Što je Blog?

14.11.2017.

Jučer je na blogu bilo parlamentarno kao u Saboru vodila se polemika oko značenja bloga i dali smo došli do zaključka što to uistinu znači sigurno nismo jer svako od nas iznio je svoje viđenje istog pa je nastala i dobra komunikacija blogera što je meni uistinu bit bloganja. Blog je mjesto gdje možeš izraziti sebe, gdje možeš upoznati druge preko njihovih pisanih riječi, gdje možeš komunicirati s osobama koje nisu u tvojoj blizini ali su sa svojim blogovima u tvojoj blizini.
Svi se mi izražavamo na svoj način onako kako najbolje umijemo jer većina nas nismo ni profesionalni novinari ni pisci ali smo pismeni i znamo pisati. U stvarnom životu biramo s kime ćemo komunicirati i popiti kavu, pa tako i na blogu u virtualnom svijetu biramo što ćemo čitati i koje ćemo osobe pratiti te komentirati i uspostaviti komunikaciju.
Mislim da je blog mjesto gdje upoznajemo sebe, gdje se prvenstveno otvaramo prema sebi i prema drugima. Svi mi nešto volimo nešto ne volimo, neko piše pametno netko glupo (kao naprimjer ja) ali pišem jer volim se putem pisanja izraziti iznijeti sama sebi nešto da si olakšam upoznati sebe. Naravno nadam se da će moj tekst netko pročitati i da ću putem komentara ako ga bude razgovarati s osobom koja je ostavila komentar onakav kakav ona smatra da moj tekst to zaslužuje.
Svi se mi ne moramo podnositi jer ne podnosimo baš ni u stvarnom životu ali diskriminirati bilo koga ili mu uporno nametati svoje mišljenje nije u redu, teks koji ste pročitali ako ne želite ne morate komentirati jer za iznijeti svoj bijes prema nekoj osobi možete jednostavnije preko papira i tada kada ćete nakon nekog vremena pročitati tako napisan tekst shvatiti svoju grešku a ne grešku osobe na koju ste u jednom trenu bili bijesni.

Blog je mjesto gdje upoznaješ sam sebe, mjesto zdrave komunikacije jer svi mi imamo razloge zašto svoje mišljenje dijelimo s drugima ne očekujući da će se isto svidjeti većini čitalačke publike.


voli vas Andrea.

<< Arhiva >>