aparatczykovi zapisi

19.04.2007., četvrtak

Kroasi zero poan

Jupi! I Europsko prvenstvo u nogometu ide- Poljacima i Ukrajincima. Da mi je bilo vidit face Vlatka Markovića i ekipe kad su čuli tu vijest, izraze zaprepaštenja i nezadovoljstva na tim bahatim i antipatičnim licima kakvima raspolaže većina likova iz nogometnog saveza koji su skuhali taj sjajni rezultat. Nula glasova! Pa to je fakat sjajan rezultat. Ne da smo izgubili prvenstvo uvjerljivo nego nismo osvojili niti jedan glas. Sad bi bilo dobro škicnuti Kacin post o nulama. Nula glasova me podsjeća na famozni dio ispita iz Teorije prava i države kod prof. Miličića na zaokruživanje na kojem bi i da predaš test bez ičega zaokruženog osvojio dva boda, nulu je bilo gotovo nemoguće postići. E ja sam postigao nula bodova, toliko sam bio precizan u netočnosti svojih odgovora. Smatram to velikim rezultatom i dan danas.
Ovo prekenjavanje sa Eurom me malo podjsetilo na Euroviziju prošle godine. Rvacka je poslala najbolje čime raspolaže, superultra božicu seksa, san svakog domaćeg mužjaka, simbol erotičnosti i plodnosti, veličanstvenu Sjeverinu. I ona je bila odlična sedamnaesta. Da nije bilo blagonaklonih susjedskih glasova sa Balkana bilo bi još i gore. A siromah Vlatko nije mogao računati na balkansku solidarnost, jer oni ovdje nisu glasovali. I ispalo je kako je ispalo. Ako su zaista toliko lobirali koliko tvrde da jesu, bolje bi bilo da nisu. Šteta sredstava. I mi se uvijek pouzdamo u neke velike prijatelje sa zapada, ljude koji nas kuže, kuže naše potrebe, jako smo si bliski, praktički braća. Nadam se da ista spika ne bu bila sa ulaskom u EU. Ekipa se nabrije ulazimo, ulazimo!!! A ono, čorak! Sanader se uvijek poziva na svoje prijatelje iz Europske pučke stranke, ma prijatelje, praktički braću. On i Angela Merkel, najbolji frendovi. Ti njegovi frendovi kad god je neka frka i treba se zauzeti za Hrvatsku u Europi, povuku se i odjebu i Ivu i Hrvatsku. U dnevno političke svrhe ga ne samo da ga odjebu, oni ga i sjebu ako treba.
Vratimo se Vlatku i nesretnicima. Zar su oni STVARNO vjerovali da će dobiti Euro? Kako? S kojim argumentima? Da je sve blizu? Big deal! Da postoji infrastruktura. Drugdje je kao nema? Ljepota Jadrana? Ma boli UEFU kita za to! Mi i Mađari, fakat velesile, osobito Mađari, kojima je nogomet samo u udžbenicima iz povijesti. Lige i jedna i druga očajne, gospodarstva u komi, korupcija i sustav koji ne funkcionira i kod Mađara i kod nas.
O Poljacima u Ukrajincima mislite štogod želite. To su zaista velika i ekspanzivna gospodarstva, bogatstvo resursa. Korupcije ima, ali to je tak uobičajeno. Velike su razdaljine, istina, ali da se to savladati brzim prevoznim sredstvima, još samo da se takva uvedu. Bit će skuplje putovati po tim velikim zemljama, ali pravom navijaču ništa nije teško. Infrastruktura im nije neka, ali da se to brzo srediti, ako ima para to se lako i brzo izgradi. Samo da je novaca. Lige ne valjaju? Ne valjaju, iako ukrajinska ima potencijal, a kako sumnjivi ljudi drže klubove i to su im omiljene igračke, ipak igraju u Ligi prvaka. Bogami u Poljskoj i Ukrajini je skoro sto milijuna ljudi, to nije činjenica za odbacit.
Na mjestu UEFE i ja bih donio takvu odluku. Ne dovodeći u pitanje spiku o teorijama međunarodne zavjere protiv nesretne Hrvatske, u konačnici ipak smatram da je odluka UEFE dobra. Hrvati su išli, probali, ispušili, i skužili da im ne ide. I nije to neka tragedija.....

Inače, skužio sam da s obzirom na vrijeme kada pišem postove, spavam pišuči i pišem nebuloze, pa ih za svaki slučaj ujutro editiram.

- 01:49 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi