Leonardo: Odlazim iz Milana

subota , 15.05.2010.


Već tjednima talijanski mediji pišu da će subotnja utakmica Milana i Juventusa biti posljednja za Leonarda na klupi "rossonera". Potvrda tih nagađanja stigla je u petak.

Milan će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka, no sigurno ne pod vodstvom trenera koji ih je ondje i doveo. Tijekom službene press-konferencije kluba Leonardo je to i potvrdio.

"Posve je jasno da smo došli do kraja naše suradnje. Na sastanku održanom danas ujutro dogovorili smo sporazumni raskid ugovora."

Aktualno stanje ljestvice kazuje da Milan, koji je posljednji naslov u Seriji A osvojio 2004. godine, drži treće mjesto s 12 bodova zaostatka za Interom pred posljednje kolo natjecanja.

Zategnuti odnosi između klupske uprave i Leonardo već su neko vrijeme takvi, o čemu je znao istupima u javnost progovoriti prvi čovjek kluba Silvio Berlusconi, koji je, uostalom i najavljivao rastanak s brazilskim stručnjakom.

"Leonardo odlazi. Radimo na angažmanu novog trenera. Tko će on biti? Razgovaramo s nekoliko ljudi. Leonardo je bio previše tvrdoglav, a momčad je igrala loše ove sezone" - Berlusconijeva je izjava koja datira s kraja travnja, a koja je službenu potvrdu dobila u petak.

Koliko će dugo Leonardo čekati na novi angažman, tek će se vidjeti. Svjetski ga mediji već dulje vrijeme povezuju s preuzimanjem brazilske nogometne reprezentacije po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici (11. lipanj - 11. srpanj).

Aktualni izbornik Dunga tada će, neovisno o rezultatu, odstupiti. Hoće li to biti u korist Leonarda, ubrzo će se saznati.


Izvor:ACM1989.bloger.hr

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.