www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws           www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws

Scroll images by bigoo.ws

PRIČA O PIVU - moje priče, moji snovi - Blog.hr

petak, 07.04.2006.

PRIČA O PIVU

Evo jedna zanimljiva pričica...


Profesor filozofije je pred studentima, a ispred sebe ima nekoliko predmeta. Kada je sat počeo, bez riječi uzima u ruke veliku praznu staklenku i počinje je puniti kamenjem polumjera oko pet centimetara. Kada je napunio upitao je studente jeli staklenka puna. Složili su se da je. Profesor onda uzima kutiju sa šljunkom i njega sipa u staklenku. Staklenku je protresao i šljunak je popunio šupljine između kamenja. Onda je profesor upitao studente jeli staklenka puna. Uz smijeh su se složili da je. Profesor onda uzme kutiju sa pijeskom i sipa ga u staklenku. Naravno pijesak je popunio sve ostale šupljine.
„A sada“ kaže profesor, „Hoću da zamislite ovo kao svoj život!“ Kamenje predstavlja vašu obitelj, zdravlje, djecu i prijatelje“ sve ono što bi vaš život učinilo punim i da sve ostalo nestane!“. Šljunak su sve druge važne stvari kao što su posao kuća i auto. Pijesak je sve ostalo. Sitnice. Ako u staklenku prvo stavite pijesak, za kamenje i šljunak neće ostati mjesta. Isto vrijedi i u životu. Ako sve vrijeme koristite za nevažne stvari, nećete imati prostora za ono što vam je važno. Ručajte sa obitelji, izađite s prijateljima, igrajte se s djecom. Uvijek će biti vremena za posao spremanje kuće popravak auta… Postavite svoje prioritete, pobrinite se za kamenje sve ostalo je samo šljunak i pijesak!“ Onda jedan student uze staklenku za koju su se i profesor i studenti složili da je puna i u nju nasu konzervu piva. Naravno pivo je popunilo sve ostale šupljine. Sada je staklenka zaista bila puna.


POUKA: Koliko god da vam je život ispunjen, uvijek ima prostora za pivo.

- 19:20 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Heloo everybody!!!!!!!! Ich bin Ana i idem u jednu školu. Dosta često pišem pjesme i priče koje ovdje možete pročitati. Sviđale vam se ne sviđale apsolutno me se ne tiče. Eto to je to.

PRAVILA BLOGA

Ne želim komentare tipa: Blogać/blog/blogić ti je super/supač posjeti moj

Na tekstove polažem autorska prava. Zloupotreba se kažnjava najstrožim kaznama (vjerujte mi pronaći ću vas).

Za sada samo ovo ali smislit ću ja još toga

BLOGERI!!!

squo - legendarna ženska piše o svemu i svačemu!

aNdRiJaNkA - jedna cura koja je dosta slična meni. Isto kao squo piše o svačemu nečemu!

markomania - zanimljiv blog. pogled na svijet očima jednog dečka!

crna violina - definitivno morate pogledati