Creative Commons License


Ovo djelo je ustupljeno pod Creative Commons licencom Imenovanje 2.5.

Your IP

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr




Jednoznačnih posjeta: free hit counter
Ukupno posjeta: free hit counter

hit counter

The Ancient One

19.01.2009., ponedjeljak, 09:46

Ajme ludosti...

Eto, dogodilo se da sam imao vremena pročitati neke online članke.

Pa kaže glede Đurđa Adlešič vodi Krizni stožer:
U izvanrednoj situaciji aktivirat će se Krizni stožer Vlade, koji će upravljati sustavom, a odluke donosi iz Središta za izvanredne situacije i krize. Na čelu Kriznog stožera bit će potpredsjednica Vlade zadužena za nacionalnu sigurnost, što je u ovoj Vladi Đurđa Adlešič, a stalni članovi stožera bit će ministri obrane, unutarnjih i vanjskih poslova, financija te prometa i veza.
U slučaju krize proglašava se krizno stanje, a upravljanje Kriznim stožerom preuzima predsjednik Vlade. Osim elementarnih nepogoda i katastrofa, te brige o civilima i gospodarstvu u ratnom stanju, Središte za izvanredne situacije i krize, kao i Krizni stožer Vlade, trebali bi djelovati i u situacijama nestašice plina u kakvoj smo sada. Zadatak bi im bio očuvati gospodarstvo i ljude od posljedica kriznog stanja.

E, sad... A gdje je tu ministar zdravstva? Njega ne trebamo u krizi?
I što ako na Pleso slete svemirci? Je li to situacija za Krizni stožer ili za Bandinjov oklopnjak?

Pa kaže glede Invalidima zaštitari nisu dali preko rampe i u lift!
Priznajem da smo jučer imali velikih problema. Pošto Grad još nije preuzeo dvoranu, svega par ljudi poznaje sve kutke dvorane. Nemoćno je bilo i 250 zaštitara tvrtke Bilić Erić, koji su osiguravali koncert, jer su i oni vjerojatno prvi put bili u Areni – rekao je Davor Žagar, ravnatelj Koncertne direkcije, suorganizator koncerta. Osim invalida, problema su imali i posjetitelji koji su do Arene došli automobilima.

Ne samo da zaštitari nisu na vrijeme bili upoznati s objektom koji trebaju štititi, nego su i krajnje nekulturni:

U garažu nismo smjeli jer je ona samo za VIP goste. Nakon polusatnog moljakanja moje sestre jedva su nam dopustili da se parkiramo na makadamu južno od dvorane. Do glavnog ulaza stiže se stubama i invalidskom rampom. No zaštitar nam je zabranio korištenje rampe.
Ivi i pratnji zaštitari brane da uđu u lift “jer je on samo za važne goste”. Sestri i prijatelju predlažu da Ivu u kolicima odnesu do dvorane po skliskim poluzaleđenim stubama!?

Situacija je riješena kad je Ivina sestra ugledala Bandinja i tražila ga da intervenira. Ovaj je to naravno vrlo rado učinio, znajuči da mu to može biti samo dobra reklama i mogući politički plus.
Po meni, jedini je zaključak da je Koncertna direkcija nesposobna kao suorganizator koncerta. Naravno, ni ostali suorganizatori nisu ovdje čisti.
A kao što autor članka Marko Špoljar piše,
Svjetsko prvenstvo u subotu se seli u Zagreb. Organizatori, riješite “šum u komunikaciji” i izbjegnite još jednu blamažu!

Pa kaže glede Crne kutije 'čuda s Hudsona' potvrdile sudar s pticama
kapetan Chesley Sullenberger III i kopilot Jeffrey B. Skiles, opisali su kako su na visini između 900 i 1500 metara vidjeli jato ptica "u savršeno pravilnoj formaciji", te ubrzo otkrili kako je vjetrobran "pun ptica" te da su čuli "udarce" i osjetili miris nagorjelog mesa.

To je navodno izjavio Robert Benzon, glavni istražitelj pri američkom NTSB-u (National Transportation Safety Board) koji vodi istragu glede čudesnog slijetanja Airbusa na rijeku Hudson.
E, a ja to čisto sumnjam, i to u onaj dio o mirisu nagorjelog mesa. Što je, naravno, čista ludost. naime, u klimatiziranom trupu aviona pod pritiskom nema načina da osjetite miris mesa osim ako on potječe iz putničke kabine! A naročito nema šanse da ga osjetite iz motora, jer to onda znači da je integritet trupa ozbiljno narušen. A čak i da je integritet trupa narušen, nema šanse da pilot iz kabine naprijed osjeti smrad iz motora koji su iza.
Kao autor članka navedena je HINA, gdje je netko očito loše obavio svoj posao, ne koristeći mozak nimalo.

Bah. Neda mi se više...

Drevni sluša:
Giorgio Moroder & Phil Oakey: Together In Electric Dreams



Komentar? Ovdje... (0) - E, ovo želim imati na papiru - Link ovamo, baš ovamo...

08.01.2009., četvrtak, 13:08

A gle, stigla nam Nova...

Dakle, za početak, svima želim zdravu, sretnu, uspješnu i bogatu 2009!
Koliko god to bilo moguće, naravno...

U jednom od prijašnjih postova spomenuo sam seriju po nazivu Californication.
I mislio sam da ta serija ima male šanse da se počne prikazivati kod nas. Zbog prilično eksplicitnog sadržaja.
Kad eto, moram priznati da sam se jako prevario. Jer je serija počela. I to na Dalekovidnici, ni manje ni više. Istina, u jako kasnom terminu i označena crvenim brojem 18 (to valjda znači da svako ispod 18 mora zatvoriti oči ili nešto...)
Kako u seriji ima obilje seksa svako malo... sa različitim partnericama... a i ponešto ostalih poroka, čekam samo da se javi omiljena nam Dušobrižnica u liku Bozanića ili nekog sličnog...

nakon dugo vremena skakutao sam malo po drugim blogovima.
Pa sam posjetio i ovaj: Lady of the Lake Scrolls. Gdje je postavljeno prilično nekonvencionalno pitanje na koje su pali još nekonvencionalniji odgovori.
A jedini je pobjednik pokojni Einstein i njegova tvrdnja "Sve je relativno" ;)

Nebuloze moje je isto tako potaknulamoje sive stanice. Nije da se osječam loše, ali često sam u autu. I koliko god ja bio pažljiv, drugi sudionici prometa nisu... Kako sam ja jedini nasljednik svoje majke, a od imovine imam jedino pokretnine, pitao sam se tko bi nju naslijedio da se meni nešto dogodi. I još uvijek razmišljam, obzirom na broj njenih rođaka... Moram potražiti odvjetnika da se posavjetujem. I možda napišem oporuku. A bilo bi zgodno i da napravim kojeg potomka... te time svima zeznem računicu...

O nebulozama u našoj zemlji koje se događaju ovih dana ne želim uopće pisati. Tako i tako me još uvijek boli glava od pijanke prošle noći. I od premalo sna.
A još i vodim prijateljicu u kino na kasnu projekciju...

Ali ipak, moram spomenuti harač koji nama zaposlenima nameće Zdravstveni Ministar. Kad me manje bude boljela glava možda ću i naučiti njegovo ime i prezime. A do tada možda već netko drugi bude Ministar. Zdravstveni. Kanaderu, što ti je trebao ovaj tip?
A harač je takav da razmišljam uplatiti dopunsko zdravstveno ili registrirati auto.
Dobro, nije baš tako, ali zašto da platim harač kad već izdvajam mjesečno osjetnu svoticu za zdravstveno i socijalno?
I ovako mi je mjesečni proračun poprilično rastegnut, a oni mi žele uzeti još 130 Kn mjesečno....
Uz to, Ponudom za sklapanje ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju ja ovlašćujem HZZO da može provjeravati, čuvati i koristiti podatke o mojoj plaći??? Koji će mi onda qrac Porezna uprava?
I što ako imam managerski ugovor? Po kojem su moja mjesečna primanja poslovna tajna?
Isto tako mogu odmah kopiju platnog listića poslati u HINA-u na slobodno raspolaganje, pa neka pogleda tko hoće...
Malo sam lud... moram pogledati propise na koje se pozivaju...

Drevni sluša
Rolling Stones: She's A Rainbow


Komentar? Ovdje... (0) - E, ovo želim imati na papiru - Link ovamo, baš ovamo...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Prosinac 2010 (1)
Rujan 2010 (2)
Svibanj 2010 (2)
Studeni 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (2)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (4)
Rujan 2008 (5)
Srpanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)

< siječanj, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Sve ono što želim podijeliti s vama.
Kada malo bolje razmislim, nekoć sam planirao pisati ovaj blog kao reakciju na stvari koje pročitam u novinama. Pa sam onda ubrzo uvidio da novine niti čitam redovito, a još manje onaj dan kada su tiskane. Pa onda aktualnost takvog bloga pada u vodu.
Pa sam onda odlučio pisati blogove onako kako mi dođe.