Leonardo: Odlazim iz Milana

subota , 15.05.2010.


Već tjednima talijanski mediji pišu da će subotnja utakmica Milana i Juventusa biti posljednja za Leonarda na klupi "rossonera". Potvrda tih nagađanja stigla je u petak.

Milan će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka, no sigurno ne pod vodstvom trenera koji ih je ondje i doveo. Tijekom službene press-konferencije kluba Leonardo je to i potvrdio.

"Posve je jasno da smo došli do kraja naše suradnje. Na sastanku održanom danas ujutro dogovorili smo sporazumni raskid ugovora."

Aktualno stanje ljestvice kazuje da Milan, koji je posljednji naslov u Seriji A osvojio 2004. godine, drži treće mjesto s 12 bodova zaostatka za Interom pred posljednje kolo natjecanja.

Zategnuti odnosi između klupske uprave i Leonardo već su neko vrijeme takvi, o čemu je znao istupima u javnost progovoriti prvi čovjek kluba Silvio Berlusconi, koji je, uostalom i najavljivao rastanak s brazilskim stručnjakom.

"Leonardo odlazi. Radimo na angažmanu novog trenera. Tko će on biti? Razgovaramo s nekoliko ljudi. Leonardo je bio previše tvrdoglav, a momčad je igrala loše ove sezone" - Berlusconijeva je izjava koja datira s kraja travnja, a koja je službenu potvrdu dobila u petak.

Koliko će dugo Leonardo čekati na novi angažman, tek će se vidjeti. Svjetski ga mediji već dulje vrijeme povezuju s preuzimanjem brazilske nogometne reprezentacije po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici (11. lipanj - 11. srpanj).

Aktualni izbornik Dunga tada će, neovisno o rezultatu, odstupiti. Hoće li to biti u korist Leonarda, ubrzo će se saznati.


Izvor:ACM1989.bloger.hr

Van Basten: O preuzimanju Milana ne znam ništa

ponedjeljak , 10.05.2010.



Uploaded with ImageShack.us
Bivši napadač Milana Marco van Basten je odbacio medijske špekulacije po kojima će on sigurno naslijediti Leonarda na klupi tog kluba po isteku sezone, budući da je Brazilčev odlazak već izvjestan.

45-godišnji Nizozemac nije odbacio mogućnost da do takvog raspleta dođe i priznao je kako je otvoren za mogućnost da pregovara o tome sa klupskim čelnicima.

Govoreći za Telelombardia, bivši nizozemski izbornik je rekao: "Ja trener Milana? Razgovarat ćemo o tome kada bude pravi trenutak, sada to nije. Milan još uvijek igra u prvenstvu. U ovom trenutku neću reći ništa, to ne bi bilo u redu."

"Ja sam uvijek sretan kada sam u Milanu, ali navijači u ovom trenutku moraju razmišljati o prvenstvu. Vi kažete da Berlusconi preferira mene? Ne znam ništa o tome."

Euronogomet.com

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.