog umjetničkog stvaralaštva i vrijedne kulturne ostavštine našega vremena. No, oslikavanjem mural postaje i dio Zbirke slikarstva MSU, dodatno otvarajući Muzej novoj publici predstavljanjem umjetničkog rada koji je kontinuirano vidljiv, pristupačan i razumljiv svima", poručuju iz MSU.
Iz muzeja također podsjećaju da od preseljenja u novu zgradu i novo susjedstvo 2009. godine kontinuirano rade na povezivanju i komuniciranju s novim okruženjem u koje se smjestio.
"Oslikavanje zapadnog zida dodatno je potaknulo interakciju s prolaznicima započetu postavljanjem umjetničkih djela na otvorenom, od kojih su neka postala svojevrsnim simbolom zgrade, kao što su to Dvostruki tobogan Carstena Höllera, Oči pročišćenja Mirosława Bałke ili Oblik prostora Ivana Kožarića", napominju.
Umjetnica OKO izlaže svoje slike, murale i instalacije u brojnim galerijama i muzejima, kao što su Victoria&Albert Museum u Londonu, galerija e-flux u New Yorku, te MSU Zagreb, ali u isto vrijeme realizira projekte i u javnom prostoru. Njezini radovi ugrađeni su u urbanu uličnu kulturu. Više od deset godina tajno je izrađivala instalacije na ulicama koristeći različite tehnike poput linoreza, bakroreza i crteža. OKO također sudjeluje u raznim uličnim i grafiterskim inicijativama.
Živi u Londonu i Zagrebu nekretnine

Oznake: nekretnine

14.10.2015. u 12:39 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 12.10.2015.

Stambena štednja: Na pripisanu kamatu država ove godine dodaje 245 kuna

Državni poticaji razlog su više za stambenu štednju
Izglasavanjem Zakona o stambenoj štednji na posljednji dan svojeg saziva, 25. rujna, neposredno prije raspuštanja za nove parlamentarne izbore, Sabor je prihvatio i pokazao koliko je stambena štednja značajna za zdravlje financijskog sustava i građane.
Unatoč nekim tehničkim primjedbama stranke su gotovo unisono podržale Zakon, tj. podržale sustav stambene štednje, na koji ni građani nemaju primjedbe,
dapače - podupiru ga stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

12.10.2015. u 07:38 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 08.10.2015.

Mrak Taritaš: Pomoć Srbiji u uspostavi elektroničke građevinske dozvole

BEOGRAD - Hrvatsko ministarstvo graditeljstva i prostornog planiranja pomoći će kolegama iz Srbije u procesu uvođenje elektroničke građevinske dozvole kako bi se izbjegle pogreške koje su se nama događale i koje sada primjećujemo, izjavila je u srijedu za Hinu ministrica Anka Mrak Taritaš. Sudjelujući na međunarodnom skupu "Reforma građevinskih dozvola za konkurentniju regiju" u Beogradu, ministrica Mrak Taritaš je u panel diskusiji objasnila iskustva Hrvatske u uspostavljanju informatičkog sustava prostornog uređenja te modulu za elektroničko izdavanje građevinskih i uporabnih dozvola. Od kolega na konferenciji i voditeljice panela dobila je komplimente za sustav izdavanja dozvola koji je Hrvatska uspostavila.
U razgovoru za Hinu ministrica Mrak Taritaš istaknula je kako treba imati u vidu da se sve države regije "razvijaju iz iste zakonske regulative do 90-ih godina" prošlog stoljeća i trebaju surađivati razmjenom iskustava, što je hrvatsko ministarstvo "dosad u nekoliko navrata već učinilo s resornim kolegama iz Crne Gore"
"Isto tako, nema nikakvog razloga da i kod nas ne dođu i kolege iz Srbije i točno vide što smo napravili i što je još potrebno napraviti... Mi ćemo ponuditi pomoć, jer mislim da - bez obzira na granicu koja postoji - mi svi moramo voditi računa da je ta granica imaginarna, a da je djelovanje na prostoru ove regije zajedničko, da moramo djelovati razmjenom iskustava, jer se razvijamo iz iste regulative", ocijenila je Mrak Taritaš, koja se nada da će nakon današnje konfereencije u Beogradu "biti razmjene iskustava".
"Možemo pomoći i ponudit ćemo pomoć Srbiji da se neke greške koje smo napravili ili koje sada iščitavamo i primjećujemo ne ponove u uvođenju sustava e-dozvole koji uspostavlja Srbija", rekla je ministrica graditeljstva.
Komentirajući nedavni granični spor Hrvatske i Srbije, ocijenila da "postoji nešto što je politika i što visoko rangirani političari čine", ali da je njezin cilj bio doći u Beograd i "prezentirati to što smo mi u Hrvatskoj napravili". "Mislim da ako netko nešto dobro napravi, treba pomoći i svom susjedu, jer ovdje je tema razvoj gospodarstva i stabilan sustav prostornog planiranja. Mislim da je to važnije od imaginarne crte, važnije od granice i od trenutačnih situacija", rekla je Mrak Taritaš.
Ministrica je u srijedu u razgovoru s beogradskim novinarima zahvalila srbijanskom premijeru Aleksandru Vučiću što je, u vrijeme dok
je bio prvi potpredsjednik vlade, s hrvatskom kolegicom Vesnom Pusić postigao dogovor i omogućio Hrvatskoj da dobije dokumente i karte starije
od prije 1968. godine koji su se nalazili u Beogradu.
"Sve što je prije 15. veljače 1968. napravljeno kod nas u Hrvatskoj se smatra da je legalno i ti podaci bili su nam izuzetno važni, a nalazili su se u Beogradu. Vrlo teško smo došli do njih, pa zahvaljujem premijeru Vučiću koji je to omogućio nakon jednog sastanka s našom potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić. Kad smo te karte dobili iz Beograda bile su nam vrlo vrlo važne, jer smo na njima vodlili cijelu legalizaciju. Ovo je prilika da se za to zahvalim", rekla je ministrica Anka Mrak Taritaš.
Tijekom konferencije u Beogradu istaknuto je da će novi sustav za izdavanje elektroničkih građevinskih dozvola u Srbiji olakšati ulaganja i poboljšati konkurentnost države u privlačenju inozemnih investicija, te pokrenuti graditeljsku industriju kroz višestruko ubrzano vrijeme i skraćene procedure za oko 40 posto. Novi sustav osjetno bi trebao investitorima smanjiti troškove - čak i do više od 40.000 eura, ovisno o proceduri i vrijednosti investicija. Također, očekuje se da će proces pridonijeti transparentnosti i odgovornosti u radu državne administracije i lokalnih uprava.
Međunarodni forum "Reforma građevinskih dozvola za konkurentniju regiju" organizirali su srbijansko ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukture, organizacije NALED i GIZ, te Otvoreni regionalni fond za modernizaciju općinskih usluga, koji financiraju vlade Njemačke i Švicarske te USAID. Konferencija je okupila resorne ministre Albanije, obe entiteta BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.
Srbijanska ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović istaknula je da će Zakon o planiranju i izgradnji biti "jedan od ključnih zakona za kvalitetu poslovnog ozračja". "Sada kad je zakon u potpunosti zaživio i građevinske dozvole se izdaju za najviše 28 dana, pripremamo se za sljedeći korak - od 1. siječnja 2016. uvodimo sustav elektroničkog izdavanja građevinskih dozvola, koji će povećati efikasnost javne uprave, olakšati proces investiranja i pridonijeti eliminiranju korupcije", rekla je ministrica Mihajlović.
Administrativni postupci u vezi s ostvarivanjem prava na izgradnju su jedan od najvećih izazova za investitore u ovom dijelu Evrope, a područje građevinskih dozvola predmet je značajnih reformi koje se provode u zemljama regije. U Srbiji su reforme započele 2014. godine izmjenom niza zakona i podzakonskih akata. Rezultat tih aktivnosti bit će prelazak na električko
izdavanje građevinskih dozvola koji se očekuje od 1. siječnja 2016. godine nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

08.10.2015. u 15:49 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 05.10.2015.

DUBROVNIK BILJEŽI SNAŽAN RAST TURISTIČKIH DOLAZAKA I NOĆENJA

Najviše gostiju, kao i prošlih godina, došlo je iz Velike Britanije, SAD-a, Njemačke, Francuske, Hrvatske, Španjolske, Australije i Italije. Skandinavske zemlje također bilježe dobra ostvarenje. Promet iz Švedske prema Dubrovniku ove godine bio je nešto slabiji zabilježeno je deset posto manje dolazaka i noćenja dok tržište Finske raste u dolastima
za 19 posto u dolascima i 21 posto u noćenjima novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

05.10.2015. u 07:54 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 01.10.2015.

Na moru najviše cijene stanova

Najskuplji rujanski „kvadrati“ stanova na portalu Crozilla.com su oglašavani na području Dubrovnika, Opatije, Splita i Umaga.
Najveći mjesečni i godišnji pad cijena zabilježen je u gradu s već tradicionalno najvišim cijenama, u Dubrovniku u kojem se za jedan metar kvadratni
u prosjeku tražilo 3183 eura. U Opatiji je prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana iznosila 2937 eura, u Splitu 2184 eura,
a u Umagu 2048 eura stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

01.10.2015. u 13:31 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2015 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre