VRATIA SE ŠIME - BARBA TONI LEO ANTE ZVIJEZDAN ALEN ŠIME

VRATIA SE ŠIME - BARBA TONI LEO ANTE ZVIJEZDAN ALEN ŠIME

11.03.2021., četvrtak

KOMŠIJE

Imam prilično dobru komunikaciju sa susjedima. Mogao bih reći odličnu. Ne samo moj haustor ili dvorište ili Mjesna zajednica našega jedinoga književnoga Nobelovca, nego i grada kao strukture. Komunikacija kao ponekad optička ponekad svi sve čuju priroda budućega Globalnoga sela je da, svejedno, grad od 100 000 ili 300 000 ili pola miliona stanovnika ili grad veličine Zagreba ili grad još veći metropola poput Beograda postaje kao 10-tak kuća ili 30-tak kuća u selu, ili 50 ako je selo nešto veće i nisu svi rođaci.

Ako je metropola onda su tu i zaseoci ne samo selo a učili smo da postoje nekoliko tipova sela u Regionu. Ovdje na našim prostorima razlikujemo najmanje četiri tipa sela. Zavisi da li su na moru, na Durmitoru, Vlašiću, ili Zlatiboru, ili su to vojvođanska sela. Mislim da to znate iz Prirode i društva iz IV razreda pa ne moram to isticati.

Miljenko Jergović je u svom poznatom romanu uspoređivao na neki način bosanska sela i francuska sela ili možemo reći talijanska. Spominjao je i cipele ispred vrata ili slične stvari ili razdaljinu između kuća.

Danas to ne vrijedi danas se polemiše oko selo-grad ali u principu ako NASA lansira svoje sonde ili KINA plasira svoju Astro ekipu na tamnu stranu mjeseca onda nema šta da se kaže. U konjukciji smo Jupitera i Saturna ovaj je naopako okrenut totalno drugačije od drugih, u Jupitera su se kleli kao ranije u Zevsa drevni narodi iz Antičkoga doba.

Jupiter je ogroman kao Rusija, recimo danas, i štiti kao reketari kao Imperijalne sile sa svojim pripadajućim satelitima Zemlju od Sudnjega dana tačnije od Armagedona ili Kataklizmičkih pojava koje bi, ne daj Bože, učinile nažao cjelokupnom čovječanstvu osobito nejaći ženama i djeci.

Tako svaka država manja ili veća je kao potpisnica preventive da se Armagedon ne dogodi dužna je i prevetivno raditi na očuvanju konvencija čije su potpisnice konzezusom.

Konzezusom je postignuta suglasnot o dogovoru svih pomenutih članica da svojim potpisom se obvezuju da će djelovati kako je rečeno i dogovoreno u tom sporazumu. Sve strane će uložiti zajedniči pošten valjan i iskren trud da u svijeu bude Globalno bolje a da se Univerzalno uklone svi nedostatci i kako ne treba a da bude kako treba.

Sve treba, dakle, u zaključku u konačnici da bude kako je najbolje a ne kako je najgore kako za svakogu članicu ponaoosobo tako i za svakog njenog društvenog faktora a aktivnim dopirnosom i sveukupno da svima nama bude bolje, naposljetku, najzad i dakako.

Tretirano ovako ovo pitanje učinilo je mnogo na mnogim planovima prvo ja sam imao lične planove i sad vidim moram ih uklapati sa Globalnim tokovima i cirkulativnim trendom novonastalih vrijednosti novog čovjeka nove žene i novog rasporeda stvari i odnosa ali i novog boljeg sutra i novog boljeg vrlog svijeta. Vrlina a ne mana naš je moto.

Oznake: art, Književnost, literatura, pria


- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2021  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Travanj 2021 (12)
Ožujak 2021 (37)
Veljača 2021 (41)
Siječanj 2021 (49)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

PIŠEM POEZIJU ISKRNO GOVREĆI

U NOGOMETNOM SMISLU TRENUTNO PAUZIRAM OD NAVIJAČKOGA NOGOMETA JEDINO FK ŽELJO I EVENTUALNO FK CRVENA ZVEZDA

burek ili pita

MA LOŽIM TE SAMO