Anderlog

19.01.2006., četvrtak

Piše: Tomislav Čadež

Nisam našao na Jutarnjem popis tekstova u kojima Čadež komentira najbolje blogere, vole oni skrivati, pa nek su tu na sigurnom dok su linkovi još friški.

Beigbeder iz našeg sokaka - brak.blog.hr - "autor koji mazohistički ustrajno ispisuje svoju svakodnevnu kalvariju sa hladnom, proračunatom i bezobzirnom ženom-snobom"

Sisačke muke bivšeg ministra Vidovića - davorkovidovic.blog.hr - "Davorko Vidović jedini je poznati političar aktivan na Blogu" (ili je možda jedini političar za kojeg se zna da piše).

Kritičar koji obara FAK-ovce kao kauboj teliće - mcn.blog.hr - Književnost na blogu u nas je još pomalo bizarna, marginalna forma koju su inicirali ako ne bizarni a onda marginalni, što će reći uglavnom mladi pisci i kritičari. Premda više nije mlad, i Darko Macan, rođen 1966., spada među takve nove literarne radnike kakvih na www.blog.hr ima nekoliko stotina.

T-zombix kao promotor specifične kulture ophođenja na Mreži - tzombix.blog.hr - Kako u tom svijetu ne biti glup, kako ostati normalan, svoj, pristojan, a ipak zadovoljiti svoje želje otkriva od studenoga 2004. informatički stručnjak koji se javlja pod pseudonimom T-zombix, na adresi tzombix.blog.hr. On zacijelo spada među najaktivnije i najizdržljivije hrvatske blogere, a količina informacija koju svakog dana podastire upravo je zapanjujuća.

Ovo nije Čadež već Milčec komentira Blog (tražilica našla pa nekbude pri ruci) - Tako mi je ovo tko zna koja Nova godina koja mi iznova nudi da se napokon prihvatim pisanja dnevnika. A sad me još i blogeri cimaju da svoj dnevnik pišem za njihov sve čitaniji Blog.hr. Da ne govorim kako me je za vođenje dnevnika napalil prijatelj, akademski slikar, Tona Mateš. Ugodno je kad shvatiš kako ljudi iz drugih branši imaju ne samo zanimljiv život, nego svoje životne dogodovštine i iskustva zanimljivo znaju i ispričati.

Slobsov blog u rangu je najboljih reportaža iz Starta - slobs.blog.hr - Zamislite reportera koji je hladnokrvan poput Ante Gotovine, duhovit poput Borisa Dežulovića, upućen koliko i Inoslav Bešker, a pismen gotovo koliko Marko Grčić. Nema takvog, barem ne na hrvatskom tržištu. Ali postoji jedan na hrvatskom blogu. I nije Hrvat nego je Srbin, “pravi”, iz Srbije.

Ubodite jezični savjet na adresi stitch.blog.hr - stitch.blog.hr - Neki mladić, možda suradnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, od prosinca 2004. redovito objavljuje jezične savjete na adresi...


- 00:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>