alejandroland

25.08.2005., četvrtak

Dvigrad penjanje

Oko 3 smo krenuli u Dvigrad, stiglitek okko 5 i po. Ne, nema toliko puno iz Pule do Dvigrada, već pokupit opremu, u banku po lovu pa tankat benz oduzme poprilični dio vremena. Put zapravo traje nekih 30 minuta. Čim smo stigli odmah smo se uhvatili penjanja. Moram priznat da su ga ful dobro uredili. MIslim niš posebno, ali barem su počistili svo raslinje koje je ometalo na putu i napravili su još nekoliko smjerova. Cura je sve penjala ko prva :-) Nisam lijenčina nego je prošlo dosta vremena od kad sam se ja bavio penjanjem pa još nemam pouzdanja u svoje prstiće. Penjali smo laganice ocjene 4/5. Stvar koja mi se najviše sviđa kad penjem u Dvigradu je pogled. Svaki put kad ispenjem neki smjer ostanem gore minutu uživajući u pogledu. Ne želim detaljnije opisivat jer ne vjerujem da bi to dovoljno dobro napravio. Ocjena ima svakakvih, tako da može netko doć penjat i po prvi put, amogu i oni malo zagriženiji jer mislim da ima ocjena do 8.
Ako nađem koju fotku stavim na blog. Ova koju prilažem nije moja, a penjalište se nalazi u pozadini.
Svakako preporučam kao izlet, jer je srednjevjekovni gradić blizu penjališta, a za šetat ima do mile volje.

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.08.2005., srijeda

Pedočijada

Danas sam s curom i njene dvije frendice išao do mora. Zamisao je bila da negdje nađemo pedoče. Nakon dosta zivkanja mobitelom, otkrio sam da nitko koga poznam nema pojma gdje bi se mogli naći pedoči osim na tržnici. I tako se odjednom jedna od frendica sjetila da bi moglo biti i u štinjanu, pa smo pošli tamo. Uletio sam u vodu i mislio da nisam dobro oprao masku. Onda sam došao pameti i skužio da ronjam u prljavštini neviđenoj. Nakon desetminutne potrage za pedočima, shvatio sam da nema smisla. Onih par koje sam nabrao, veličine 3-4 cm, vratio sam u more.
Tek sad dolazi ono zanimljivo. Kad sam izašao i skinuo masku, skužio sam da nešto ne miriše najbolje. Odijelo mi je mirisalo kao da je odstajalo na rivi jedno 2 tjedna. Sad nije ni to toliko loše, jer čovjek bi pomislio kako ću to oprati kad dođem doma. Međutim, danas su mi sređivali tuš kadu pa nesmijem koristiti istu dok se silikon ne osuši, što je naravno sutra.

Živjeli pedoči!

- 20:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.08.2005., ponedjeljak

Ni kamenjak nije više šta je bio :-))

Jučer bio ronjat s ekipom, na Kamenjaku. Eeeeeeee! Ribe ni za lijek!
Krenuli od Kolumbera pa negdje do vrha i nazad. Probao sam na malo diblje 15-18 m, hladno za riknut a ribe nigdje. Po plitkom nisam ni išao jer bi nas bilo previše. Našao sam plejs gdje bi moglo biti zubataca, al je struja bila prejaka. Perajao sam ko idijot da bih se samo održavao na istom mjestu. Kad bi se položio za čeku, mogao bi na dnu ostat svega 15 sec. Shit! Nakon 10tak urona sam se opametio i odustao. Tada sam se bacio u plitko i nastavio djir. Prilikom vračanja sam pogodio jednog cipla od cca 300-350gr, skoro da ga nisam ni hto pokazat, jer je bio očajno pogođen. Pogodio sam ga negdje kod donje prednje peraje i živo čudo da se nije otrgnuo.
Bit će bolje drugi put! Nadam se.

- 14:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2005., petak

Vidio ih jesam, samo da ih još i ulovim

Danas prilikom lova naišao sam na jato zubataca. Nebi to bilo niš čudno da......
Kad sam prvi put zaronio na poziciji odmah mi je doletilo jato manjih zubataca, negdja oko kilu ili koju deku ispod. Jato je gotovo cijelo bilo na dometu, možda bih i gađao da nisam u daljini vidio večeg. Kad sam drugi put zaronio, poprilično brzo mi je dojurio jedan od 5 kg (više-manje), opalio sam i fulao. Kad sam se opet sredio da idem dole još jednom, mislio sam da neću nač ni jednog, međutim, jato se vratilo. Držali su se na distanci ali su svi bili na broju. Tako sam zaranjao nekih gotovo pola sata u krugu od 10-15 metara. Naravno manji primjerci su se približavali na puškomet, a dva petokilaša van njega. I tako sam muku mučio s njima, kad odjednom vidim beštiju kako prilazi, enormni zubatac. Adrenalin mi je počeo šikljat ko blesav, bio sam van sebe. Čekao sam da mi priđe, ali nikako da budem siguran kako ću ga pogodit. Strelica bi možda i došla do njega, ali ne vjerujem da bi tu stoku probušila. Kako je vrijeme prolazilo, ostajao sam bez zraka i morao van. Svi zubatci su krenuli za velikim. Napravio sam još par zarona, ali nije bilo više ni jednog.
Sad znam poziciju i vrijeme. Jedva čekam da opet idem tamo ronjati.

- 22:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Picuždara od 1,297 kg

Išao sam roniti na poziciju na kojoj sam vidio zubatce, i pretpostavljao da će ih opet biti. Malo sam se zagrijavao na desetak metara i krenuo na poziciju. Kad sam zaronio prvi put, napravio sam čeku, iako nije bila najbolje izvedena, ribe su krenule. Dva zubatca su išla drito na mene, jedan od cca 1,5 kg a drugi od 07 kg, kad se odjednom izmežu njih ugurao pic i ide prema meni. Malo sam razmišljao, zubatac od 1,5 kg ili pic od oko 1 kg..... ipak sam odlučio pica. Ipak, zubatac od 1,5 kg je lakše nać od pica od 1 kg. I tako je pic završio na harpunu. Kad smo mjerili ispostavilo se da ima 1,297 kg.

- 22:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

0

  kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Kampiranje
Podvodni ribolov
Izleti
I još štošta....



Free Web Counter

Broj posjeta
Ne budi kretenoid, poštuj lovostaj

Drozd - trajno
Šarag - 15.3.-30.4.
Zubatac - 15.4.-15.6.
Kavala - 15.5.-15.7.
Kirnja - 1.7.-31.8.