ANKSIOZNOST - PANIKA - DEPRESIJANEKOLIKO UPUTA
Na ovom blogu najlakše ćete se snaći pomoću SADRŽAJA na lijevoj strani stranice ili pak PRETRAŽIVAČA BLOGA na vrhu stranice, budući da postovi nisu pisani nekim određenim redoslijedom već prema trenutnoj inspiraciji i biometeorološkim prilikama. ;)

Dobrodošli!

PRETRAŽIVANJE BLOGA

INFORMACIJE KOJE NISTE PRONAŠLI OVDJE - POTRAŽITE NA FORUMU!
Na Forumu ćete pronaći mnoštvo članaka na temu mentalnog zdravlja a možete mu pristupiti klikom na OVAJ LINK. S obzirom na veliki broj upita na
ovom blogu, vjerujem da ćete se odazvati ovom pozivu na suradnju u velikom broju i pokušati jedni drugima pomoći jer ovo je u prvom redu FORUM
ZA EDUKACIJU I SAMOPOMOĆ čija je osnovna svrha INFORMIRANJE i SPOZNAJA o raznim poteškoćama i liječenju, RAZMJENA ISKUSTAVA i
SKIDANJE STIGME s tzv. "F" dijagnoze.

četvrtak, 26.03.2009.

Ovisnost o računalu


Ovisnost o računalu - bolest koja se širi

Mladića iz Đakova u zagrebačku je dnevnu bolnicu dječje psihijatrije dovela policija. On je jedan od 14-ero djece koliko ih se godišnje u Hrvatskoj liječi od ovisnosti o računalima.
Kad sam opazila da to postaje ozbiljno, pokušali smo ga odvojiti od računala isključivanjem interneta, no tada bi izgubio kontrolu, prijeteći da će se odseliti ili učiniti ono najgore. Budući da je odbijao svaki pokušaj stručne pomoći, morala sam poduzeti najteži korak u svom životu i - odvesti ga na liječenje u pratnji policije. Dok sam gledala kako ga prisilno odvode, jer se tome opirao, srušio mi se cijeli svijet - ispričala je majka mladića.

Međutim, bijes, agresija i demoliranje stvari uobičajena su reakcija ovisnika o računalnim igrama i s takvim napadajima sve može završiti vrlo tragično, objašnjava psihijatar Enes Kušmić, voditelj Dnevne bolnice zagrebačke Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež.
Kada roditelji pokušaju isključiti računalo, dolazi do napadaja bijesa koji mogu rezultirati razbijanjem računala, kućnih stvari, a može doći i do samoozljeđivanja, primjerice rezanja oštrim predmetima. Svaki peti učenik u Hrvatskoj za računalom dnevno provede dva, tri i više sati, djeca pred TV ekranom provedu 1100 sati godišnje, a ovisnost o računalnim igrama sve je češća dijagnoza, pokazuju posljednja domaća istraživanja čiji je rezultat u skladu sa svjetskim brojkama i podatak koji zabrinjava stručnjake.

- To su vrlo teški, ozbiljni i komplicirani poremećaji. Pacijenti dolaze uglavnom iz dvije skupine; djeca koja imaju poremećaj ponašanja i hiperaktivna djeca vrlo su često ovisni o kompjuteru. Ovisnost se javlja već u dobi od sedam, osam godina.

Djeca obično dolaze u školu neispavana i kasne na prve sate zato što ne mogu prekinuti igrati igricu, kasne na sat i onda nam budu upućeni zbog povećanog broja neopravdanih sati koji se u početku karakteriziraju kao markiranje - objašnjava Kušmić. Ovisnost o računalima i igrama liječi se u dnevnoj bolnici, a ako su napadaji bijesa jako izraženi i nekontrolirani, objašnjava Kušmić, dijete se prima na bolnički odjel. Takav tretman primjenjuje se, kaže, kad je dijete opasno za sebe ili kad se počne suprotstavljati roditeljima fizički, pa čak i nožem.
Terapija za liječenje od ovisnosti o računalima jest psihoterapija i antidepresivi. Riječ je o suvremenim antidepresivima, poput Prozaca, a psihoterapija nije individualna nego bračna i obiteljska te mora trajati najmanje šest mjeseci.

Izvor: Jutarnji.hr (Utorak, 03 Lipanj 2008.)

Vezani članci: U Vrapču se liječe ovisnici o Facebooku

O čemu dalje želite čitati?

...

- 14:42 - Komentiraj/Vidi komentare (0) - Isprintaj - Pročitaj više na Forumu NOVO! - #

 
Kontakt: Admin (Renči) - Privatnost - Login
Provided by the compucert IT training and computer training technology group. - Blog search directory - Direktorij - web imenik Promocija web stranica besplatno - Link direktorija - BiH Link - Jahu.net - Mrežni Marketing - Ocijeni stranicu @ croindex.info - Increase Page Rank - Website Promotion at Allthewebsites Directory - Info Galerija - Besplatna Objava Članaka za Autore, Besplatni Članci za Izdavače! - Search Engine Submission - AddMe - Direktorijum.net - BiH Link - Blog Listings - Mikrovalna pećnica: recepti i savjeti - Dmegs Web Directory - Credit Cards Terms - Credit Cards 4 U - Lawyer vs Attorney - Self-Help Free Books - Free web 4 U
Promote Your Blog Paperblog : Les meilleurs actualités issues des blogs
TopOfBlogs Health Blogs Pocelo je kao panicni napad, uslijedila je anksioznost a iz svega toga razvila se i depresija. Kako dalje? Blog Directory Free counter and web stats Anksioznost - Panika - Depresija - Lijecenje PageRank
anksioznost - panika - depresijaoglasni prostor
VAŠ BANNER OVDJE
195x90px
25000 prikaza mjesečno
pošaljite upit


Anksioznost Depresija on Facebook
forum
MKB-10 dijagnoze
HZZO - Pretraživanje lijekova
bolovanje
PORTAL Zdravlje - novosti
MedLex: medicinski leksikon, medicinska enciklopedija, medicinski rječnik
oglasni prostor