ISKUSTVENO UČENJE O DUHOVNOSTI

09.02.2021.


slika: internet

Gledajući u sebe kao u drvo života, prisjećala sam se prirode i okresivanja suvišnih grana sa stabala. Bog mi je svjedok, da i na mom stablu ima mnogo nepotrebnih grana koje mi crpe energiju.

Vizualiziram sebe kao stablo i mičem prve nepoželjne grane:

1. prva od njih je neznanje o samoj sebi,
2. druga osjećaj jadnosti,
3. treća ljutnja,
4. četvrta kritiziranje,
5. peta siromaštvo,
6. šesta netrpeljivost,
7. sedma ogovaranje drugih ljudi,
8. osma negiranje istine,
9. deveta nezadovoljstvo životom,
10. deseta bolest tijela i duše.

Okresala sam deset grana koje su mi potpuno nepotrebne i nepoželjne u mom životu u bilo kojem iskustvu. Dok se one suše, dozvoljavam svom drvetu života da prikupi snagu za drugačiji jestivi urod. Uz duboki uzdah otpuštanja, zadovoljno nastavljam disati punim plućima svjesna, da ima još puno toga što ću otpustiti iz svog života, bilo da su to ljudi, situacije ili događaji na koje ne mogu uticati.

U svoje življenje uvodim novi način ponašanja prema sebi. Svaki dan za svoje duhovne potrebe odvajam pola sata vremena i određujem kad će to biti. U tom vremenu ili meditiram u tišini ili radim tjelovježbu ili učim pozitivne osobine koje žarko želim koristiti u komunikaciji. Razmišljam o ljudima koji se bave duhovnošću ili nekim alternativnim znanjima mogu li im se i kada priključiti, da zajedno učimo i prakticiramo neke tehnike samorazvoja.

Nedugo zatim postajem svjesna nekog vanjskog ili unutarnjeg vodstva koje se samô pojavljuje. Ne znam jesu li to vizije ili kako se već zove. U svijesti mi se pojavljuje piramidalni oblik, kao oblik svjesnosti i kako se ona može postići uz druge ljude. Za taj čin poželjno je odabrati dvije osobe koje rade na svom duhovnom samorazvoju. Svaka od njih zauzima jedan kut piramide i svojom pozitivnošću raste prema vrhu.

U početku ne znam što činiti, ali ubrzo u taj trokut uključujem svog bioenergetičara i kiropraktičara, onako, čisto iz radoznalosti. U daljem radu kroz postotke od jedan do sto pojavljuju mi se uvidi u stanje svijesti nas troje. Ispostavilo se, da je kiropraktičar bio taj koji je imao najvišu razinu duhovne svijesti, iza njega bioenergetičar pa ja. Misleći često na pomoć koju su mi pružili, moja razina svijesti se podizala i usklađivala sa njima. Zato je dobro raditi u grupi u kojoj su energije kompaktne i gdje nitko nikome ništa ne zamjera, već svatko nastoji doprinijeti svojom spoznajom i znanjem za cijelu grupu.

Duboko se opuštajući sa povjerenjem u dobro, ulazimo u stanje između jave i sna koje se zove theta stanje. U tom stanju svijesti nam se pokazuju vizije, moć telepatije i vidovitosti. Malo po malo počinjemo vjerovati u svoju moć opažaja nevidljive stvarnosti koja se događa usporedo s onim vidljivim i shvatljivim. Radeći tako na sebi, ulazi se u sve finije razine svoje svijesti u kojima se prepoznaju uzroci nesvjesnosti ili bolesti. Uočavamo vrlo brzo, da možemo i sami sebi pomoći i to bitno. U meditacijama se lako uočava, da smo svi povezani finim nitima zajedništva u kojima veliku ulogu imaju četiri velike prirodne sile: voda, zemlja, vatra i zrak. Vrlo brzo se shvaća njihovo unutarnje i vanjsko djelovanje na cijeli organizam. Spoznaje su individualne za svako biće, jer nismo svi na istim frekvencijama. Tek se trudimo biti dio cjeline na ispravan način.

Vrlo je važno biti svjestan vode bez koje nema života, zemlje koja nas hrani, vatre koja nas grije i zraka kojeg udišemo.

Razmišljanje o ovim silama i prilagođavanje sebe na pozitivnije mišljenje koje ispravno potiče vatru u nama, pijenje čiste izvorske vode, kretanje na svježem zraku, otvara nam mogućnosti brže prilagodbe na pozitivnost i bolje zdravstveno i duševno stanje.

Moguće je, da se nekome i objave ove sile. Voda može od vas tražiti, da je pijete tri puta dnevno, ujutro tri čaše, u podne tri čaše i navečer tri čaše. Jutro je do devet sati, podne do 15. sati i večer do 21 sat. Vatra da održavate čistoću uma i da joj predate sve svoje prljavštine glede pogrešno odabranih iskustava koja ne možete zaboraviti. Zemlja može tražiti, da se pokajete i oprostite sve nepravde koje ste prema njoj učinili. Zrak može tražiti, da mu šaljete pozitivne misli i smanjite zagađenje putem raznih isparavanja. To se nekome može dogoditi, meni se dogodilo, ali i ne mora.

Razmišljajući o zahtjevima velikih sila, vidite i shvaćate nepravde koje su im učinjene i prvi put ih vidite kao živa bića koja također pate od bolesti kao što je i vaša. Ako vam se otkriju ove sile, one će prihvatiti pomoći vam u iscjeljenju. Za uzvrat i vi ćete, iako nesvjesno pomoći ovim silama tako, da će te ih bar manje zagađivati, ali i biti svjesni kako su oni dio prirode koja vas drži na životu, a da vi gotovo ništa niste svjesno za njih učinili, niste ih svjesno čak ni koristili i uživali u njihovoj blagodati. Budete li te sreće, postat ćete svjesni životinjskog, biljnog i mineralnog svijeta koji će vam se također otkriti.

Od ovog trenutka svu hranu koju budete koristili najprije ponudite Bogu u vama i bit ćete svjesni svog unutarnjeg vodstva. Probudili ste unutarnjeg učitelja, intuiciju (šesto čulo), Boga ili kako ga vi već zovete koji će vas htjeli vi ili ne voditi ispravnim putom prema najvišim razinama duhovnosti.

Ako i dalje imate strah od sebe ili tog nepoznatog u vama, nađite sebi duhovnog učitelja koji vam može pojasniti što se sa vama događa. Ako nemate u blizini nikoga koga poznate, čitajte literaturu duhovnog sadržaja. Ona će vam na čudesan način početi pristizati poznatim i nepoznatim kanalima. Ako se učitelj i ne pojavi, možete svakog u svojoj blizini gledati kao učitelja. Sve što vidite loše u bilo kojem čovjeku je vaše loše od kojeg se poželjno odmaknuti. Sve dobro koje budete vidjeli kod drugih ljudi, vaše je vlastito dobro. Svi ljudi su ogledalo vas samih i prepoznavat ćete poruke. One će biti kompaktne vašim pitanjima koje si neprestano postavljate.

Na svom putu samorazvoja moguće je da budete navođeni od nižih duhovnih bića na mnoštvo moći koje će vam stajati na raspolaganju. Tu su crna i bijela magija i načini kako ih možete koristiti. Moći ćete se osvetiti nekome tko vas je povrijedio i pomoći nekome kome je pomoć potrebna, ali nije mudro upuštati se u te vode. Na nižim razinama svijesti djeluju različita demonska bića i ne daju vam, da se promijenite i izađete iz njihovog carstva.

Ako ste ustrajni u svom nastojanju, da od sebe stvorite ispravno ljudsko biće, oni vam ništa ne mogu. Mnoge ljudske duše zaglave na tim razinama svijesti i počnu se baviti raznim magijskim ritualima koji najviše štete njima samima. Dok sa nama vladaju negativnosti, mi se nalazimo pod demonskim utjecajem, jer se ta bića hrane našom negativnošću. Oni se u ezoterici zovu elementali. To su žive energije koje smo mi sami stvorili svojim nesvjesnim i čestim spominjanjem ljutnje, stresa, tuge, ogovaranja.

Sve ih lako možete otpustiti od sebe kao što se otpušta u nekom djelu nerazumno dijete ili nerazumnog čovjeka. Vi ovdje već jednim dijelom svjesno vladate svojom moći razlučivanja. Oprostite im, otpustite ih kao živa bića sa kojima više ne želite komunicirati, uputite im osjećaj suosjećanja i nastavite dalje svojim putem. Dok god ne izađete iz njihovog područja djelovanja, ta bića će vam se povremeno pojavljivati kao dosadne muhe.

Sada ću vam opisati što sam ja prolazila u tom razdoblju.

tekst je iz moje najnovije knjige "IZ TAME U SVJETLO"



slika: digital artist i Nenad Grbac

ISBN kod NSK RH 978-953-354-268-3

http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic14.php

- nastavlja se -

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.