priča bez naslova

19.05.2021.

Oko ponoći je stigao gazda kafića uzeti popis robe i promet, te je Jakovu dao kuvertu u kojoj je bio dogovoreni iznos za odrađeni posao, a Sofija mu je još dodala zarađeni višak.
- Uživaj s Majom i čujemo se jedan dan, - tim riječima mu je dala do znanja da ne želi biti u sredini, niti želi da on povrijedi Maju jer znala je dobro koliko je Maja luda za njim i ne želi biti upletena u njihov odnos ma kakav god odnos njih dvoje bio. 
Bio je zbunjen kada je čuo njene riječi, uljudno je pozdravio gazdu i nju te otišao na parkiralište i sjeo u auto. Odlučio je pričekati da Sofija izađe iz kafića ali nije znao što da joj kaže jer je shvatio da je čula njegov telefonski razgovor sa suprugom.
Sofija je zamišljeno krenula prema stanu ne osjećajući umor u nogama u glavi je vrtila riječi koje je sasvim slučajno čula kada je Jakov razgovarao na telefonu , osjetila je potrebu da sve to kaže Maji ali znala je da joj ona vjerovati neće nego će pomisliti da Sofija to priča kako bi joj Maja bila maknuta što dalje od Jakova. Hodala je polako preko ceste i nije primijetila da Jakov sporo vozi iza nje u nadi da će moći s njom pričati i provesti s njom divan ostatak noći. Sjetila se da ima tenisice te potrčala praznim nogostupom u smjeru nasipa jer trčanje joj je pomagalo da razbistri misli, a ni umor nije osjećala iako je radila cijeli dan. Trčeći se opuštala i misli su joj postajale bistrije, nadala se da će njezina prijateljica sama ubrzo shvatiti da se podala krivom muškarcu jer nije željela da ona bude kriva za raskid veze koju je Maja željela i dobila.
Jakov je ostao iznenađen kada je stojeći na semaforu vidio da je Sofija odlučila trčati prema nasipu, gledao je gdje da parkira automobil jer jedino trčeći će je stići, ali nigdje u blizini nije bilo parkirnog mjesta i odlučio je pojačati gas jer jedino tako je može pratiti. Bio je sretan što je prošla ponoć ša na cesti ispred njega nije bilo drugih vozača i odlučio je da sve do kraja Sofijinog puta neće pratiti semafor nego će voziti punom brzinom da je sustigne s obzirom da je lakoćom trčala nogostupom.

priču napisala Andrea Bosak

<< Arhiva >>