Anderlog

26.02.2006., nedjelja

Tehnika je sredstvo, umjetnost je cilj

Kako to impresivno izgleda kad nacrtaš graf sa brojem prodanih iTunes pjesama.

Tip je instalirao 100 najpopularnijih ekstenzija za Firefox, napravio screenshot i još kaže: "It was really extraordinarily stable. The work of hundreds of programmers who had no idea their code would be used together, coexisting happily in the browser."

Svašta možeš iskopati na tom www.digg.com

Šteta što tehnologiju primarno koriste tehničari. Tehničari su ipak sirota i uskraćena bića, manje su tankoćutni, s mnogo manje osjećaja za lijepo. Umjetnost i tehnika su gotovo antipodi, vječiti konflikt interesa. Ili si lijevak ili si dešnjak. Ne možeš biti dobar tehničar i umjetnik. Baš taj digg.com, kao i mnogo drugih dobrih servisa (vidi najpopularnije tagove na del.icio.us), evidentno koriste prvenstveno tehničari, obožvatelji Linuxa, Firefoxa, securityja, applea, programiranja, web 2.0, css-a, ajaxa, googlea, opensourcea i svih ostali tehničarskih kategorija, a od kulture su tu eventualno samo ipod, movies, a počet ću pomišljati da gaming spada u kulturu. Ili u religiju?

Ha, pročitao sam zadnju Maštrukovu kolumnu na Bugu, baš je zabavan i smiješan. Fakat nikad ne idem tamo, čisti slučaj je bio u pitanju, jer baš su oni tamo oko Buga tipični tehničari, dosadni, priglupo bahati, osim uvaženog Olega koji nosi mrvičak umjetničke duše u sebi. Oleg se u kolumni strašno ljuti što ljudi igrice zovu "igricama". Kao, ni svom sinu ne dozvoljava da igrice zove igricama. Ne sjećam se više da li i kako traži da ih se zove, a uglavnom to je taj prevladavajući tehničarski metalitet - poveća doza fanatizma i sljepila je obavezna. Za mene je igranje igrica totalno kretenska ovisnost (iz koje sam se izvlačio u više navrata). A gluplje od samog igranja je pokušaj pravdanja i dizanja digniteta toj ovisnosti. Igrice imaju ime upravo kakvo zaslužuju odrasli retardi koji ih igraju. Inače, i ja sam tehničar, ali se zavaravam da sam liječeni (poklon liječenom katoliku). :)

No, kako je ta zanimacija još uvijek legalna evo link na 101 Free Games (The definitive guide to the best new free games on the web) if "you don't care how you get your fix".
- 02:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>