Prijevoz osoba sa invaliditetom

17.09.2016.

ZET prijevoz za osobe sa invaliditetom je ispod svakog nivoa a pritom ne mislim ni na dispečere, ni na šofere jer oni rade kako dobe nalog od onih koji su glavni i koji odlučuju kako će se složiti lista vožnji.
Sada ću vam probati objasniti zašto je ispod nivoa.

Postoji telefonska linija koju korisnik može nazvati dan prije od 8 sati ujutro i naručiti polaznu vožnju s točke a do točke b i obrnuto od točke b do točke a pritom mora napomenuti vrijeme kada želi da mu kombi dođe i kada to sve napravi tada mu ljubazni dispečer kaže "oprostite ali nema mjesta sve je popunjeno, moram sada napisati da vam je vožnja odbijena, žao mi je. Ako netko od korisnika otkaže mi ćemo vas nazvati i staviti vas na njegovo mjesto vožnje." Kada ti tako ljubazni dispečer odgovori treći tjedan za redom onda postaneš "ekspres lonac" ali uljudno zatražiš broj od šefa kako bi ti šef objasnio proceduru vožnji.
S druge strane slušalice ti se tada javi osoba koja voli puno pričati i treba pola sata da ti odgovori na tvoje postavljeno pitanje koje glasi ovako "Molim vas da mi kažete kako to da netko tko treba samo prijevoz za vrijeme vikenda od točke a do točke b i nazad dobije odbijenu vožnju a naglašavam da ne koristi prijevoz preko tjedna". Onda on počne ponovno pričati suvišne stvari i zatim ti "para" izađe na uši pa jednostavno samo zahvališ i poklopiš slušalicu.

U tom prijevozu postoje prioritetne vožnje i tri načina naručivanja (dozvole od grada) za djecu koja idu u školu i za zaposlene osobe sa invaliditetom (moram naglasiti da URIHO ima svoj kombi ali on stoji prokriven lišćem na parkiralištu i trune), te mailom (preko udruge u kojoj se korisnik nalazi, ali to rijetko koja udruga naglasi), te telefonom ( za koji većina korisnika dobije odbijenu vožnju) naime sva su mjesta popunjena dozvolama gradskog ureda.

Napisala sam da je taj prijevoz ispod svakog nivoa a nisam napisala glavni razlog ali evo sada ću. U taj kombi po širini i dužini stane četvero korisnika u kolicima i četvero zdravih (pratnje) bez problema u uistinu se u jednom kombiju voze najviše dvije osobe u kolicima (bez pratnje) tako da iz tog razloga mnogi korisnici ne mogu dobiti vožnju kada im zatreba da negdje idu od točke a do točke b i nazad.

I među osobama s invaliditetom ima privilegiranih a očiti primjer je ZET-ov PRIJEVOZ

<< Arhiva >>