Anderlog

10.05.2005., utorak

Ode Kemo, Bog mu pomogo

Point zero Gledam kako prve prave, ne više testne slike dolaze na Blogomobil, autentične, direktne, s puta i čini mi se da smo na tragu sasvim nove forme. Kao što je blog postao zasebna web forma, mada je osobnih web stranica i svakojakih drugih stranica bilo i prije. Blog se iskristalizirao u posebni prepoznatljivi format podesan za određenu vrstu sadržaja i to zahvaljujući prvenstveno velikoj moći, ali i jednostavnosti objavljivanja na webu. Blogomobil je sličan moblogu, ali mislim da je ipak mnogo više. Moblog je slučajno MMS-anje, dok Blogomobil ima neki svoj smisao, razlog, ideju, scenarij, priču. Svako toliko jedna slika čovjeka koji hoda. Čovjek koji samo hoda ne postoji, ali čovjek koji hoda i objavljuje to na webu daje ti priliku da hodaš s njim. Evo, ja se u ovaj večernji sat pitam gdje je, jel ima koja nova fotka, šta sad radi, jel našao mjesto za spavanje. Kad god bih ga prije puta upitao, OK Kemo, ali jesi organizirao ta spavanja, gdje ćeš spavati, on bi rekao ne brini ti zato. Ajd dobro, kad ti kažeš, al svejedno se i dalje pitam u sebi. Čak ga je i Sonja Šarunić u direktnom javljanju za Obiteljski to isto pitala, no ni ona nije dobila odgovor. Valjda ćemo ga dobiti sutra.

Posebno mi je drago da je Dalibor uzeo godišnji i potegao čak iz svog mjesta da isprati Kemu u onaj ludi jutarnji sat (8 sati!). To je bloger koji odaje poštovanje drugom blogeru i ideji.

Sjećate se Harvey Keitela u "Dimu". Njegova životna misija je bila da svaki dan u osam sati ujutro, kad dođe u svoj dućan, napravi fotku raskršća u Brooklynu. Svaki dan. Ni na godišnji nije išao kako bi ustrajao u svojoj misiji. Kad imaš jednu takvu misiju život sigurno ima smisla. Riješio si jednu veliku brigu.

Blogomobil je nešto što bi dobro došlo svakom turistu entuzijastu. Podijeliti svoja putovanja s drugima. Klinci na maturalnoj ekskurziji (mama prati redovito), otac na službenom putu (žena prati redovito; istoimeni film je upravo na HTV2), godišnji na pustom kornatskom otoku...

- 20:49 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>