Chicago Bulls @ Miami Heat

nedjelja , 14.12.2014.

Slijedi još jedna teška utakmica i dobar test za igrače Bullsa. Miami nije više što je bio prijašnje 4 godine, pošto je iz kluba otišao ponajbolji igrač svijeta, no ostala su 2 igrača od te velike trojke - Chris Bosh i Dwayne Wade! Doveli su i pojačanja tijekom ljetnog prijelaznog roka - Luol Deng, Danny Granger, Josh McRoberts. Od početka se taj klub najavljivao kao klub ispod radara i kao klub koji će uspjeti nešto više od ulaska u playoff napraviti samo ako budu svi zdravi (Dwayne Wade, Luol Deng)...
Miami je trenutno 7. na istoku, iznad Brooklyna, dakle nisu baš u najboljoj formi trenutno. Statistika kaže da napad funkcionira solidno, 13. su po ORTG-u (koliko poena zabiju na 100 posjeda) u gornjoj polovici lige, 13. To bi i bilo očekivano pokraj Chrisa Bosha koji tek sad uspijeva pokazati svoje individualne mogućnosti i koliko je zapravo prijašnjih 4 godine žrtvovao sebe i svoje brojke za sistem. Kada je on na terenu za Miami zabija 108 poena na 100 posjeda, a prima 107. Njegova statistika ove godine je solidna. Zabija u prosjeku 21.6 poena i ima 8.2 skoka i zaslužen je za 16% poena koje Miami ubaci.


Dwayne Wade kada je zdrav također je veliki faktor u napadu - bilježi 21.3 poena, 5.9 asistencija i 4 skoka po utakmici. No, u obrani nije više onakav lockdown defender kakav je nekad bio. Koljena su sve gore i gore, sve češće propušta utakmice (ove godine ih je propustio već 7), a u obrani više nije u stanju pratiti najbolje protivničke playmakere kako je nekad bio. Kada je on na terenu Miami prima 112 poena na 100 posjeda što je jako puno.

Od pojačanja solidno igra Luol Deng koji je nekakva vrsta treće opcije, a zna imati i svoju noć, no ni on nije što je nekad bio. Sve što radi na terenu čini se kao usporena snimka. Nema više one brzine i dinamičnosti, onakve borbe kakvu smo gledali kad je bio u Chicagu i uz Rosea bio jedina napadačka opcija. On u prosjeku igra 31 minutu i u to vrijeme uspijeva ubaciti 14 poena i uhvatiti 4.7 skokova. Kada je on na terenu Miami zabija 114 poena na 100 posjeda, ali ih toliko i prima.
Dakle, večeras puno očekujemo od napada Bullsa jer vidimo da Miami defenzivno nije na nivou dok u napadu uvijek ima šanse da netko od ove trojice ima svoju noć i pošteno ih namuči.


OZLJEDE:
Chicago - Doug McDermott neće igrati zbog problema s koljenom, a Joakim Noah je još uvijek upitan zbog problema s gležnjom
Miami - Josh McRoberts je upitan, a Chris Andersen neće igrati

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.