UŽIVANCIJA ZA NEPCE
OKRUGLICE OD KRUHA
60 dag starog kruha 10 dag suhe slanine 2 dcl mlijeka 1-2 jaja (ovisi o veličini i količini kruha) malo brašna ako je potrebno 2 žlice sitno kosanog peršina 1 glavica luka, sol, papar, vegeta (može i bez vegete)
Slaninu i luk suhu narezati na sitnije kockice, prepržiti na malo ulja u jednoj zdjeli. Kruh prepržen posebno preliti mlIjekom i pustiti da odstoji.
Sjediniti kad kruh upije mlijeko pazi ni previše ni premalo, po ukusu dodati soli, papra, malo vegete i brašna (rijetko ga dodajem radije krušne mrvice), naravno i 1 jaje veće ili dva manja ali ovisi i o količini kruha) i sitno kosani peršin. Dobro promiješati rukama i ukoliko je potrebno dodati brašno ili krušne mrvice kako bi smjesa bila kompaktna.
Vlažnim rukama oblikujte okruglice i kuhajte 10-tak minuta u slanoj kipućoj vodi. Služiti kao prilog pečenju.
PUDING ROŠČIĆI
220 g. brasna 120 g.margarina (sobne temperature) 100 g.secera 1 zlica (37 g.) praha za puding od vanilije Dr.Oetker 2 zumanjca 2 zlice mlijeka.
Za posipanje i dekoraciju:
3 zlice secera u prahu 1 zlica vanilin secera.
Brasno stavite u posudu za mucenje,dodajte ostale sastojke i mikserom(nastavcima za tijesto)zamjesite tijesto.
Tijesto ce vam biti nevijerovatno zute boje zbog pudinga i fino i pogodno valjanje.
Od tijesta oblikujte valjak debljine 2 cm.
Sijeci komade debljine 1 cm.
Dva pleha od pecnice oblozite sa papirom za pecenje.
Pecnicu zagrite na 180 °C.
Oblikujte male roščiće i slazite ih u pripremljen pleh praveci razmaka.
Pecite ih 12 min.
Pecene ostavite da se malo prohlade u plehu u kome su se pekle a zatim ih pospite sa secerom i van.secerom(koji ste predhodno pomjesali i prosijali).
Keksice spremite u limenu kutiju,...
komentiraj (4) * ispiši * #